Connect with us

Știri

VIDEO. Centrul de Asistență Socială Ciocănești a fost restructurat. Unde vor fi transferați beneficiarii

Published

on

Restructurările din cadrul Centrului de Asistență Socială din Ciocănești i-au pus pe salariați pe drumuri. Mihăiță Beștea a anunțat că au început examenele pentru ocuparea a 10 posturi care au rămas vacante în urma restructurărilor.

„Aș vrea să abordez două teme, una dintre ele fiind DGPASC. Așa cum v-am anunțat în conferințele trecute, în urma restructurării au rămas câteva posturi vacante. Ieri a avut loc prima probă, proba scrisă. Este vorba de 10 posturi vacante, 4 la Vâlcelele, 2 la Oltenița, 1 la Făurei și 2 la nivelul Direcției. Pe data de 31, luna aceasta, va avea loc interviul. Sperăm ca cei care s-au înscris să obțină note de trecere în așa fel încât să fim cu efectivul complet. La Vâlcelele încercăm pe data de 6 să transferăm beneficiarii de la Ciocănești. Un număr de 34 de beneficiari vor veni de la Ciocănești, 3 de la handicap sever și un beneficiar de la Făurei, astfel încât centrul de la Vâlcelele va fi funcțional cu 38 de locuri din cele 40 disponibile. Două vor rămâne vacante.

Tot în această perioadă, săptămâna aceasta, ieri și alaltăieri, a avut loc un curs de formare profesională: Metode și tehnici de intervenție pentru persoanele cu dizabilități, terapii prin acte combinate. De acest curs au beneficiat în primul rând noii salariați, care își vor desfășura activitatea la centrul din Vâlcelele. Am considerat că pentru a asigura beneficiarilor servicii de calitate este datoria noastră să îi și formăm profesional pe cei care au ales să meargă către centrul de la Vâlcelele.

Ieri (26 mai) s-au demarat lucrările de reabilitare a sistemului de canalizare de la Centrul de Abilitare și Reabilitare Persoane Adulte din Oltenița. Costurile întregii reparații de acolo se vor face prin sponsorizări.”

Știri

Accident rutier în comuna Ciocănești: Tractor răsturnat și șofer rănit

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a șoferului unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea conducătorului acestuia.

Din fericire, rănile suferite au fost considerate ușoare, iar șoferul a putut fi asistat și transportat ulterior la spital pentru investigații suplimentare.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de urgență ale pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași.

Aceștia au mobilizat un echipaj specializat în descarcerare, împreună cu o autospecială de stingere a incendiilor, pentru a acorda asistență și a se asigura că nu există riscuri suplimentare.

Echipajul de descarcerare a acționat prompt pentru a elibera șoferul din utilajul agricol răsturnat, facilitând astfel intervenția echipajelor medicale.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai multe autospeciale de stingere din cadrul ISU, care au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Cele mai accesate articole