Connect with us

Breaking News

VIDEO/ Cei doi autostopiști criminali au fost reținuți pentru 30 de zile, aceștia și-au recunoscut faptele

Published

on

foto: Adevărul

Cei doi tineri sunt din Drajna Noua, ambii tineri erau minori la data săvârşirii faptelor.  Aceștia se numesc Andrei Simion, elev în clasa a XII-a în liceul Alexandru Ioan Cuza din Slobozia, totodată,  ucigașul lui Ion Constantin, bărbatul care se  afla la volanul unui autoturism Dacia Logan.

Iar al doilea se numește Tănăsie Cristian, minor, 17 ani. Se pare că polițiștii călărășeni au avut nevoie de aproximativ o săptămână pentru a putea prinde doi adolescenți.  Andrei Simion și-a serbat majoratul la trei zile după crimă. După faptă comisă împreună cu Tănăsie Cristian au revenit la casele lor ca și cu nu s-ar fi întâmplat absolut nimic. Cristian Tănăsie, născut la data de 26 iulie 2001, și Andrei Simion, născut la data de 27 noiembrie 1999. Cristian Tănăsie este acuzat de tentativa de omor, timp în care Andrei Simion este acuzat de omor calificat.

Mai multe echipaje ale Poliției eu efectuat descinderi în dimineața zilei de 1 decembrie, la domicilie celor noi.  Andrei Simion locuiește chiar în centrul satului.

Arestări preventive pe 30 de zile pentru cei doi tineri

Aseară am stat de vorbă cu mai multe persoane care ne-au oferit informații despre cei doi adolescenți. O cunoștință a adolescentului Andrei Simion:

„Andrei Simion, locuieşte in Drajna Noua, la fel si Cristian Tanasie.

Din cate stiu Andrei avea 2 cuţite (butterfly).. nu prea îl credeam in stare de aşa ceva, dar eh.. Andrei a făcut 18 ani pe 27 noiembrie. Cei doi au o înălţime de aprox 1.70m, motivul pentru care a făcut acea crima a fost pentru ca a vrut sa fure maşina si sa caute o femeie de aproape 30 de ani, care are 2 copii si e căsătorită/a fost (nu stiu sigur) care a fost împreună cu Cristian.”

O altă persoană ne spune că această crima era planificată de ceva timp. Cei doi aveau în plan să facă rost de o mașină pentru a ajunge la Ramona Ghionoiu, o femeie de 30 de ani din Drajna Noua, care lucra într-un hotel din Brașov.

Datele anchetei de până acum au stabilit că tinerii voiau să fure maşina, deşi niciunul dintre ei nu are permis de conducere, precum şi banii pe care şoferul şi soţia lui îi aveau la ei.

Poliţiştii spun că după crimă, „cei doi s-au întors acasă ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat”.

Cei doi tineri au recunoscut integral faptele. Le-au descris cu lux de amănunte. Cristian Tănăsie nu purta vreodată cuțit. Celălalt tânăr e cunoscut prin faptul că avea tot timpul o asemenea armă  la el.

Cei doi tineri, Cristian și Andrei, deși ambii minori la data comiterii faptelor, răspund penal și pot fi

încarcerați la o condamnare între 15 și 25 de ani cu executare.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1530442697046584/


Anchetatorii călărăşeni au povestit cum cei doi, deşi proveneau din familii  organizate, cu situaţie materială bună, îşi doreau mai mult. „ Ar fi vrut bani şi mai mulţi, dar şi o maşină ca să poată ajunge undeva la munte, unde locuia o tânără de 28 de ani, din Braşov, pe care o plăcea. Nu s-au gândit o clipă la consecinţele faptelor lor, nu au luat în calcul că vor fi prinşi. Cred că au văzut prea multe filme ori partea internautică le-a dat idei. Până la acest moment, mobilul crimei pare inexplicabil”, susţin poliţiştii.

Localitatea Drajna în care locuiesc are ieşire la DN 3A, care duce la Feteşti. În dreptul restaurantului de la intersecţie, minorii au început să facă semne disperate cu mâna şoferilor pentru a-i lua la ocazie. Stabiliseră de acasă să acţioneze amândoi rapid pentru a-l ucide pe şofer, după care să fugă cu maşina. Afară se înserase, iar la scurt timp după ce au ieşit în stradă, un Logan roşu a oprit lângă ei. Erau soţii Violeta şi Ion Constantin care mergeau în vizită la părinţi în comuna Ştefan cel Mare.

I-au luat în maşină pe cei doi tineri care au spus că doresc să coboare la bariera din satul Tudor Vladimirescu. Au mers alături de victime preţ de 5-10 minute, fără să poarte vreo discuţie. Când să coboare, liceenii, aflaţi pe bancheta din spate i-au atacat cu cuţitele. Adolescentul de 18 ani i-a tăiat gâtul şoferului, iar cel de 16 ani a atacat-o pe femeie.

A scăpat cuţitul în maşină   Cu prezenţă de spirit, aceasta i-a dat peste mână şi el a scăpat cuţitul în maşină, descoperit ulterior de anchetatori, reuşind s-o rănească doar în omoplat. Imediat după comiterea faptei, autorii au coborât din maşina soţilor Constantin şi preţ de câteva secunde au urmărit ce se întâmplă în urma lor. L-au văzut pe şofer, pe Ion Constantin cum a coborât cu ultimele puteri de la volan, şi-a desfăcut cureaua de la pantaloni şi s-a prăbuşit.

De altfel, acesta şi-a dat ultima suflare la faţa locului, rana de la gât fiind-i fatală. Când au sosit echipajele de prim-ajutor, alertate de soţia sa, pentru el nu s-a mai putut face nimic, s-a constatat decesul.

Speriaţi, tinerii au fugit înapoi spre casă. S-au spălat, s-au schimbat de haine şi au stat liniştiţi, negândindu-se că vor fi prinşi. Aşa au petrecut o săptămână, până când, vineri seară, pe 1 decembrie, s-au trezit cu poliţiştii la uşă. În tot acest timp, ei şi-au continuat viaţa normal.

Au mers la şcoală, unul dintre ei, elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza din Slobozia, iar celălalt, la Călăraşi, la liceul Danubius. -scrie Adevărul.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Scăpări de gaze pe Varianta Nord din Călărași

Published

on

O nouă alertă duminică noapte în Călărași pentru pompierii militari. 

Un nou apel prin 112 a mobilizat mai multe echipaje de intervenție din structura CBRN a ISU Călărași, care au fost solicitate sa intervină pe Varianta Nord a municipiului Călărași, unde un salariat al Cimitirului Sf. Lazar a sesizat un miros puternic de gaze.

Intervenția este în dinamica la acest moment.

Continue Reading

Breaking News

Locuință cuprinsă de flăcări, în municipiul Călărași

Published

on

Momente de panică, în această după amiază, pe strada Zorilor din municipiul Călărași, provocate de un incendiu izbucnit la o locuinţă. Pompierii călărășeni au fost alertați să intervină la fața locului deplasându-se mai multe autospeciale cu apă  și spumă dar și echipaje SMURD pentru preluarea posibilelor victimelor. 

Focul se manifesta pe o suprafață de aproximativ 30 mp și sunt posibilități de propagare la casele învecinate.

Potrivit canalsud.ro, incendiul a fost provocat din cauza unei cratițe uitată pe aragaz de o bătrâna în vârstă de 86 de ani. Persoana în cauza a suferit un atac de panică, fiind preluată de o ambulanță pentru îngrijiri medicale.

Continue Reading

Cele mai accesate articole