Connect with us

Administrație

VIDEO. Viceprimarul Viorel Ivanciu propune măsuri asupra echipei de asfaltare a SPPSV

Published

on

Pe una dintre paginile de Facebook a Primăriei Municipiului Călărași, în urmă cu puțin timp a fost postat un anunț ce face referire la măsurile luate asupra situației celor de la SPPSV Călărași.

Coordonatorul SPPSV, viceprimarul Viorel Ivanciu, a propus ediliului municipiului Călărași mai multe măsuri asupra modului defectuos în care și-a desfășurat activitatea echipa de asfaltare…

Așa cum am anunțat, revenim cu măsurile pe care Serviciul Public Pavaje Spații Verzi le-a dispus cu privire la modul defectuos în care și-a desfășurat activitatea o echipă de asfaltare a acestuia, lucru sesizat printr-o filmare ce s-a răspândit la începutul acestei săptămâni în spațiul virtual:
-sancționarea cu diminuarea salariului cu 10% pe două luni a întregii echipe
-recuperarea contravalorii materialului utilizat pentru realizarea plombei respective (lucrare desfășurată pe o suprafață de 3,5 mp)

Pe lângă aceste măsuri, viceprimarul Viorel Ivanciu, coordonatorul SPPSV, a propus primarului Daniel Ștefan Drăgulin o serie de măsuri suplimentare:
-ziua de 11.12.2017 să nu fie pontată pentru membrii echipei de asfaltare
-sancțiunea cu diminuarea salariului cu 10% să fie pe trei luni
-mutarea membrilor echipei pentru a desfășura un alt tip de activitate în cadrul SPPSV
-avertisment scris pentru directorul general adjunct al SPPSV, Constantin Moldoveanu
-realizarea de instruiri profesionale pe specificul activităților desfășurate de salariații SPPSV.

Am considerat că este necesar să luăm legătura în mod direct cu coordonatorul SPPSV pentru a obține un punct de vedere. Viceprimarul Viorel Ivanciu a răspuns prompt la solicitarea noastră. 

Viorel Ivanciu: – “Vă spun că nu-mi place postura în care sunt acum, dar mi-o asum pentru că sunt coordonatorul acestui serviciu. În ziua de 11 decembrie a.c., o echipă a SPPSV a primit ordin de lucru pentru a efectua plombe în zona 10 nivele, acea echipă, formată din 6 persoane, așa cum ați văzut șu dumneavoastră, am văzut și noi… din păcate, au făcut o treabă de mântuială, nerespectând ordinea, dar și tehnologie prin care se fac aceste plombări. Este regretabil că s-a întâmplat așa ceva, din păcate mai avea asemenea colegi printre noi, parcă presimțeam așa ceva. Sperăm să dăm semnalul care trebui, să trezim toată lumea la realitatea și să facem lucrările mult mai bine de acum încolo.”

Reporter:  Domnule viceprimar, de ce doar echipa de asfaltare a fost sancţionată, iar domnul Mondoveanu, șeful de echipă a primit doar un avertisment?

Viorel Ivanciu: – “Aș vrea să spun că SPPSV a făcut propria anchetă și așa cum trebuia, a propun măsuri de sancțiune a membrilor acestei echipe pe care vi le-am făcut publice. Ieri (nr. 14 decembrie 2017) ne-am deplasat, împreună cu celălalt viceprimar Dragoș Coman la fața locului, alături de conducerea SPPSV, șeful de echipă pentru a putea înțelege rațiunea folosită pentru această plombare. Sigur, toată lumea a spus că a greșit, se vedea clar.”

Reporter: De ce credeți că s-a ajuns la acest mod de a se lucra?

Viorel Ivanciu:“Pentru că, din păcat, atât la nivelul șefului de echipă, dar și a celorlalți membri ai echipei.. asta e gândirea lor, implicarea lor. Considerăm că dacă suntem în perioada sărbătorilor puteam sări peste anumite etape, sau putem face lucrurile invers, față de cum ar fi normal. Cert este că se întâmplă! Este o lipsă de profesionalism din partea lor și aș merge mai departe… să spun, este o lipsă de responsabilitate.”

Reporter:  Echipa a fost supravegheată?

Viorel Ivanciu: – “Echipele sunt supravegheate de șeful de echipă. Șeful de echipă era acolo, cu ei. Asta este partea cea mai dureroasă. El a luat parte la tot ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu suntem de acord cu asemenea practici. Speram ca prin măsurile pe care le-am luat, să nu mai avem asemenea incidente.”

Reporter: S-au mai întâmplat incidente asemănătoare?

Viorel Ivanciu: – “Cred că acesta este un eveniment pe care n-o să-l mai vedem curând. Încercăm prin tot ceea ce facem noi, aici, ca aceste lucruri să dispară.

Am luat măsura de a reinstrui, prin proceduri tehnice de lucru întreg personalul SPPSV. De asemenea, am dublat sancțiunile pentru persoanele implicate în acest incident. Am considerat că și directorul adjunct, Costică Moldoveanu are o vină și o răspundere.

Dincolo de aceste sancțiuni, sper, ca prelucrarea pe care am avut-o cu întreg personalul acestui serviciu, dar și faptul că și ceilalți salariați ai primăriei au fost informați cu privire la acest incident. Sper să producă un efect scontat, să producă responsabilitate, grijă și profesionalism. Fiecare la locul unde ne desfășuram activitatea.

Am hotărât, de asemenea, mutarea echipei de asfaltare într-o altă zonă de activitate din cadrul aceluiași serviciu.

Toate aceste lucru pe care vi le-am spus i le-am înaintat primarului Daniel, care, în cursul zile de astăzi (nr. 15.12.2017) probabil ne v-a chema la o discuție. Hotărârea finală o v-a lua dânsul, în funcție de tot ceea ce i-am prezentat noi acolo.”

Reporter:  Ce părere a avut domnul primar Daniel Ștefan Drăgulin de materialul video apărut în spațiul public?

Viorel Ivanciu: – “El a fost cel mai afectat. El este garantul și reprezentantul nostru, tuturor și nu cred că și-ar fi dorit să fie în această postură. Nici eu nu mi-aș fi dorit să fiu în această postură. Cu toate acestea, suntem în postura asta, dintre executivul primăriei, eu sunt persoana vizată pentru lucrurile mai puțin plăcute ce s-au întâmplat și regret.”

Urmăriți materialul video de mai jos pentru a vedea punctul de vedere al viceiprimarului municipiului Călărași, Viorel Ivanciu!

https://www.youtube.com/watch?v=YYsLrkqLorU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Fundeni | S-au finalizat preselecțiile pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni

Published

on

Primarul Gheorghiță Cărtușanu a anunțat cu entuziasm finalizarea celor două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni. În zilele de 22 și 29 aprilie, au fost martori la talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, impresionând prin nivelul lor de excelență și dedicație.

Fiecare dintre aceștia a contribuit la o atmosferă plină de energie și competitivitate, demonstrând abilități extraordinare. Echipa de antrenori și observatori a avut de înfruntat o sarcină dificilă în procesul de selecție, deoarece toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Anunț important pentru comunitatea noastră sportivă!  „Suntem încântați să vă anunțăm că am încheiat cu succes cele două preselecții pentru echipa de juniori a Clubului Sportiv Gloria Fundeni!  În zilele de 22 și 29 aprilie, am avut ocazia de a vedea talentul și pasiunea pentru fotbal ale tinerilor jucători, iar nivelul de excelență și dedicare a fost impresionant.
Felicitări tuturor participanților pentru eforturile și performanțele lor remarcabile pe teren!

Fiecare dintre voi a contribuit la atmosferă plină de energie și competitivitate, arătându-ne abilitățile voastre extraordinare. Echipa noastră de antrenori și observatori a avut o sarcină dificilă de a face selecția, întrucât toți participanții au demonstrat un nivel înalt de talent și potențial.

Indiferent de rezultat, daca vă aflați sau nu printer cei selectați, vă încurajăm să vă continuați pasiunea și pregătirea în fotbal. Talentul vostru ne-a inspirat și suntem mândri să faceți parte din comunitatea noastră. Vă mulțumim încă o dată tuturor celor care ați participat la preselecții și vă dorim mult succes în viitoarele voastre activități fotbalistice!” – transmite primarul Gheorghiță Cărtușanu pe o rețea de socializare.

 

Continue Reading

Administrație

Copiii din cartierul 2 Moldoveni se vor putea juca în noul loc de joacă

Published

on

Primarul Marius Dulce a anunțat astăzi finalizarea lucrărilor de amenajare a unui nou loc de joacă în cartierul 2 Moldoveni. Situat pe o suprafață de 404 metri pătrați, locul de joacă numit „Speranței” a fost dotat cu echipamente moderne pentru copii, precum două complexe de joacă, două leagăne, două balansoare și două figurine cu arc elicoidal. În curând, copiii din zonă se vor bucura de un spațiu de joacă sigur și plin de distracție.


Primarul a declarat că de mâine, locul de joacă va fi deschis publicului, iar copiii vor avea acces la toate echipamentele de joacă.


Totodată, autoritățile speră să finalizeze săptămâna viitoare și locul de joacă de pe strada Bărăganului, aflat în apropierea blocurilor L42 – L45. Acesta va avea o suprafață de 187 metri pătrați, din care 167 metri pătrați vor fi acoperiți cu tartan, iar copiii se vor putea bucura de 5 echipamente de joacă. Spațiul va fi împrejmuit cu un gard de lemn, pentru a asigura siguranța copiilor.

Continue Reading

Administrație

A început asfaltarea străzilor din cartierul Mircea Vodă

Published

on

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat pe o rețea de socializare că la sfârșitul acestei săptămâni au început lucrările de reabilitare a străzilor din cartierul Mircea Vodă.

Lucrările vor viza modernizarea trotuarelor și a părții carosabile și au debutat cu strada Pescăruș, care are o lungime de 1.041,70 de metri. Investiția în modernizarea străzilor din cartierul Mircea Vodă se ridică la suma de 18.774.548,39 de lei, cu TVA inclus, și este finanțată prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.


Această investiție vizează modernizarea unui total de 15 străzi din cartierul Mircea Vodă, în lungime totală de 8.157,38 de metri.

 • – G-ral Constantin Pantazi (Muntenia) – 463,57 m
 • – Aleea Canalului – 231,69 m
 • – Prel. Luceafărului – 454,36 m
 • – Pescăruş – 1041,70 m
 • – Luceafărului – 910,24 m
 • – Macului – 849,27 m
 • – Muşeţelului Tr. I – 187,37 m
 • – Muşeţelului Tr. II – 257,19 m
 • – Ciocârliei – 1068,28 m
 • – Digului – 1180,78 m
 • – Panduri – 105,05 m
 • – Zăvoiului – 71,63 m
 • – Prel. Mihai Viteazul – 204,26 m
 • – Prel. Panduri – 197,7 m
 • – Sulfinei – 934,29 m.


“Termenul de execuție este de 16 luni de la data semnării ordinului de începere, adică 24 aprilie 2023.  
Ne cerem scuze pentru disconfortul provocat de lucrările ce se vor executa şi vă mulţumim pentru înţelegere! În curând, vom demara asfaltarea străzilor din cartierul Măgureni. Spor la treabă constructorului!” precizează edilul Marius Dulce într-o postare pe Facebook.

Continue Reading

Cele mai accesate articole