Connect with us

Administrație

Viceprimarul Viorel Ivanciu propune măsuri pentru zonele predispuse accidentelor rutiere

Published

on

Ca urmare a evenimentelor rutiere petrecute în ultima vreme în municipiul Călărași, am considerat că ar fi cazul să punem câteva întrebări unor persoane abilitate, care ne-ar putea răspunde clar. Una dintre aceste persoane este chiar viceprimarul municipiului nostru, Viorel Ivanciu.

Acesta și-a răpit din programul său aglomerat pentru a ne oferi câteva răspunsuri asupra modului în care Primăria Municipiului Călărași ar putea intervenii în rezolvarea acestor probleme extrem de grave ce implică în mod direct viața oamenilor.

Domnule Ivanciu, în calitate de viceprimar al municipiului Călărași și membru al comisiei de circulație ce ne puteți spune despre numărul mare al accidentelor ce se produc în municipiul nostru, în special în intersecția dintre străzile Grivița și Eroilor?

Viorel Ivanciu: În primul rând, este un lucru care deranjează, am luat și noi luat măsuri, de la montarea acelor panouri cu mențiunea “STOP”, până la montarea acelor limitatoare de viteză. Ne-am autosesizat și noi după cele apărute în media. Am luat hotărârea să consultăm un specialist în probleme de trafic rutier. Să obținem o soluție cât mai eficientă. Acesta ne va indica întocmai ceea ce trebuie să facem, iar noi, Primăria Municipiului Călărași să punem în aplicare. Cu siguranță vom face demersurile necesare pentru implementarea acestor măsuri de siguranță rutieră. Cred că este timpul să ascultăm profesioniștii, să nu ne mai dăm noi cu părerea.

Reporter: Ca o sinteză a unui șir de comentarii și afirmații apărute în spațiul public, vă adresăm următoarea întrebare:

Advertisement

Dacă, într-o intersecție din Municipiul Călărași, dat ca exemplu fiind chiar intersecția dintre str. Eroilor și str. Griviţa, cunoscută și sub numele de  “La Vlăduț”, într-un interval de câteva zile… se petrec mai multe accidente… cine s-ar face direct răspunzător pentru faptul că nu s-au luat măsuri suplimentare?

Reporter: Din câte știm… Biroul Rutier al Inspectoratului Județean de Poliție Călărași a înaintat mai multe sesizări/petiții prin care se aduc la cunoştinţă diferite aspecte ce privesc intersecția de la Vlăduț” De ce nu a răspuns nimeni ?

Viorel Ivanciu: Nu cunosc dacă au fost mai multe sesizări sau nu. Aceste lucruri se discută în cadrul comisiei de circulație și se se dispun măsuri pentru astfel de situaţii. Dar se pare că măsurile pe care le-am pus în implementare nu sunt suficiente. De aceea, trebuie să găsim soluții bune și rapide.

Reporter: Ce înseamnă un specialist în domeniul rutier? Este un angajat din cadrul Biroului Rutier, sau un angajat al Primăriei Călărași?

Viorel Ivanciu: Nu, nu este un angajat al primăriei sau al poliției. Este un arhitect, specializat în probleme de trafic rutier. Orice proiect de acest gen, este obligatoriu avizat de un specialist. Se impune și aprobarea consiliului de circulație.

Reporter: Anul trecut, în această perioadă tot la fel de multe accidente erau?

Advertisement

Viorel Ivanciu: Nu cred, n-aș putea să confirm sigur acest aspect. Dar se pare că de câteva zile se petrec din ce în ce mai multe accidente. Cert este că această problemă persistă momentan. Autoturismele sunt din ce în ce mai multe, poate și semnalizarea rutieră regăsim deficiențe. În fiecare an, în bugetul primăriei alocăm un buget strict pentru aceste probleme. Luăm măsuri la sesizările venite din partea autorităților, respectiv din partea poliției, dar și din partea cetățenilor, fiecare dintre acestea intră în comisie.

Ținem să menționăm faptul că viceprimarul Viorel Ivanciu răspunde prompt de fiecare dată solicitărilor noastre!

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Dispensarul din Fundeni a fost modernizat și a fost predat medicilor de familie

Published

on

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Primarul Gheorghiță Cărtușanu din comuna Fundeni reflectă asupra anului 2023 ca fiind un an de realizări semnificative pentru comunitatea pe care o conduce, evidențiind finalizarea mai multor proiecte de importanță vitală. Printre acestea, se remarcă modernizarea dispensarului local, un punct de interes major pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor.

”Am recompartimentat clădirile. Era o clădire veche, am modernizat-o și consolidat-o. Grupurile sanitare sunt în interior. Fiecare medic are acum un cabinet” – spune primarul Cărtușanu din Fundeni.

Prin eforturile depuse, clădirea veche a dispensarului a fost reconfigurată și modernizată integral, oferind acum condiții optime pentru serviciile medicale. Consolidarea structurii, reamenajarea spațiilor interioare și dotarea cu grupuri sanitare au reprezentat doar începutul. Fiecare medic beneficiază acum de spații de lucru  adecvate, iar adăugarea unui cabinet suplimentar pentru stomatolog a crescut capacitatea de asistență medicală. Aceste îmbunătățiri asigura servicii de calitate pentru comunitate.

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Primarul anunță cu încredere că în acest an va fi finalizat un alt corp al dispensarului, adăugând și mai multe resurse pentru îngrijirea sănătății. În plus, el exprimă dorința de a numi instituția nu doar un simplu dispensar, ci o clinică, reflectând calitatea și nivelul serviciilor oferite.

“Sunt doi medici de familie. Noi am prins astăzi o zi mai lejeră, dar de fiecare dată când am vrut să iau medicamente, am vrut să vin la un mic control când nu mă simțeam bine, nu a existat să nu aibă 10-20 de oameni. Doamna doctor are pacienți și din alte localități. Vin după medicul bun. Eu nu mai vreau să-l numesc dispensar, ci clinică.”

Gheorghiță Cărtușanu - primar comuna Fundeni -

Gheorghiță Cărtușanu – primar comuna Fundeni –

Dispensarul funcționează cu doi medici de familie care asigură serviciile pentru cetățenii din localitate și nu numai.

Pe lângă modernizarea dispensarului, alte două proiecte majore finalizate în 2023 au fost reabilitarea școlii și a grădiniței din Fundeni, contribuind astfel la îmbunătățirea infrastructurii educaționale și a facilităților pentru tinerii din comunitate.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Călărașiul va fi verde: Marius Dulce a început plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe whatsapp

Marius Dulce anunță demararea curățeniei zonelor verzi și începe plantarea copacilor și arbuștilor ornamentali. Aceștia vor fi plantați în toate curțile interioare ale blocurilor, acolo unde au fost amenajate locuri de parcare și „unde imaginea s-a schimbat natural”, transmite primarul municipiului Călărași.

Nu pot să nu observ reacțiile câtorva cetățeni supărați că „turnăm betoane” în loc să plantăm mai mult verde. Betoanele au rostul lor, așa cum și copacii ne sunt vitali. Cum arătau zonele dintre blocuri înainte și cum arată acum?”, a mai scris Marius Dulce.

Acesta spune că plantarea și toaletarea copacilor va continua în concomitent cu curățenia de primăvară.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Comuna Grădiștea va avea o nouă sală de sport

Published

on

Comuna Grădiștea din județul Călărași se pregătește să-și întâmpine locuitorii și sportivii cu o nouă investiție recent demarată: o sală de sport impresionantă. Cu o capacitate de 102 locuri, această investiție este rezultatul eforturilor și implicării între Primăria Grădiștea și Compania Națională de Investiții (C.N.I).

Am finalizat proiectarea unei Săli de Sport de 102 locuri, în comuna Grădiștea și abia așteptăm să dăm startul lucrărilor, pentru ca elevii de aici să poată beneficia de o sală de sport la cel mai înalt nivel”, a anunțat firma care se ocupă de acest nou proiect.

Noua sală de sport va deveni epicentrul activităților sportive din localitate, oferind un mediu propice pentru antrenamente și competiții la cele mai înalte standarde. Handbalul, voleiul, baschetul și alte activități sportive vor găsi aici un teren de joc modern și bine echipat.

Beneficiarul investiției este Primăria Grădiștea, Jud. Călărași. Unitatea de implementare: Compania Națională de Investiții.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate