in

VIDEO. Alex Drăgulin: Mi s-a solicitat clar să plec din acest serviciu

Directorul Serviciului Public Pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpan Călărași din Municipiul Călărași, Alex Drăgulin, a susținut o conferință de presă la sfârșitul acestei săptămâni pentru a prezenta activitatea sa desfășurată timp de 9 ani de zile în cadrul SPPGCFS ca director și s arate motivele care au condus la decizia de a demisiona din cadrul seriviciului din subordinea Primăriei Municipiului Călărași din funcția de director.  

PUTEȚI URMĂRI MATERIALUL VIDEO AICI

Alex Drăgulin: Dețin această funcție din  februarie 2012, atunci când fostului primar Nicolae Dragu m-a împuternicit să ocup această funcție a acestui adapost  – neautorizat, nefuncțional, cu o singură clădire nefuncțională în care aveam decât o singură masă de sterilizare, fără instrumentar, fără medic. Câinii erau hrăniți cu deșeuri de origine animală din abatoare fără să îndeplinească condițiile legale de funcționare.

Am reușit în urma a 6 luni să construim prima parte a adăpostului și să reușim să autorizăm adăpostul. Am reușit, de-a lungul celor 9 ani să aduc un adăpost la standarde europene, să plecăm de la capturarea din 2012 cu lemne și sârme și să ajungem la arme cu tranchilizante. Am reușit să duc activele preluate de la 1 300 000 de lei, la 3 000 000 de lei, asta înseamnă 3000000000.00 (trei miliarde) de lei vechi, din care nu mai puțin de 9 miliarde valori de patrimoniu pe care le las în urma mea au fost executate în regie proprie cu oamenii din cadrul serviciului. A fost o muncă grea, pentru că am fost undeva la mijloc între ONG-ul cu care am intrat în conflict atunci când am preluat adăpostul. Am reușit, împreună cu ei, în septembrie anul trecut să oprim eutanasia în Călărași.

Pentru că m-am impus, am reușit, împreună cu echipa, să dezvoltăm acest adăpost, să plecăm de la 2 „Papuci” și să ajungem la mașini autorizate, inclusiv pe o destinație lungă. Ne-am luptat pentru viața animalelor și vă spun că n-a fost ușor să aducem ONG-urile la Călărași, să dăm șansă animalelor la viață. Tot timpul ne-au apărut probleme la care ne-am adaptat și pentru care am luat măsuri, așa cum este și incineratorul pe care îl avem în dotare, care ne-a sprijinit ori de câte ori cetățenii au avut nevoie atunci când le-a decedat un animal în curte sau animalele găsite pe domeniul public. Să nu mai spun de pesta porcină africană pe care eu am gestionat-o timp de un an, prin măsuri de combatere și eradicare alături de DSVSA Călărași. Toate acestea în sprijinul cetățeanului și al orașului.

În ultimii doi ani, fosta administrație împreună cu mine, am luat decizia de a ne ocupa și de alte activități în folosul orașului și al cetățenilor. Mă refer la campaniile de curățenie atunci unde aproape o treime din oraș a fost gestionată de oamenii adăpostului. De doi ani oamenii adăpostului au făcut curățenie și au tuns iarba în orașul Călărași. Permanent am avut dispecerat 24/24 pentru a interveni rapid la solicitarea cetățenilor.

Sunt foarte multe de spus, dar vă pot spune că plec mândru din acest adăpost pentru că prin el mi-au trecut nu mai puțin de 2500 de câini și 800 de pisici de care ne-am ocupat cu drag, pe care le-am îngrijit și cărora le-am găsit o casă. Las în urma mea atâtea lucruri bune, un adăpost la standarde europene, colaborări cu ONG-urile din străinătate și mi-aș dori să las în urma mea o echipă tânără, formată de-a lungul timpului, însă nu cred că vom avea această șansă. O să motivez demisia. La preluarea mandatului am avut discuții cu domnul primar Dulce, cu domnul vice-primar Dragu, cu domnul vice-primar Coman care și-au dorit să continuăm această colaborare deși domnul primar Dulce mi-a exprimat că se fac presiuni foarte mari din partea domnului Grama, din partea domnului Mihai Bogdan pentru demiterea mea și pentru a demisiona de la conducerea acestui serviciu.

La începutul lunii decembrie, pe holurile primăriei, am fost abordat de domnul Grama, nu știam nici măcar calitatea lui în primărie la acea vreme, prin care mi s-a solicitat clar să plec din cadrul acestui serviciu. I-am explicat că nu am de ce și aș fi înțeles acest lucru dacă mi-ar fi fost solicitată de către domnul primar Dulce sau de către unul dintre viceprimari. Nu aș fi avut nimic împotrivă – nu sunt de neînlocuit, sunt oameni care pot fi mai buni ca mine, sper să fie mai buni și să dovedească lucrul ăsta. Ca urmare a discuției prin care am spus că nu pot să mă gândesc la această demisie, pentru că nu mi-a fost solicitată de către conducere, a început o hărțuire totală asupra mea, o hărțuire prin adrese, prin controale trimise de la Primărie, adrese care aveau termen de răspuns o oră jumătate, timp imposibil, adrese prin care mi se solicita contabilitatea pe patru ani, solicitau în copie xerox în numai cinci zile atâția ani, fără să se poarte cel puțin o discuție cu mine referitoare la funcționarea adăpostului, ce înseamnă adăpostul, ce s-a făcut în adăpost, absolut nimic.

Ca urmare a acestor hărțuiri am decis să mă retrag și să las echipa mea în urmă, o echipă bună, formată de-a lungul timpului. Deși mi-am dat demisia, a urmat în continuare hărțuirea pe alți oameni din interiorul serviciului. Se vede clar dorința acestui domn Grama de a elimina toate persoanele din acest adăpost.

Ne chinuim de mai mult de trei săptămâni să plătim medicul, să plătim hrana pentru animale deși am făcut nenumărate cereri și am documentele doveditoare. Ni s-a spus clar că domnul Grama refuză să ne alimenteze conturile pentru plata serviciilor. Riscăm să rămânem fără licență, fără autorizație de funcționare, riscăm să rămânem fără hrană. Voi lua decizia de a mă retrage mai devreme de termenul stabilit măcar să se ocupe și să continue ceea ce am lăsat eu aici.

Ce spune viceprimarul Nicolae DRAGU

Nicolae Dragu: În anul 2012 l-ați numit pe Alex Drăgulin la conducerea serviciului public pentru gestionarea câinilor fără stăpân. Care au fost criteriile gândite la dumneavoastră la acea vreme?

La început am constatat că este un om tânăr, energic, conducea o firmă de construcții la vremea respectivă. Observând ca este energic, chiar și inteligent, am constat că merită să-i dau un serviciu pentru a face puțină ordine în oraș. Aveam la momentul acela 6500 de câini pe străzile Municipiului și am reușit să reducem spectaculos numărul prin implicarea lui. El a modernizat, a mărit, a triplat capacitatea de cazare, chiar a mai creat pentru animale mari. A creat adăposturi pentru pisici, păsări, deci a modernizat și el în continuare. A continuat politica mea.

Călărași PRESS: Considerați că și-a făcut treaba în cei 9 ani?

Consider că și-a făcut-o.  Acum sunt probleme că perfecțiune nu există, nimeni nu-i perfect, decât domnul Isus Hristos.

Călărași PRESS: Ca actual viceprimar al Municipiului, considerați că sunt probleme în momentul de față la serviciul pentru protecția animalelor?

Părerea mea că nu. S-a făcut sterilizarea la multe animale și zic că suntem la un nivel bun de implicare în această problemă la nivel Municipal.

Primarul Marius Dulce: Nu are cine să pună presiune pe primar ca să schimbe pe cineva. Dacă e de schimbat îl schimbă.

Călărași PRESS: Există criterii care să conducă la decizia asta?

Primarul Marius Dulce: Acum se efectuează niște verificări la adăpostul pentru câini. În urma verificărilor pe care le facem vom lua o decizie care ne va duce la o concluzie.

Nu există nicio presiune, el a insistat să țină o conferință de presă la care eu am spus ca nu ar fi bine să o facă.  Eu l-am sunat de dimineață și i-am spus că nu ar fi bine să țină o conferință de presă pentru că el vrea să se victimizeze. Dacă vrea să se victimizeze e chiar problema lui. Nu am nicio problemă cu omul. Eu l-am respectat, îi respect decizia.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu, despre dezinteresul companiei ENEL privind problemele semnalate de călărașeni

Grădiștea: Proiect prin CNI pentru asfaltarea străzilor din Grădiștea și realizarea trotuarelor din satele Rasa și Cunești folosind excedentul bugetar