Connect with us

Breaking News

VIDEO/ Cei doi autostopiști criminali au fost reținuți pentru 30 de zile, aceștia și-au recunoscut faptele

Published

on

foto: Adevărul

Cei doi tineri sunt din Drajna Noua, ambii tineri erau minori la data săvârşirii faptelor.  Aceștia se numesc Andrei Simion, elev în clasa a XII-a în liceul Alexandru Ioan Cuza din Slobozia, totodată,  ucigașul lui Ion Constantin, bărbatul care se  afla la volanul unui autoturism Dacia Logan.

Iar al doilea se numește Tănăsie Cristian, minor, 17 ani. Se pare că polițiștii călărășeni au avut nevoie de aproximativ o săptămână pentru a putea prinde doi adolescenți.  Andrei Simion și-a serbat majoratul la trei zile după crimă. După faptă comisă împreună cu Tănăsie Cristian au revenit la casele lor ca și cu nu s-ar fi întâmplat absolut nimic. Cristian Tănăsie, născut la data de 26 iulie 2001, și Andrei Simion, născut la data de 27 noiembrie 1999. Cristian Tănăsie este acuzat de tentativa de omor, timp în care Andrei Simion este acuzat de omor calificat.

Mai multe echipaje ale Poliției eu efectuat descinderi în dimineața zilei de 1 decembrie, la domicilie celor noi.  Andrei Simion locuiește chiar în centrul satului.

Arestări preventive pe 30 de zile pentru cei doi tineri

Aseară am stat de vorbă cu mai multe persoane care ne-au oferit informații despre cei doi adolescenți. O cunoștință a adolescentului Andrei Simion:

„Andrei Simion, locuieşte in Drajna Noua, la fel si Cristian Tanasie.

Din cate stiu Andrei avea 2 cuţite (butterfly).. nu prea îl credeam in stare de aşa ceva, dar eh.. Andrei a făcut 18 ani pe 27 noiembrie. Cei doi au o înălţime de aprox 1.70m, motivul pentru care a făcut acea crima a fost pentru ca a vrut sa fure maşina si sa caute o femeie de aproape 30 de ani, care are 2 copii si e căsătorită/a fost (nu stiu sigur) care a fost împreună cu Cristian.”

O altă persoană ne spune că această crima era planificată de ceva timp. Cei doi aveau în plan să facă rost de o mașină pentru a ajunge la Ramona Ghionoiu, o femeie de 30 de ani din Drajna Noua, care lucra într-un hotel din Brașov.

Datele anchetei de până acum au stabilit că tinerii voiau să fure maşina, deşi niciunul dintre ei nu are permis de conducere, precum şi banii pe care şoferul şi soţia lui îi aveau la ei.

Poliţiştii spun că după crimă, „cei doi s-au întors acasă ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat”.

Cei doi tineri au recunoscut integral faptele. Le-au descris cu lux de amănunte. Cristian Tănăsie nu purta vreodată cuțit. Celălalt tânăr e cunoscut prin faptul că avea tot timpul o asemenea armă  la el.

Cei doi tineri, Cristian și Andrei, deși ambii minori la data comiterii faptelor, răspund penal și pot fi

încarcerați la o condamnare între 15 și 25 de ani cu executare.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1530442697046584/


Anchetatorii călărăşeni au povestit cum cei doi, deşi proveneau din familii  organizate, cu situaţie materială bună, îşi doreau mai mult. „ Ar fi vrut bani şi mai mulţi, dar şi o maşină ca să poată ajunge undeva la munte, unde locuia o tânără de 28 de ani, din Braşov, pe care o plăcea. Nu s-au gândit o clipă la consecinţele faptelor lor, nu au luat în calcul că vor fi prinşi. Cred că au văzut prea multe filme ori partea internautică le-a dat idei. Până la acest moment, mobilul crimei pare inexplicabil”, susţin poliţiştii.

Localitatea Drajna în care locuiesc are ieşire la DN 3A, care duce la Feteşti. În dreptul restaurantului de la intersecţie, minorii au început să facă semne disperate cu mâna şoferilor pentru a-i lua la ocazie. Stabiliseră de acasă să acţioneze amândoi rapid pentru a-l ucide pe şofer, după care să fugă cu maşina. Afară se înserase, iar la scurt timp după ce au ieşit în stradă, un Logan roşu a oprit lângă ei. Erau soţii Violeta şi Ion Constantin care mergeau în vizită la părinţi în comuna Ştefan cel Mare.

I-au luat în maşină pe cei doi tineri care au spus că doresc să coboare la bariera din satul Tudor Vladimirescu. Au mers alături de victime preţ de 5-10 minute, fără să poarte vreo discuţie. Când să coboare, liceenii, aflaţi pe bancheta din spate i-au atacat cu cuţitele. Adolescentul de 18 ani i-a tăiat gâtul şoferului, iar cel de 16 ani a atacat-o pe femeie.

A scăpat cuţitul în maşină   Cu prezenţă de spirit, aceasta i-a dat peste mână şi el a scăpat cuţitul în maşină, descoperit ulterior de anchetatori, reuşind s-o rănească doar în omoplat. Imediat după comiterea faptei, autorii au coborât din maşina soţilor Constantin şi preţ de câteva secunde au urmărit ce se întâmplă în urma lor. L-au văzut pe şofer, pe Ion Constantin cum a coborât cu ultimele puteri de la volan, şi-a desfăcut cureaua de la pantaloni şi s-a prăbuşit.

De altfel, acesta şi-a dat ultima suflare la faţa locului, rana de la gât fiind-i fatală. Când au sosit echipajele de prim-ajutor, alertate de soţia sa, pentru el nu s-a mai putut face nimic, s-a constatat decesul.

Speriaţi, tinerii au fugit înapoi spre casă. S-au spălat, s-au schimbat de haine şi au stat liniştiţi, negândindu-se că vor fi prinşi. Aşa au petrecut o săptămână, până când, vineri seară, pe 1 decembrie, s-au trezit cu poliţiştii la uşă. În tot acest timp, ei şi-au continuat viaţa normal.

Au mers la şcoală, unul dintre ei, elev în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza din Slobozia, iar celălalt, la Călăraşi, la liceul Danubius. -scrie Adevărul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

IPJ Călărași va prelua fostul sediu al SRI Călărași

Published

on

Inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a dezvăluit în cadrul conferinței de presă desfășurate marți, 19 septembrie, importante informații cu privire la bilanțul activităților polițienești desfășurate în ultimele 8 luni ale anului. Pe lângă acestea, au fost discutate și alte subiecte de interes pentru călărășeni.

Una dintre vestea notabile aduse în discuție a fost preluarea fostei clădiri a SRI Călărași de către Inspectoratul Județean de Poliție Călărași printr-un protocol, programată să se realizeze la sfârșitul lunii septembrie. Conducerea IPJ Călărași consideră că această preluare va rezolva problema spațiilor și birourilor aglomerate din instituție, estimând că procedura va dura aproximativ o lună sau o lună și jumătate.

De asemenea, un alt aspect semnificativ este mutarea efectivă a aparatului județean din IPJ Călărași în clădirea actualului sediu al SRI Călărași. Despre acest lucru, șeful Poliției din Călărași nu a oferit detalii exact pentru că nu au fost încă stabilite.

Acest pas va permite reorganizarea și relocarea personalului, având în vedere că SRI Călărași a redus semnificativ structura lor de personal prin reorganizarea teritorială.

Prin această mutare, IPJ Călărași se așteaptă să rezolve problemele de spațiu și să eficientizeze activitatea, împărțindu-și structura de personal între cele două clădiri. De asemenea, se ia în considerare organizarea astfel încât structurile care dețin comanda să rămână în locația actuală pentru a asigura o funcționare optimă a instituției.

Continue Reading

Breaking News

Desființarea CJ Călărași, luată în calcul de Vasile Iliuță

Published

on

„Sunt de acord cu desființarea Consiliului Județean Călărași.” – Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași.

Joi, 14 septembrie 2023, liderul PSD Călărași și președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a susținut o conferință de presă la sediul organizației politice pe care o conduce. În cadrul acestei întâlniri cu presa, Iliuță a făcut mai multe declarații curajoase privind reforma sistemului bugetar din România.

Unul dintre punctele-cheie ale discuției a fost numărul mare de directori la nivelul instituțiilor publice din țară. Potrivit lui Vasile Iliuță, România are 220.000 de directori, o cifră alarmantă care pune sub semnul întrebării eficiența și cheltuielile din sectorul public. Această dezvăluire vine în contextul discuțiilor purtate de Iliuță cu liderul PSD, Marcel Ciolacu, despre promisiunile Guvernului de a reduce numărul „șefilor la banii publici”.

„(…) Suntem o țară de directori, o țară de conducători și din ce în ce, după câte vedem, noi, actualul administrativ, se slăbește. Putem să spunem că avem cât mai multe opinii, în loc să avem cât mai puține opinii și să muncim mai mult, avem mai multe opinii și muncim mult mai puțin. Eu cred că această reformă e binevenită” – apreciază Vasile Iliuță.

Guvernul României și-a asumat responsabilitatea de a tăia 200.000 de posturi la nivel național în aparatul bugetar, în cadrul unui proiect care a așteptat mult să fie pus în aplicare sub forma unei Ordonanțe de Urgență.

În plus, Iliuță a adus în discuție impozitarea pensiilor speciale și a făcut apel la responsabilitatea guvernamentală în acest sens. El a subliniat că urmează o asumare guvernamentală a acestei restructurări, care va afecta funcțiile, pensiile și veniturile obținute din bugetul de stat. În timpul ședinței Consiliului Politic Național, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a evidențiat că România are 120.000 de funcții de directori la nivel național, o cifră care depășește media europeană.

Vasile Iliuță a susținut că reforma în sistemul bugetar este binevenită și că el a început să o pună în practică la nivelul județului Călărași, deși a întâmpinat obstacole și sancțiuni. A trebuit să împrumute Consiliul Județean pentru a plăti salariile, dar a subliniat că se supune legilor din România și hotărârilor judecătorești. În concluzie, el a reiterat angajamentul de a duce promisiunile făcute cetățenilor la bun sfârșit.

Declarațiile curajoase ale lui Vasile Iliuță au stârnit un val de reacții și dezbateri în spațiul public, subliniind importanța reformei în sistemul bugetar și necesitatea unor măsuri concrete pentru eficientizarea administrației publice din România.

Continue Reading

Breaking News

Presiuni până la demisie: Secretarul de stat Ion Găman a renunțat la funcție

Published

on

ion gaman

Demisie la nivel înalt în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale. Secretarul de stat Ion Găman a renunțat la funcție, iar după luarea deciziei a transmis un mesaj către colectivul MADR cu care a colaborat. În spatele demisie ar fi mai multe motive, unele politice, bineînțeles.

Găman a demisionat din funcția de secretar de stat în Ministerul Agriculturii. La încheierea mandatului său, Ion Găman a transmis un mesaj colegilor din minister.

„Agricultura României trebuie să devină unul din motoarele economiei”

Astăzi este ultima mea zi de muncă ca Secretar de Stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și vreau să vă adresez mulțumirile mele pentru colaborarea pe care am avut-o în decursul acestui an, cu fiecare dintre dumneavoastră. În egală măsură, doresc să vă felicit pentru activitatea dumneavoastră în cadrul instituțiilor pe care le conduceți și vă urez sănătate și mult succes în continuare. Agricultura României trebuie să devină unul din motoarele economiei și privesc cu optimism spre acest deziderat. Respectarea legislației naționale și europene dar în același timp apropierea față de fermieri, sunt și vor rămâne pentru mine întotdeauna foarte importante. Îmi exprim cu această ocazie aprecierea pentru efortul depus de dumneavoastră și colegii din structurile pe care le coordonați. Primiți gândurile mele bune și toată considerația”, a transmis fostul secretar de stat Ion Găman.

Ion Găman a ocupat funcția de secretar de stat începând din luna mai anul trecut, fiind susținut politic de PSD Călărași. Este de așteptat ca persoana care îl va succeda pe Găman la Ministerul Agriculturii să fie nominalizată tot din Călărași. Surse din rândul celor care cunost această situație spun că o femeie ar putea ajunge pe funcția ocupată până de curând de Găman.

Se pare că în spatele demisiei ar sta, de fapt, o serie de presiuni care s-au făcut asupra sa privind mai multe cerințe de partid pe care acesta nu le-ar fi îndeplinit. Surse din minister spun că i s-a cerut să facă mai multe angajări pe care acesta a refuzat să le ducă la bun sfârșit. 

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate