Connect with us

Politică

VIDEO. Amelia Giurcan, candidatul USR pentru Primăria Călărași

Published

on

Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Amelia Giurcan și-a oficializat candidatura la funcția de primar al municipiului Călărași, reprezentând USR Călărași. Cu un discurs sincer, Giurcan a împărtășit motivația care stă în spatele deciziei sale de a se angaja într-o cursă electorală ce vizează transformarea Călărașiului.

În cadrul conferinței, Amelia Giurcan a subliniat experiența sa ca antreprenoare, trecând prin toate provocările mediului privat începând din 2008, alături de familia sa. Această experiență, împreună cu patru ani de activitate în cadrul Consiliului Județean, îi conferă o perspectivă amplă asupra nevoilor Călărașiului.

Cu un program politic solid, concentrat pe trei mari teme – infrastructura orașului, salubritatea și siguranța cetățenilor, precum și crearea unui viitor prosper pentru copiii comunității – Amelia Giurcan și echipa sa sunt hotărâți să aducă schimbarea pe care orașul o merită.

Într-o declarație de presă, Amelia Giurcan a făcut un apel la acțiune pentru toți locuitorii orașului, subliniind importanța unității în efortul de a revitaliza comunitatea și de a crea un mediu sănătos și prosper pentru generațiile viitoare.

Advertisement

,Ce m-a motivat să accept propunerea colegilor din USR Călărași, de a candida la funcția de primar al municipiului Călărași?

Sunt antreprenor din 2008, am trecut prin toate provocările unui om care încearcă să-și construiască o afacere în mediul privat. Sunt soție, mamă a doi copii și am construit o afacere de succes, alături de familia mea.

M-am născut, am crescut și m-am dezvoltat în acest oraș, pe care-l iubesc, dar pe care din păcate unii nu-l iubesc cu adevărat.

Nu am plecat de aici, atunci când au existat oportunități. Am rămas cu speranța că orașul va căpăta strălucirea pe care o merită, dar care, așa cum observăm cu toții devine din ce în ce mai trist.

De asemenea, experința de patru ani de consilier județean, îmi oferă posibilitatea de a veni în fața voastră cu un program politic de guvernare locală bine gândit, serios și aplicat pe soluții la problemele orașului.

Advertisement

Programul, care va fi prezentat în perioada imediat următoare, este structurat în jurul viziunii mele și a colegilor candidați la funcțiile de consilier local, și se concentrază pe trei mari teme:

1. Infrastructura orașului

2. Salubritatea orașului și siguranța oamenilor

3. Crearea premiselor necesare unui viitor pentru copiii noștri.

De aceea lansăm cu această ocazie, un apel la acțiune, pentru a aduce cu adevărat schimbarea pe care orașul nostru o merită.

Advertisement

Suntem la doar 115 km de capitala României, avem acces la autostradă și două porturi la Dunăre, dar, din păcate, orașul nostru se zbate de cel puțin 20 de ani în sărăcie.

Suntem cu toți martorii unei degradări continue, care contribuie în mod constant la depopulare. Orașul a devenit neatrăgător pentru investitori!

Totodată, problemele legate de mediul înconjurător și poluare sunt tot mai grave, iar Călărașiul se află pe locul al doilea la poluare și murdărie, conform statisticilor. Am ajuns într-o stare jalnică din punct de vedere economic, iar toate aceste lucruri nu mai pot continua.

Dragi locuitori, eu știu că merităm mai mult! Merităm o administrație concentrată pe rezolvarea problemelor și dedicată oamenilor.

Merităm să trăim într-un mediu sănătos din toate punctele de vedere pentru noi și pentru copiii noștri.

Advertisement

Cred că a venit timpul să luăm măsuri! Haideți să ne unim forțele fiindcă merităm mai mult.

Vă invit să fiți alături de mine și în această luptă!”

Politică

Exclusiv! Lista finală a consilierilor județeni lansați de PSD Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alegerile sunt aproape și tensiunea crește. La fel crește și interesul liderilor politici de a motiva populația să-i voteze, dar nu despre asta este vorba. Ordinea consilierilor județeni lansați de PSD Călărași în cursa electorală pentru Consiliul Județean Călărași a fost în cele din urmă făcută publică de BEJ Călărași.

Cine sunt cei 38 de candidați:

 1. Iliuță Vasile
 2. Stamate Florentina
 3. Samoilă Ion
 4. Mihai Bogdan-Cristian
 5. Beștea Mihăiță-Constantin
 6. Marin Ioan-Cristian
 7. Ichim Ionela-Giorgiana
 8. Onofrei Costel-Cristinel
 9. Tache Andreea-Mirela
 10. Spiridon Marian
 11. Dragu Nicolae
 12. Bănescu Laurențiu
 13. Ionescu Laurențiu-Dan
 14. Tănasi Marcel
 15. Gîdea Vasile
 16. Țîncu Cornel-Gheorghe
 17. Tîlpeanu Ilie
 18. State Laurențiu
 19. Stoichici Ovidiu-Constantin
 20. Diaconu Liliana-Corina
 21. Niculae Aurel
 22. Popa Valentin
 23. Olteanu Dan
 24. Bîrcă Ruxandra-Alina
 25. Petre Laurea-Viorica
 26. Sbârcea Marius-Virgil
 27. Nițu George-Adrian
 28. Manole Sergiu
 29. Gruiță Darie-Nicolae
 30. Costea Marius-Gabriel
 31. Micescu Nicolae
 32. Vasile Georgiana-Lavinia
 33. Teodorescu Georgiana
 34. Anton Anda-Bianca
 35. Odorog Claudia-Mariana
 36. Fâșie Georgiana-Raluca
 37. Deacu Daniel-Robert
 38. Papazi Ionuț-Eduard

Această listă, care a fost afișată pe Biroul Electoral Județean din Călărași, a fost un subiect intens discutat și așteptat cu interes de mulți politicieni. Până la publicarea acesteia, au fost aruncate acuzații de lipsă de transparență… Este doar începutul…

 

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. Marius Dulce merge mai departe alături de Vasile Iliuta și candidează pentru un nou mandat la Primăria Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, însoțit de liderul organizației județene a Partidului Social Democrat, Vasile Iliuță, și staff-ul politic, și-a depus joi, 25 aprilie, candidatura pentru un nou mandat în fruntea primăriei, pe care o conduce din anul 2020.

După depunerea documentelor, Marius Dulce a declarat în fața jurnaliștilor faptul că progresele înregistrate în municipiul Călărași în ultimii patru ani sunt rezultatul efortului colectiv al echipei conduse de el și de liderul său, Vasile Iliuță, alături de oamenii implicați în dezvoltarea comunității.

Primarul a evidențiat rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră în primul mandat și și-a convingerea și determinarea de a se concentra acum pe dezvoltarea turismului în zonă. Acesta a subliniat că echipa sa va acorda o atenție deosebită acestui domeniu în perioada următoare, asigurând că nevoile comunității vor fi tratate cu prioritate. Tandemul Dulce – Iliuta și Iliuta Dulce merge mai departe.

Advertisement

“Călărașiul merită o echipă bine pregătită pentru următorii 4 ani. Oameni care cunosc orașul cu toate problemele sale. Pe unele dintre ele le-am rezolvat în acest mandat. Cu răbdare și cu gândul la durabilitate și normalitate.

Niciodată municipiul nostru nu a cunoscut o așa dezvoltare. 70 de milioane de euro au fost atrase în acești 4 ani, bani din fonduri europene nerambursabile sau programe naționale.

Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat alături de noua echipă propusă de PSD pentru Consiliul Local Municipal.  Colegi care îmi susțin proiectele actuale și viitoare, colegi cu experiență, oameni valoroși ai urbei noastre” – scria Marius Dulce pe Facebook.

Dragi călărășeni, vă invit să continuam împreună pentru un oraș modern și european!

În încheiere, Marius Dulce a exprimat încrederea în capacitatea cetățenilor din Călărași de a înțelege și aprecia schimbările aduse în multiplele aspecte administrative de primul său mandat.

Advertisement

Continue Reading

Politică

Dumitru Coarnă și-a depus candidatura pentru președinția Consiliului Județean Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-un moment de maximă importanță pentru viitorul politic al județului Călărași, Dumitru Coarnă și-a oficializat candidatura pentru președinția Consiliului Județean. Deputatul Dumitru Coarnă și-a depus documentele la Centrul Biroului Electoral Județean, intrând astfel în cursa electorală alături de alte nume sonore din peisajul politic local.

Candidatura lui Dumitru Coarnă aduce o dimensiune nouă și o perspectivă proaspătă în competiția pentru conducerea Consiliului Județean Călărași. El va fi susținut de Partidul Umanist și Social Liberal (PUSL), aducând în prim-plan viziuni și soluții menite să aducă progres și dezvoltare în județ.

Alături de Dumitru Coarnă, alți candidați importanți și-au anunțat deja intenția de a participa la această competiție acerbă pentru președinția Consiliului Județean. Printre aceștia se numără deputatul Daniel Florea, care va candida din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Camelia Dăscălescu, reprezentând Alianța Dreapta Unită, Vasile Iliuță delegat de Partidul Social Democrat (PSD), și Valentin Barbu, fostul prefect al județului Călărași, care își va reprezenta partidul, Partidul Național Liberal (PNL), în această competiție.

Advertisement

Cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Călărași promite să fie una plină de suspans și dezbateri aprinse, iar candidatura lui Dumitru Coarnă din partea PUSL adaugă o notă de interes și competitivitate în această bătălie pentru încrederea cetățenilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate