Connect with us

Evenimente

VIDEO. Accident rutier pe str. Flacăra în municipiul Călărași, o persoană încarcerată

Published

on

 (27.12.2018/19.30)

Accident rutier, 2 autoturisme cu 2 persoane, dintre care o victima rănită ușor, in Mun. Calarasi, str. Flacara. ISUJ CALARASI


În urmă cu puțin timp, pe str. Flacăra din municipiul Călărași a avut loc un eveniment rutier în care au fost implicate două autoturisme. Accidentu s-a soldat cu rănirea a două persoane, dintre care o victimă rănită ușor. Cauza care a dus la producerea accidentului se pară că ar fi neacordarea de prioritate.

La fața locului au sosit pompierii militari din cadrul I.S.U. Călărași cu o autospecială de intervenție, o ambulanță și echipaje de poliție din cadrul Biroului Rutier Călărași. Din declarațiile martorilor aflăm că unul dintre conducătorii auto ar fi refuzat să fie transportat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Călărași pentru îngrijiri medicale, dar au fost la prelevarea de probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, rezultatele fiind negative în ambele cazuri.

Polițiștii prezenți la fața locului desfășoară verificări pentru a se stabili cu exactitate modul în care s-a produs accidentul rutier din acestă seară.


Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au intervenit la peste 200 de evenimente la care au fost solicitați pentru a oferi ajutor celor aflați în nevoie sau pentru a menține ordinea publică, au aplicat 335 de sancțiuni contravenționale unor persoane care au încălcat normele sociale și au reținut permisele a 27 de șoferi care puneau în pericol siguranța celorlalți participanți la trafic.  

În perioada 21 – 26 decembrie a.c., peste 600 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, în sistem integrat cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Astfel, au intervenit la 217 evenimente, dintre care 200 au fost sesizate prin SNUAU 112.

În urma activităților, au fost constatate 46 de infracțiuni, 11 persoane fiind surprinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 3 măsuri preventive.

Pentru neregulile constatate, polițiștii au aplicat 335 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 200.000 de lei.

Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 10 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 27 de permise de conducere și au fost retrase 3 certificate de înmatriculare.

Poliția Română va continua acțiunile pentru prevenirea și combaterea evenimentelor care pot afecta liniștea comunității, pentru ca oamenii să se poată bucura în siguranță de sărbătorile de iarnă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Evenimente

VIDEO. „Regal Cabalin” ediția a III-a – frumusețe și eleganță

Published

on

Regal Cabalin, eveniment de anvergură națională, ajuns la cea de-a III-a ediție anul acesta, are loc în data de 4 iunie 2022, în localitatea Curcani din județul Călărași. Iubitorii de cabaline pot admira cele mai frumoase exemplare. Crescătorii din țară și-au anunțat deja participarea la acest eveniment în cadrul căruia se desfășoară și o expoziție cu vânzare. Eugen Enciu este unul dintre oamenii care a depus suflet și s-a implicat  pentru ca acest eveniment să aibă loc.

“Evenimentul va avea loc în data de 4 iunie, continuăm o tradiție pe care am început-o acum trei ani și am întrerupt-o pe perioada pandemiei în anul 2020 pentru că nu au fost aprobate evenimentele la acea vreme. Suntem un grup de prieteni, iubitori de rase de cai. Avem mulți prieteni care vor participa, aici fac referire la mai multe județe din țară, Deva, Târgu-Mureș, Vaslui. Intrarea este liberă, nu s-a perceput taxă de participare. Vrem să ducem tradiția, care, din ce m-am informat, are o vechime de 3.000 de ani. S-a pierdut în perioada comunismului și la noi în zonă avem foarte mulți iubitori de cabaline din toate rasele.

La prima ediție am fost puțin sceptic, nu știam cum vor decurge lucrurile, dar ne-am ambiționat pentru următoarea ediție, pentru că am văzut o dorință mare din partea doritorilor și a vizitatorilor, care pe noi ne-a surprins plăcut. Vom avea dresaj pentru caii de rasă, în special Andaluz și Lusitani, vom vedea atelaje, cai autohtoni, folosiți la munca de zi cu zi, fără a face diferență între rasele valoroase.

Cine deține un animal în ziua de astăzi înțelege cât de greu este să ai grijă de el. Costurile sunt foarte mari pentru întreținerea unui cabalin. Pot să vă spun că este mult mai costisitor decât o vacă, să vă spun așa. De la cabaline nu câștigăm nimic, doar plăcere. ” – a declarat pentru Canal SUD, Eugen Enciu, organizator Cabalin Regal

Vom avea sprijin din partea IPJ Călărași, Poliția Animalelor va fi prezentă pe toată durata desfășurării evenimentului.

Continue Reading

Evenimente

Mesajul ECOAQUA Călărași cu ocazia Sărbătorilor Pascale: Fie ca Paştele să-ţi întărească încrederea şi speranţa! Hristos a înviat!

Published

on

„Fie ca Paştele să-ţi întărească încrederea şi speranţa! Hristos a înviat! Bucuria vine din lucruri mărunte. Liniştea vine din suflet. Lumina vine din inima fiecăruia. Paşte Fericit!” – a fost mesajul transmis de conducerea Ecoaqua S.A. Călărași

Continue Reading

Evenimente

Mesajul primarului din Călărași cu ocazia sărbătorilor de Paște

Published

on

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro