Connect with us

Administrație

Viceprimarul Viorel Ivanciu propune măsuri pentru zonele predispuse accidentelor rutiere

Published

on

Ca urmare a evenimentelor rutiere petrecute în ultima vreme în municipiul Călărași, am considerat că ar fi cazul să punem câteva întrebări unor persoane abilitate, care ne-ar putea răspunde clar. Una dintre aceste persoane este chiar viceprimarul municipiului nostru, Viorel Ivanciu.

Acesta și-a răpit din programul său aglomerat pentru a ne oferi câteva răspunsuri asupra modului în care Primăria Municipiului Călărași ar putea intervenii în rezolvarea acestor probleme extrem de grave ce implică în mod direct viața oamenilor.

Domnule Ivanciu, în calitate de viceprimar al municipiului Călărași și membru al comisiei de circulație ce ne puteți spune despre numărul mare al accidentelor ce se produc în municipiul nostru, în special în intersecția dintre străzile Grivița și Eroilor?

Viorel Ivanciu: În primul rând, este un lucru care deranjează, am luat și noi luat măsuri, de la montarea acelor panouri cu mențiunea “STOP”, până la montarea acelor limitatoare de viteză. Ne-am autosesizat și noi după cele apărute în media. Am luat hotărârea să consultăm un specialist în probleme de trafic rutier. Să obținem o soluție cât mai eficientă. Acesta ne va indica întocmai ceea ce trebuie să facem, iar noi, Primăria Municipiului Călărași să punem în aplicare. Cu siguranță vom face demersurile necesare pentru implementarea acestor măsuri de siguranță rutieră. Cred că este timpul să ascultăm profesioniștii, să nu ne mai dăm noi cu părerea.

Reporter: Ca o sinteză a unui șir de comentarii și afirmații apărute în spațiul public, vă adresăm următoarea întrebare:

Dacă, într-o intersecție din Municipiul Călărași, dat ca exemplu fiind chiar intersecția dintre str. Eroilor și str. Griviţa, cunoscută și sub numele de  “La Vlăduț”, într-un interval de câteva zile… se petrec mai multe accidente… cine s-ar face direct răspunzător pentru faptul că nu s-au luat măsuri suplimentare?

Reporter: Din câte știm… Biroul Rutier al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași a înaintat mai multe sesizări/petiții prin care se aduc la cunoştinţă diferite aspecte ce privesc intersecția de la Vlăduț” De ce nu a răspuns nimeni ?

Viorel Ivanciu: Nu cunosc dacă au fost mai multe sesizări sau nu. Aceste lucruri se discută în cadrul comisiei de circulație și se se dispun măsuri pentru astfel de situaţii. Dar se pare că măsurile pe care le-am pus în implementare nu sunt suficiente. De aceea, trebuie să găsim soluții bune și rapide.

Reporter: Ce înseamnă un specialist în domeniul rutier? Este un angajat din cadrul Biroului Rutier, sau un angajat al Primăriei Călărași?

Viorel Ivanciu: Nu, nu este un angajat al primăriei sau al poliției. Este un arhitect, specializat în probleme de trafic rutier. Orice proiect de acest gen, este obligatoriu avizat de un specialist. Se impune și aprobarea consiliului de circulație.

Reporter: Anul trecut, în această perioadă tot la fel de multe accidente erau?

Viorel Ivanciu: Nu cred, n-aș putea să confirm sigur acest aspect. Dar se pare că de câteva zile se petrec din ce în ce mai multe accidente. Cert este că această problemă persistă momentan. Autoturismele sunt din ce în ce mai multe, poate și semnalizarea rutieră regăsim deficiențe. În fiecare an, în bugetul primăriei alocăm un buget strict pentru aceste probleme. Luăm măsuri la sesizările venite din partea autorităților, respectiv din partea poliției, dar și din partea cetățenilor, fiecare dintre acestea intră în comisie.

Ținem să menționăm faptul că viceprimarul Viorel Ivanciu răspunde prompt de fiecare dată solicitărilor noastre!

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Fundeni | S-au finalizat preselecțiile pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu a anunțat cu entuziasm finalizarea celor două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni. În zilele de 22 și 29 aprilie, au fost martori la talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, impresionând prin nivelul lor de excelență și dedicație.

Fiecare dintre aceștia a contribuit la o atmosferă plină de energie și competitivitate, demonstrând abilități extraordinare. Echipa de antrenori și observatori a avut de înfruntat o sarcină dificilă în procesul de selecție, deoarece toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Anunț important pentru comunitatea noastră sportivă!  „Suntem încântați să vă anunțăm că am încheiat cu succes cele două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni!  În zilele de 22 și 29 aprilie, am avut ocazia de a vedea talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, iar nivelul de excelență și dedicare a fost impresionant.
Felicitări tuturor participanților pentru eforturile și performanțele lor remarcabile pe teren!

Fiecare dintre voi a contribuit la atmosferă plină de energie și competitivitate, arătându-ne abilitățile voastre extraordinare. Echipa noastră de antrenori și observatori a avut o sarcină dificilă de a face selecția, întrucât toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Indiferent de rezultat, daca vă aflați sau nu printer cei selectați, vă încurajăm să vă continuați pasiunea și pregătirea în fotbal. Talentul vostru ne-a inspirat și suntem mândri să faceți parte din comunitatea noastră. Vă mulțumim încă o dată tuturor celor care ați participat la preselecții și vă dorim mult succes în viitoarele voastre activități fotbalistice!” – transmite primarul Gheorghiță Cărtușanu pe o rețea de socializare.

 

Continue Reading

Administrație

Copiii din cartierul 2 Moldoveni se vor putea juca în noul loc de joacă

Published

on

Primarul Marius Dulce a anunțat astăzi finalizarea lucrărilor de amenajare a unui nou loc de joacă în cartierul 2 Moldoveni. Situat pe o suprafață de 404 metri pătrați, locul de joacă numit „Speranței” a fost dotat cu echipamente moderne pentru copii, precum două complexe de joacă, două leagăne, două balansoare și două figurine cu arc elicoidal. În curând, copiii din zonă se vor bucura de un spațiu de joacă sigur și plin de distracție.


Primarul a declarat că de mâine, locul de joacă va fi deschis publicului, iar copiii vor avea acces la toate echipamentele de joacă.


Totodată, autoritățile speră să finalizeze săptămâna viitoare și locul de joacă de pe strada Bărăganului, aflat în apropierea blocurilor L42 – L45. Acesta va avea o suprafață de 187 metri pătrați, din care 167 metri pătrați vor fi acoperiți cu tartan, iar copiii se vor putea bucura de 5 echipamente de joacă. Spațiul va fi împrejmuit cu un gard de lemn, pentru a asigura siguranța copiilor.

Continue Reading

Administrație

A început asfaltarea străzilor din cartierul Mircea Vodă

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat pe o rețea de socializare că la sfârșitul acestei săptămâni au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mircea Vodă.

Lucrările vor viza modernizarea trotuarelor și a părții carosabile și au debutat cu strada Pescăruș, care are o lungime de 1.041,70 de metri. Investiția în modernizarea străzilor din cartierul Mircea Vodă se ridică la suma de 18.774.548,39 de lei, cu TVA inclus, și este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.


Această investiție vizează modernizarea unui total de 15 străzi din cartierul Mircea Vodă, în lungime totală de 8.157,38 de metri.

 • – G-ral Constantin Pantazi (Muntenia) – 463,57 m
 • – Aleea Canalului – 231,69 m
 • – Prel. Luceafărului – 454,36 m
 • – Pescăruş – 1041,70 m
 • – Luceafărului – 910,24 m
 • – Macului – 849,27 m
 • – Muşeţelului Tr. I – 187,37 m
 • – Muşeţelului Tr. II – 257,19 m
 • – Ciocârliei – 1068,28 m
 • – Digului – 1180,78 m
 • – Panduri – 105,05 m
 • – Zăvoiului – 71,63 m
 • – Prel. Mihai Viteazul – 204,26 m
 • – Prel. Panduri – 197,7 m
 • – Sulfinei – 934,29 m.


“Termenul de execuție este de 16 luni de la data semnării ordinului de începere, adică 24 aprilie 2023.  
Ne cerem scuze pentru disconfortul provocat de lucrările ce se vor executa şi vă mulţumim pentru înţelegere! În curând, vom demara asfaltarea străzilor din cartierul Măgureni. Spor la treabă constructorului!” precizează edilul Marius Dulce într-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Cele mai accesate articole