Connect with us

Știri

VIDEO. Bombă! Mihai Toader dă cu “avocatul lui Dumnezeu”de pământ. Peste 100 de plângeri împotriva lui Daniel Ionașcu

Published

on

O familie de bătrâni din București și-a pierdut apartamentul în valoare de peste 260.000 lei din cauza unor escroci care au reușit să-i convingă pe aceștia să semneze mai multe documente, cu pretextul că se vor muta din apartamentul vechi într-o locuință nouă.

Cei doi susțin că nişte cunoscuţi, care le-au promis că-i vor îngriji la bătrâneţe, i-au adus la notar și i-au influențat să semneze documente prin care renunţă la proprietatea locuinței lor, evaluată la 263.000 de lei  În octombrie 2017, soții Alboi au cerut Tribunalului București anularea actului prin care şi-au înstrăinat locuinţa.

Profitând de vulnerabilitate bătrânilor, escrocii au realizat contractele de vânzare-cumpărare, iar proprietari în documentele noului apartament nu au fost menționați soții Alboi, ci escrocii care au avut grija ca tranzacția să fie făcută cu „cap”. Calitatea bătrânilor din documentele semnate a fost de „procuratori de fonduri”, nicidecum de proprietari.

În termeni uzuali, procuratorul de fonduri este un donator care donează cumpărătorului unui bun fondurile necesare achiziționării respectivului bun.

DIN LAC ÎN PUȚ

Pentru a ieși din situație, bătrânii au apelat la serviciile unui oarecare avocat din București  în speranța că vor reuși să-și recupereze locuința pierdută.

În martie 2018, au decis să schimbe avocatul și l-au angajat pe Daniel Ionașcu. Le-a dat încredere faptul că îl vedeau adesea la televizor. Aşa că, într-o zi, au venit la sediul Antenei 3 şi l-au aşteptat pe avocat până când s-a terminat emisiunea „Acces direct“, unde acesta era invitat.

Avocatul „Dumnezeu te-a trimis la mine…”

Dacă asta nu era suficient, avocatul care ar fi trebuit să-i ajute să recupereze locuința i-a costat contravaloarea unei garsoniere, puțin peste 80.000 lei – consultanța juridică! 1850 de lei prima consultanță juridică, plus multe tranșe de bani care însumează peste 80.000 lei care au ajuns în conturile avocatului Daniel Ionașcu.

Mihai Toader,  nepotul familiei Alboi a intrat pe fir și a început să se documenteze despre tot ce se întâmplă. Acesta a descoperit că nu este singurul care se confruntă cu astfel de probleme privind colaborarea cu avocatul Daniel Ionașcu.

Se pare că celebrul avocat și-a pus în cap câteva sute de oameni, iar la Baroul București ar exista peste 100 de plângeri care îl acuză pe acesta în mai multe rânduri de gravele greșeli produse în cadrul proceselor pe care le-ar fi reprezentat doar în documente. Mihai Toader a început investigația și a descoperit că nu puțini sunt cei care cer Baroului București să-l scoată pe Ionașcu din rândurile avocaților.

Ziarul Libertatea a scris despre acest caz, în ciuda presiunilor pe care „avocatul lui Dumnezeu” le-ar fi făcut asupra jurnaliștilor Libertatea care au scos la lumină situația prin care trec bătrânii țepuiți atât de escroci, cât și de oamenii care ar fi trebuit să-i ajute în căutarea dreptății. Trebuie să precizăm faptul că în demersurile noastre de a obține puncte de vedere, avocatul Ionașcu a refuzat în mod indirect, prin secretara care-i ține telefonul în mână, să ofere clarificări pentru subiectele noastre. Singura precizare pe care ne-a adresat-o secretara a fost să nu scriem despre aceste subiecte pentru că avocatul nu dorește publicare unui astfel de material.

După ce a început să vorbească public despre tot ce li s-a întâmplat bătrânilor care au rămas aproape pe drumuri, „avocatul lui Dumnezeu” n-a stat pe gânduri și a deschis un proces împotriva celui care a hotărât să scoată la lumină toate faptele care nu-i fac cinste celebrului avocat.

FACTURA LIPSĂ

Pe lângă absenţa de la termene, Mihai Toader îi reproșează avocatului și faptul că nu le-a predat soților Alboi factura pentru primul contract. El mai spune că, deși în contract era stipulată o sumă mult mai mică, respectiv 1.860 de lei, cei doi au plătit 40.816 lei. „Au fost la bancă însoţiţi de cineva de la biroul lui, care i-a spus cum să facă transferul şi să completeze ordinul de plată. După ce au plătit, le-au rămas în cont 25 de lei“, susţine Mihai Toader.

AVOCATUL LUI DUMNEZEU VREA LINIȘTE

Daniel Ionașcu se bucură de o notorietate ieșită din comun, conturată de imaginea unui bun creștin care ține cu neamul lui, iar o astfel de situație  în care a fost băgat, nu i-ar aduce avantaje, motiv pentru care a încercat să găsească o soluție pentru a liniști apele: ordonanţă preşedinţială.

Tribunalul Călărași, ca instanță de fond, a înregistrat la data de 16 noiembrie 2022, o solicitare venită din partea avocatului Daniel Ionașcu în calitate de reclamant, împotriva lui Mihai Toader, pârât în dosarul nr. 1440/116/2022, prin care, credem noi, ar putea să-i interzică celui din urmă să mai vorbească public despre situația care îl implică pe Daniel Ionașcu.

Contactat pentru un punct de vedere, pe numărul de telefon al avocatului Daniel Ionașcu a răspuns o doamnă care ne-a comunicat că-i va transmite solicitarea noastră. Până la difuzarea materialului nu am reușit să obținem o poziție din partea avocatului.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Zeama de gunoi și mizeria de după ridicarea pubelelor la Călărași

Published

on

Călărășenii se plâng de mizeria pe care o lasă în urmă maşinile care ridică gunoiul din cartierele oraşului. De câte ori nu am trecut prin oraş pe lângă pubelele urât mirositoare. Şi da, gunoiul nu miroase frumos. Dar odată ridicat, zeama ce rămâne un urma utilajelor care ridică gunoiul e mai mult decât o dâră urât mirositoare într-o zi de vară.

Un urmăritor al site-ului CălărașiPRESS  ne-a trimis un filmuleț cu „mizeria lăsată în urmă de REBU”. Se întâmplă pe o strada din zona Orizont. Video-ul nu poate reda și mirosul. Mirosul dintr-o zi în care canicula încinge focarele de infecție ca cel din imagini.

Cine ar trebui să spele mizeria care curge din mașinile de gunoi? Suntem fericiţi că avem în oraşul de 5 stele firme care adună gunoiul. Dar cu zeama de gunoi cum rămâne? Între timp România se luptă cu focarele de COVID-19 și PPA.

Contactat pentru un punct de vedere, directorul Răzvan Sauciuc spune că, pentru această problemă nu există o soluție, cauza principala fiind structura deșeurilor. „Se aruncă totul, inclusiv mâncare și resturi cu lichide. Această problemă nu este doar la Călărași, ci în toată țara. Mașina nu este făcute să transporte lichide. Mașina compactează deșeurile. Soluție tehnică nu există, dacă se arunca ce trebuie, deșeuri uscate, nu era nicio problemă.”

Continue Reading

Știri

Fenomenul drogurilor în Călărași | Iliuță: „Iorga cred că era unul din traficanții județului”

Published

on

iorga marian / vasile iliuta

Vânzarea de droguri, care obișnuia să aibă loc la colțul străzii, s-a mutat pe internet. Dealerii online testează consumatorii pentru a evita detectarea de către polițiștii sub acoperire.

Dealerii de droguri de pe străzi au făcut trecerea către mediul online. Aceștia primesc comenzi prin intermediul aplicațiilor de mesagerie criptate, utilizând coduri și metode de livrare similare celor din filmele de spionaj. Ei oferă o gamă largă de substanțe, de la pastile cu regim strict până la droguri periculoase. Trist este că deseori, persoanele prinse în raiduri de către poliție sunt copii în vârstă de 12 sau 13 ani, care au căzut pradă propriei dependențe.

În România, în ultimele două săptămâni, au avut loc 130 de percheziții, cu confiscarea a aproape 100 de kilograme de droguri și arestarea preventivă a 49 de suspecți. Cea mai recentă captură a avut loc la Brașov, unde mascații au reținut șapte dealeri care furnizau cocaină și canabis dependenților. Aceste substanțe erau păstrate în borcane.

La nivelul județului Călărași, situația drogurile nu pare a fi prea departe față de restul județelor. În realitate, situația pare a fi ținută sub control. Dacă în anii anteriori pe străzile din Călărași vedeam zilnic zeci de tineri care consumau etnobotanice sau droguri de mare risc, fenomenul pare că a stagnat în ultima vreme.

Despre acest fenomen a comentat public și Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, care a recunoscut că acest fenomen reprezintă o problemă în județ și în oraș. Acesta a amintit un incident din trecut legat de consumul de droguri. Oficialul spune că inclusiv fostul șef al IPJ Călărași, Marian Iorga, a avut o contribuție negativă asupra acestui fenomen.

(…) “Cred un singur lucru și fac o declarație publică. Traficanții sunt în cârdășie cu poliția. Dacă sunt în cârdășie, hai să căutăm polițiștii care sunt cei care vând droguri sau care sunt complice cu ei, cum era acest comandant care spunea că el nu poate să intervină(…).” – a declarat Iliuță într-o ultima conferință de presă.

Acesta a dezvăluit că atunci când un ziarist a alertat Poliția la 112 despre tineri consumând droguri într-o scară de bloc, nu a existat nicio intervenție din partea Poliției. Astfel, Vasile Iliuță, în calitate de președinte al Consiliului Județean Călărași, a fost nevoit să contacteze personal comandantul Poliției, care a spus că acest caz nu intră în competența lor, sugerând că ar trebui să intervină Poliția Națională.

“Da, e un fenomen care la Călărași se întâmplă. Îmi aduc aminte că eram sesizat de ziarist, era la doamna Mitache, și mă suna pe mine ca președinte al Consiliului Județean că ea a sunat la 112 și nu interveneau în spatele unui bloc, unde vedeau că se injectau, se drogau și era un mare scandal. Atunci am sunat eu comandantul poliției și am primit răspuns care m-a șocat la momentul ăla. A zis că nu-i de competența poliției județene. Este o poliție națională cu un birou la Călărași care ar trebui să intervina. Am zis – oameni buni, 112 e un serviciu de urgență pentru toate situațiile care se întâmplă într-un județ. (…) Păi dacă mie îmi dați o situație la nivelul județului Călărași și eu nu pot să intervin, când legea îmi permite, înseamnă că eu nu-mi fac datoria față de județul Călărași și de cetățenii județului Călărași. Domnul Iorga cred că era unul din traficanții județului Călărași și el avea interesele lui cu grupurile de infracțiuni care sunt la județul nivelul Călărași.” – declară Vasile Iliuță în conferința de presă susținută la sediul PSD Călărași.

TESTAREA ANTIDROG ÎN ȘCOLI. DEZBATERI ÎN CĂLĂRAȘI

Cu privire la propunerea demnităților prin care elevii ar putea fi testați împotriva drogurilor în timpul orelor, Vasile Iliuță a adăugat că nu este de acord cu testarea antidrog în școli, exprimându-și îngrijorarea cu privire la efectele negative asupra copiilor. Acesta consideră că soluțiile mai potrivite ar trebui să implice ONG-urile care să sprijine activitățile elevilor după cursuri și să îi țină departe de tentații.

“Cu testarea eu nu sunt de acord. Hai să ne gândim foarte bine. Avem copii, avem nepoți, avem generații care urmează să ajungă oameni de bază în societate. Dacă noi în copilărie le punem o bilă neagră, că i-am testat și i-am găsit la școală, ce am făcut? I-am pus un cazier acelor copii. Nu, soluțiile sunt altele. Avem asociații, ONG-uri. După ore, să se implice mai multe ONG-uri. Și aici Consiliul Județean e cel care trebuie să vină și să sprijine înființarea mai multor ONG-uri – care să vină și să fie parteneri cu școlile, ca după ore să fie cei care să facă alte activități decât să-i lase în zona drogurilor. E o părere de rău. Asta e părerea mea. Nu facem viitoare generație generație de de infractori. Dumneavoastră, ca părinte și cu o familie cu resurse financiare importante, cum ați reușit să-i țineți pe copii departe de tentații? Dacă mă las pe mine ca exemplu, să știți, chiar dacă am avut o familie cu resurse, copiii mei au fost crescuți modest, au fost crescuți normal. Nu am vrut să-i duc la școli private, nu am vrut să-i duc la școli în afara țării. Am considerat un singur lucru – dacă trăiesc în lumea reală, am niște copii normali. I-am crescut în lumea reală și am niște copii normali. S-au și bătut, au făcut și greșeli la școală, au spart și tabla, geamuri. Am plătit ochelari la colegi… A trebuit să-mi fac datoria de părinte și să fac ce face oricare alt părinte normal în așa fel încât să-și salveze copiii pentru greșelile pe care le-au făcut. Nu am avut copiii în zona asta, pentru că am supravegheat cercurile în care se învârt și niciodată n-am permis să se depășească o anumită zonă, care să-i ducă într-o zonă cu risc și pentru ei, și pentru mine.”

Continue Reading

Știri

Călărași: Peste 200 de nereguli descoperite în urma controalelor la stațiile GPL. Amenzi imense aplicate de echipele de control

Published

on

În urma controalelor pentru identificarea problemelor existente la nivelul operatorilor economici care depozitează, distribuie, transportă și comercializează carburanți, inclusiv gaz petrolier lichefiat (GPL) și gaz natural comprimat (GNC), efectuate de echipele constituite în data de 30 august 2023, la ordinul prefectului Valentin Barbu, Instituția Prefectului – Județul Călărași prezintă un raport intermediar, după cum urmează:

12 instituții de control fac parte din comisiile mixte și anume:

✔Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași (ISU)
✔Inspectoratul Teritorial al Inspecției de Stat pentru Controlul Cazanelor,
Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat (ISCIR)
✔Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de ridicat și Recipiente sub presiune (CNCIR)
✔Inspectoratul Teritorial de Muncă al județului Călărași (ITM)
✔Garda de Mediu – Comisariatul Județean Călărași (GM)
✔Agenția pentru Protecția Mediului Călărași (APM)
✔Inspectoratul de Poliție Județean Călărași (IPJ)
✔Inspectoratul Teritorial Călărași al Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR)
✔Agenția Teritorială Călărași a Autorității Rutiere Române (ARR)
✔Administrația Județeană a Finanțelor Publice Călărași (AJPF)
✔Direcția Regională Antifraudă Fiscală 3
✔Biroul Vamal Călărași

Potrivit raportărilor, de la demararea controalelor și până la data de 19 septembrie 2023, au fost verificate 7 instituții publice și 95 de operatori economici.

Au fost constatate 277 nereguli/deficiențe printre care:

– suspendarea unei autorizații a unui operator responsabil cu supravegherea și verificarea tehnică a instalațiilor
– lipsă autorizații/avize/documente de funcționare/comercializare/transport – 34
– instalații/rezervoare/recipiente depozitare/transport amplasate ilegal – 18
– alte tipuri de deficiențe/disfuncționalități/nereguli constatate – 224

Au fost aplicate 255 de sancțiuni, dintre care 180 de avertismente și 75 de amenzi și a fost dispusă suspendarea activității pentru 13 agenți economici.

1.240.500 lei este valoarea totală a sancțiunilor aplicate până în prezent.

La nivelul județului Călărași operațiunile de control se desfășoară în intervalul 30 august 2023 – 31 octombrie 2023, sub coordonarea Instituției Prefectului – Județul Călărași care centralizează toate datele comunicate de către comisiile mixte de control și întocmește zilnic rapoarte către Ministerul Afacerilor Interne.

Continue Reading

Cele mai vizualizate