Connect with us

Știri

Victorie pentru locuitorii din Belciugatele. Proiectul lui Robert Negoiță de a aduce groapa de gunoi în Călărași a picat

Published

on

În ultimele luni, un proiect de hotărâre propus de Primăria Sectorului 3 din București a devenit subiectul unei aprinse dezbateri în mediul local și național. Acest proiect vizează transformarea unei mari suprafețe de teren din comuna Belciugatele, județul Călărași, într-o groapă de gunoi, iar procesul a fost marcat de eșecurile repetate și opoziția fermă a comunității locale.

”Se aprobă achiziția unui teren extravilan, categoria de folosință arabil, în suprafață de 43.000 mp, situat pe teritoriul oraşului Fundulea, tarla 185, parcela 15, judeţul Călărași, având nr. cadastral 22263, cu un preț maxim de 10 Euro/mp, în vederea relocării stației de sortare a gunoului menajer, situată la adresa str. Drumul Lunca Visagului nr.42-60, sector 3, București, sub condiția obținerii în prealabil a unui certificat de urbanism din care să rezulte posibilitatea construirii unei stații de sortare a deşeurilor”, se arată în proiectul de hotărâre.

Totul a început în vara anului 2022, când Primăria Sectorului 3 a inițiat prima încercare de a muta stația de sortare a gunoiului menajer din strada Drumul Lunca Vișagului nr. 42-60 în orașul Fundulea, comuna Cățelu din Călărași. Cu toate acestea, proiectul a fost respins. O a doua încercare a suferit aceeași soartă nefavorabilă.

Totodată, primăriile de Sector au probleme mari deoarece singura groapă de gunoi rămasă deschisă în București este ECOSUD, iar între primăria Capitalei și acest operator economic sunt divergențe în ceea ce privește tariful de depozitare.

La ultima ședință de Consiliu Local, consilierii USR au cerut mai multe explicații primarului Robert Negoiță, despre ce înseamnă preluarea acestei activități, însă nu au primit.

Proiectul de hotărâre propunea achiziționarea unui teren extravilan, categoria de folosință arabil, în suprafață de 43.000 mp, în Fundulea, pentru relocarea stației de sortare a gunoiului menajer. Cu toate acestea, el a fost respins de consilierii locali din Sectorul 3 din cauza divergențelor și a lipsei de sprijin pentru planul propus.

Un alt obstacol major pentru proiect a fost opoziția fermă a primarului din comuna Belciugatele, Mihai Gurlui, care s-a exprimat vehement împotriva planului Primăriei Sectorului 3 de a aduce o groapă de gunoi în comuna sa. Primarul Gurlui și-a susținut poziția într-o ședință de Consiliu Local din Sectorul 3 în data de 30 august 2023, subliniind că cetățenii comunei Belciugatele se opun relocării stației de sortare în teritoriul lor.

„Atâta timp cât eu voi fi primar, această stație de sortare nu va primi niciodată aprobarea Primăriei Belciugatele. Vreau să transmit cu tărie consilierilor locali din Sectorul 3 să nu aprobe achiziționarea terenului pentru relocarea stației de sortare, deoarece nu va obține niciodată autorizație din partea noastră.”

Mihai Gurlui a anunțat în prealabil pe pagina sa de Facebook că se opune ferm inițiativei Primăriei conduse de Robert Negoiță. „Referitor la proiectul Primăriei Sectorului 3 București de relocare a stației de sortare a deșeurilor în Comuna Belciugatele, Mâine, 30.08.2023, începând cu ora 11:00, subsemnatul Mihai Gurlui, în calitate de Primar al comunei Belciugatele, va participa la ședința Consiliului Local al Sectorului 3 București pentru a susține interesele comunității pe care o reprezint. Am depus o cerere de intervenție în cadrul ședinței și am întreprins toate demersurile posibile pentru a opri acest proiect. De asemenea, voi informa consilierii din Sectorul 3 că cetățenii comunei Belciugatele sunt în dezacord cu relocarea stației de sortare în teritoriul nostru și vom face tot ce putem pentru a preveni acest lucru.” transmitea primarul pe o reațea de socializare inainte de dezbaterea din Consiliul local Sector 3 din 30 august 2023.

În cadrul aceleiași ședințe de Consiliu Local, primarul Gurlui a atras atenția asupra unor aspecte importante care trebuie luate în considerare înainte de a aproba proiectul, cum ar fi necesitatea unui aviz al Consiliului Local Belciugatele și obținerea avizelor de la autoritățile de sănătate publică și siguranța alimentară, dată fiind prezența unei fabrici de procesare a cărnii în apropiere.

Dezbaterile în Consiliul Local au fost aprinse, iar mai mulți consilieri locali și-au exprimat punctele de vedere în privința proiectului de hotărâre. În contextul acestor dezbateri, primarul din comuna Belciugatele și consilierii USR au acordat vot negativ.

Astfel, proiectul de hotărâre privind transformarea terenului din Belciugatele într-o groapă de gunoi a fost respins.

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate