Connect with us

Știri

VIDEO. Bombă! Mihai Toader dă cu “avocatul lui Dumnezeu”de pământ. Peste 100 de plângeri împotriva lui Daniel Ionașcu

Published

on

O familie de bătrâni din București și-a pierdut apartamentul în valoare de peste 260.000 lei din cauza unor escroci care au reușit să-i convingă pe aceștia să semneze mai multe documente, cu pretextul că se vor muta din apartamentul vechi într-o locuință nouă.

Cei doi susțin că nişte cunoscuţi, care le-au promis că-i vor îngriji la bătrâneţe, i-au adus la notar și i-au influențat să semneze documente prin care renunţă la proprietatea locuinței lor, evaluată la 263.000 de lei  În octombrie 2017, soții Alboi au cerut Tribunalului București anularea actului prin care şi-au înstrăinat locuinţa.

Profitând de vulnerabilitate bătrânilor, escrocii au realizat contractele de vânzare-cumpărare, iar proprietari în documentele noului apartament nu au fost menționați soții Alboi, ci escrocii care au avut grija ca tranzacția să fie făcută cu „cap”. Calitatea bătrânilor din documentele semnate a fost de „procuratori de fonduri”, nicidecum de proprietari.

În termeni uzuali, procuratorul de fonduri este un donator care donează cumpărătorului unui bun fondurile necesare achiziționării respectivului bun.

DIN LAC ÎN PUȚ

Pentru a ieși din situație, bătrânii au apelat la serviciile unui oarecare avocat din București  în speranța că vor reuși să-și recupereze locuința pierdută.

În martie 2018, au decis să schimbe avocatul și l-au angajat pe Daniel Ionașcu. Le-a dat încredere faptul că îl vedeau adesea la televizor. Aşa că, într-o zi, au venit la sediul Antenei 3 şi l-au aşteptat pe avocat până când s-a terminat emisiunea „Acces direct“, unde acesta era invitat.

Avocatul „Dumnezeu te-a trimis la mine…”

Dacă asta nu era suficient, avocatul care ar fi trebuit să-i ajute să recupereze locuința i-a costat contravaloarea unei garsoniere, puțin peste 80.000 lei – consultanța juridică! 1850 de lei prima consultanță juridică, plus multe tranșe de bani care însumează peste 80.000 lei care au ajuns în conturile avocatului Daniel Ionașcu.

Mihai Toader,  nepotul familiei Alboi a intrat pe fir și a început să se documenteze despre tot ce se întâmplă. Acesta a descoperit că nu este singurul care se confruntă cu astfel de probleme privind colaborarea cu avocatul Daniel Ionașcu.

Se pare că celebrul avocat și-a pus în cap câteva sute de oameni, iar la Baroul București ar exista peste 100 de plângeri care îl acuză pe acesta în mai multe rânduri de gravele greșeli produse în cadrul proceselor pe care le-ar fi reprezentat doar în documente. Mihai Toader a început investigația și a descoperit că nu puțini sunt cei care cer Baroului București să-l scoată pe Ionașcu din rândurile avocaților.

Ziarul Libertatea a scris despre acest caz, în ciuda presiunilor pe care „avocatul lui Dumnezeu” le-ar fi făcut asupra jurnaliștilor Libertatea care au scos la lumină situația prin care trec bătrânii țepuiți atât de escroci, cât și de oamenii care ar fi trebuit să-i ajute în căutarea dreptății. Trebuie să precizăm faptul că în demersurile noastre de a obține puncte de vedere, avocatul Ionașcu a refuzat în mod indirect, prin secretara care-i ține telefonul în mână, să ofere clarificări pentru subiectele noastre. Singura precizare pe care ne-a adresat-o secretara a fost să nu scriem despre aceste subiecte pentru că avocatul nu dorește publicare unui astfel de material.

După ce a început să vorbească public despre tot ce li s-a întâmplat bătrânilor care au rămas aproape pe drumuri, „avocatul lui Dumnezeu” n-a stat pe gânduri și a deschis un proces împotriva celui care a hotărât să scoată la lumină toate faptele care nu-i fac cinste celebrului avocat.

FACTURA LIPSĂ

Pe lângă absenţa de la termene, Mihai Toader îi reproșează avocatului și faptul că nu le-a predat soților Alboi factura pentru primul contract. El mai spune că, deși în contract era stipulată o sumă mult mai mică, respectiv 1.860 de lei, cei doi au plătit 40.816 lei. „Au fost la bancă însoţiţi de cineva de la biroul lui, care i-a spus cum să facă transferul şi să completeze ordinul de plată. După ce au plătit, le-au rămas în cont 25 de lei“, susţine Mihai Toader.

AVOCATUL LUI DUMNEZEU VREA LINIȘTE

Daniel Ionașcu se bucură de o notorietate ieșită din comun, conturată de imaginea unui bun creștin care ține cu neamul lui, iar o astfel de situație  în care a fost băgat, nu i-ar aduce avantaje, motiv pentru care a încercat să găsească o soluție pentru a liniști apele: ordonanţă preşedinţială.

Tribunalul Călărași, ca instanță de fond, a înregistrat la data de 16 noiembrie 2022, o solicitare venită din partea avocatului Daniel Ionașcu în calitate de reclamant, împotriva lui Mihai Toader, pârât în dosarul nr. 1440/116/2022, prin care, credem noi, ar putea să-i interzică celui din urmă să mai vorbească public despre situația care îl implică pe Daniel Ionașcu.

Contactat pentru un punct de vedere, pe numărul de telefon al avocatului Daniel Ionașcu a răspuns o doamnă care ne-a comunicat că-i va transmite solicitarea noastră. Până la difuzarea materialului nu am reușit să obținem o poziție din partea avocatului.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Modelu: “Împărțim ce găsim”. Puști prinși în flagrant în timp ce încercau să spargă o mașină

Published

on

Se înmulțesc cazurile cu minori care sparg maşini. Trei adolescenţi din comuna Modelu, județul Călărași, au fost surprinși de o femeie, cu câteva fracțiuni de secundă, înainte să spargă una dintre mașinile care le ieșise în cale.

“Împărțim tot ce găsim”

“Atenție la acești 3 puștani! Nu m-au vazut in curte si discutau cum să deschidă mașinile vecinilor si cum împart, in funcție de ce găsesc. I-am lăsat sa se îndepărteze puțin și am ieșit cu camera pornită. Acum 10 minute erau pe strada Macului si au plecat, făcând stânga spre restaurant.” – a relatat femeia care a reușit să le strice planul celor trei.

Continue Reading

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole