Connect with us

Administrație

VIDEO. Viceprimarul Viorel Ivanciu propune măsuri asupra echipei de asfaltare a SPPSV

Published

on

Pe una dintre paginile de Facebook a Primăriei Municipiului Călărași, în urmă cu puțin timp a fost postat un anunț ce face referire la măsurile luate asupra situației celor de la SPPSV Călărași.

Coordonatorul SPPSV, viceprimarul Viorel Ivanciu, a propus ediliului municipiului Călărași mai multe măsuri asupra modului defectuos în care și-a desfășurat activitatea echipa de asfaltare…

Așa cum am anunțat, revenim cu măsurile pe care Serviciul Public Pavaje Spații Verzi le-a dispus cu privire la modul defectuos în care și-a desfășurat activitatea o echipă de asfaltare a acestuia, lucru sesizat printr-o filmare ce s-a răspândit la începutul acestei săptămâni în spațiul virtual:
-sancționarea cu diminuarea salariului cu 10% pe două luni a întregii echipe
-recuperarea contravalorii materialului utilizat pentru realizarea plombei respective (lucrare desfășurată pe o suprafață de 3,5 mp)

Pe lângă aceste măsuri, viceprimarul Viorel Ivanciu, coordonatorul SPPSV, a propus primarului Daniel Ștefan Drăgulin o serie de măsuri suplimentare:
-ziua de 11.12.2017 să nu fie pontată pentru membrii echipei de asfaltare
-sancțiunea cu diminuarea salariului cu 10% să fie pe trei luni
-mutarea membrilor echipei pentru a desfășura un alt tip de activitate în cadrul SPPSV
-avertisment scris pentru directorul general adjunct al SPPSV, Constantin Moldoveanu
-realizarea de instruiri profesionale pe specificul activităților desfășurate de salariații SPPSV.

Am considerat că este necesar să luăm legătura în mod direct cu coordonatorul SPPSV pentru a obține un punct de vedere. Viceprimarul Viorel Ivanciu a răspuns prompt la solicitarea noastră. 

Viorel Ivanciu: – “Vă spun că nu-mi place postura în care sunt acum, dar mi-o asum pentru că sunt coordonatorul acestui serviciu. În ziua de 11 decembrie a.c., o echipă a SPPSV a primit ordin de lucru pentru a efectua plombe în zona 10 nivele, acea echipă, formată din 6 persoane, așa cum ați văzut șu dumneavoastră, am văzut și noi… din păcate, au făcut o treabă de mântuială, nerespectând ordinea, dar și tehnologie prin care se fac aceste plombări. Este regretabil că s-a întâmplat așa ceva, din păcate mai avea asemenea colegi printre noi, parcă presimțeam așa ceva. Sperăm să dăm semnalul care trebui, să trezim toată lumea la realitatea și să facem lucrările mult mai bine de acum încolo.”

Reporter:  Domnule viceprimar, de ce doar echipa de asfaltare a fost sancţionată, iar domnul Mondoveanu, șeful de echipă a primit doar un avertisment?

Viorel Ivanciu: – “Aș vrea să spun că SPPSV a făcut propria anchetă și așa cum trebuia, a propun măsuri de sancțiune a membrilor acestei echipe pe care vi le-am făcut publice. Ieri (nr. 14 decembrie 2017) ne-am deplasat, împreună cu celălalt viceprimar Dragoș Coman la fața locului, alături de conducerea SPPSV, șeful de echipă pentru a putea înțelege rațiunea folosită pentru această plombare. Sigur, toată lumea a spus că a greșit, se vedea clar.”

Reporter: De ce credeți că s-a ajuns la acest mod de a se lucra?

Viorel Ivanciu:“Pentru că, din păcat, atât la nivelul șefului de echipă, dar și a celorlalți membri ai echipei.. asta e gândirea lor, implicarea lor. Considerăm că dacă suntem în perioada sărbătorilor puteam sări peste anumite etape, sau putem face lucrurile invers, față de cum ar fi normal. Cert este că se întâmplă! Este o lipsă de profesionalism din partea lor și aș merge mai departe… să spun, este o lipsă de responsabilitate.”

Reporter:  Echipa a fost supravegheată?

Viorel Ivanciu: – “Echipele sunt supravegheate de șeful de echipă. Șeful de echipă era acolo, cu ei. Asta este partea cea mai dureroasă. El a luat parte la tot ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu suntem de acord cu asemenea practici. Speram ca prin măsurile pe care le-am luat, să nu mai avem asemenea incidente.”

Reporter: S-au mai întâmplat incidente asemănătoare?

Viorel Ivanciu: – “Cred că acesta este un eveniment pe care n-o să-l mai vedem curând. Încercăm prin tot ceea ce facem noi, aici, ca aceste lucruri să dispară.

Am luat măsura de a reinstrui, prin proceduri tehnice de lucru întreg personalul SPPSV. De asemenea, am dublat sancțiunile pentru persoanele implicate în acest incident. Am considerat că și directorul adjunct, Costică Moldoveanu are o vină și o răspundere.

Dincolo de aceste sancțiuni, sper, ca prelucrarea pe care am avut-o cu întreg personalul acestui serviciu, dar și faptul că și ceilalți salariați ai primăriei au fost informați cu privire la acest incident. Sper să producă un efect scontat, să producă responsabilitate, grijă și profesionalism. Fiecare la locul unde ne desfășuram activitatea.

Am hotărât, de asemenea, mutarea echipei de asfaltare într-o altă zonă de activitate din cadrul aceluiași serviciu.

Toate aceste lucru pe care vi le-am spus i le-am înaintat primarului Daniel, care, în cursul zile de astăzi (nr. 15.12.2017) probabil ne v-a chema la o discuție. Hotărârea finală o v-a lua dânsul, în funcție de tot ceea ce i-am prezentat noi acolo.”

Reporter:  Ce părere a avut domnul primar Daniel Ștefan Drăgulin de materialul video apărut în spațiul public?

Viorel Ivanciu: – “El a fost cel mai afectat. El este garantul și reprezentantul nostru, tuturor și nu cred că și-ar fi dorit să fie în această postură. Nici eu nu mi-aș fi dorit să fiu în această postură. Cu toate acestea, suntem în postura asta, dintre executivul primăriei, eu sunt persoana vizată pentru lucrurile mai puțin plăcute ce s-au întâmplat și regret.”

Urmăriți materialul video de mai jos pentru a vedea punctul de vedere al viceiprimarului municipiului Călărași, Viorel Ivanciu!

https://www.youtube.com/watch?v=YYsLrkqLorU

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Lângă Portul Turistic, la Călărași ar putea apărea un parc acvatic

Published

on

Dacă Portul Turistic nu era suficient pentru Călărași, Consiliul Județean Călărași vine cu o altă investiție care să vină în completarea proiectului de lângă Borcea. Un parc acvatic ar putea fi realizat în completarea Portului Turistic, lucrare care nu a trecut de 40% din proiect.

Pentru a fi siguri de oportunitatea proiectului, CJ Călărași a avut o întâlnirea cu o firmă de consultanță pentru proiectul depus la Ministerul Turismului.

Vicepreședintele CJ Călărași, Ion Samoilă, prezent în conferința de presă de joi, 3 noiembrie a.c., a adus precizări despre investiția pe care administrația județeană a identificat-o pentru zona Portului Turistic.

„Tot legat de proiecte și ce ne dorim să dezvoltăm, ieri la sediul CJ am invitat o firmă de consultanță. Avem depus pe Ministerul Turismului acea zonă de agrement, care este complementară portului turistic. Există posibilitatea să finanțăm și acea zonă și intenționăm să dezvoltăm acolo un parc acvatic, atât indoor, cât și outdoor. Ieri am discutat toate amănuntele cu firma de consultanță. Noi suntem deja într-un proiect de Guvern, este în dezbatere publică, urmând ca până la sfârșitul anului să fie adoptată o Hotărâre de Guvern ca lista să rămână, urmând ca în termen de 30 de zile noi să depunem studiul de fezabilitate pentru a dezvolta și acest proiect.
Zona este exact de la Sălcii, toată zona aceea, până în port. Portul și zona de agrement le-am împărțit în două, 4 hectare le-am alocat pentru port și 4 hectare au rămas pentru această zonă de agrement. Noi intenționăm să facem acolo și niște spații de cazare. Aceste lucruri nu sunt finanțabile prin nicio axă.” a precizat Ion Samoilă, vicepreședintele CJ Călărași.

Continue Reading

Administrație

O nouă ședință ordinară la Consiliul Județean Călărași

Published

on

Se convoacă Consiliul Judeţean Călăraşi în şedinţă ordinară, la data de 26 Octombrie 2022, ora 1200, în sala de şedinţe ”Mihai Arbagic” din municipiul Călărași, str. 1 Decembrie 1918, nr. 1, cu următorul proiect al ordinii de zi:

1.Proiect de hotărâre privind aprobarea executiei  bugetului propriu al Judetului Calarasi la 30 septembrie 2022 nr.16211 din 19.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.16212 din 19.10.2022, Raportul Direcției Economice nr. 16213  din 19.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

2.Proiect de hotărâre pentru modificarea și completarea Hotărârii nr.19/2021 privind contractarea și garantarea unei finanțări rambursabile interne în valoare de 50.000.000 lei  nr.16255 din 19.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.16256 din 19.10.2022, Raportul Direcției Economice nr. 16257 din 19.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

3.Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al Judetului Calarasi pe anul 2022 nr.16290 din.20.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr. 16292 din 20.10.2022, Raportul Direcției Economice nr16293 din 20.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

4.Proiect de hotărâre privind aprobarea, de principiu, a Criteriilor pentru stabilirea ordinii de prioritate în soluţionarea cererilor de locuinţe de serviciu destinate închirierii şi în repartizarea acestora din Blocul de locuinţe realizat prin A.N.L., situat în municipiul Călărași, b-dul Nicolae Titulescu, nr. 1 bis, județul Călărași, aflate în administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi  nr.14122 din 08.09.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.14123 din 08.09.2022, Raportul Comp.Juridic nr. 14124  din 08.09.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe, Comisia Învățământ-Sănătate și Comisia Juridică;

5.Proiect de hotărâre privind aprobarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenții şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Documentație DALI, expertiză tehnică și audit energetic pentru reabilitare energetică Școala Gimnazială Specială nr.1 Călărași”, aprobat pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, Componenta 5, Axa 2, operațiunea B.2 nr.16066 din 17.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.16067 din 17.10.2022, Raportul  comun al Direcției Economice și Direcției de Dezvoltare Regională și Relații Externe nr. 16069 din 17.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

6.Proiect de hotărâre privind aprobarea numărului și cuantumului burselor sociale pe criterii medicale acordate elevilor Școlii Gimnaziale Speciale nr. 1 Călărași pentru anul școlar 2022-2023 nr.15853 din 13.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.15854 din 13.10.2022, Raportul comun al Direcției Economice și Direcției de Management și Resurse Umane nr. 15855  din 13.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe și Comisia Învățământ-Sănătate;

7.Proiect de hotărâre privind transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, în administrarea Consiliului Local al Comunei Mânăstirea nr.15943 din 14.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.15944 din 14.10.2022, Raportul Direcției Economice nr. 15945  din 14.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

8.Proiect de hotărâre privind transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, în administrarea Consiliului Local al Comunei Radovanu nr.15874 din 13.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.15875 din 13.10.2022, Raportul Direcției Economice nr. 15877  din 13.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

9.Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemțiune pentru cumpărarea imobilului situat în Municipiul Călărași, str. București, nr. 219, Județul Călărași nr.15777 din 11.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.15778 din 11.10.2022, Raportul Direcției Economice nr. 15780  din 11.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe;

10.Proiect de hotărâre privind înființarea Locuinței Maxim Protejate Casa Lotus” – serviciu social cu cazare pentru persoane adulte cu dizabilități, în comuna Ciocănești, județul Călărași, în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Călărași, precum şi aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a acesteia nr.15934 din 14.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.15935 din 14.10.2022, Raportul  Comp.Guvernanță nr. 15938  din 14.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe, Comisia Învățământ-Sănătate și Comisia Juridică;

11.Proiect de hotărâre privind modificarea şi completarea Organigramei, Statului de funcții şi Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Călăraşi nr.15954 din 14.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.15955 din 14.10.2022, Raportul Comp.Guvernanță nr. 15956  din 14.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe, Comisia Învățământ-Sănătate și Comisia Juridică;

12.Proiect de hotărâre pentru modificarea Statului de funcţii al Spitalului de Psihiatrie Săpunari nr.16030 din 17.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.16031 din 17.10.2022, Raportul Comp.Sănătate nr. 16032  din 17.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe și Comisia Învățământ-Sănătate;

13.Proiect de hotărâre pentru aprobarea modificării Statului de funcţii al Spitalului de Pneumoftiziologie Călărași nr.16116 din 18.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.16119 din 18.10.2022, Raportul Comp.Sănătate nr. 16120  din   18.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Buget-Finanțe și Comisia Învățământ-Sănătate;

14.Proiect de hotărâre privind desemnarea celui de–al doilea reprezentant al Consiliului Judeţean Călăraşi în Consiliul de administraţie al Școlii Gimnaziale Speciale nr. 1 Călăraşi pentru anul şcolar 2022-2023 nr.15895 din 13.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.15896 din 13.10.2022, Raportul Comp. Guvernanță nr. 15897  din 13.10.2022, ce urmează a fi avizat de Comisia Învățământ-Sănătate;

15.Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului Judeţean Călăraşi în Comisia de Evaluare și Asigurare a Calității din cadrul Școlii Gimnaziale Speciale nr.1 Călărași, pentru anul școlar 2022-2023 nr.16064 din 17.10.2022, însoțit de Referatul de aprobare al Președintelui CJC, nr.16065 din 17.10.2022, Raportul Comp.Guvernanță nr.16068  din 17.10.2022, ce urmează a fi avizat Comisia Învățământ-Sănătate.

16.Diverse.

Continue Reading

Administrație

Asfaltarea străzii Viitor, în grafic

Published

on

„Avem veşti bune! După o lună şi jumătate, lucrările de asfaltare a străzii Viitor sunt realizate în proporţie de 25% şi potrivit graficului s-ar putea finaliza în primăvara anului viitor.
Pe tronsonul B-dul Cuza Vodă – str. 13 Decembrie, în lungime de 1.137 metri, s-a frezat întreaga suprafaţă carosabilă iar pe tronsonul B-dul Cuza Vodă – Str. Alexandru Sahia, în lungime de 550 de metri, trotuarele au fost deja asfaltate.
Investiţia este necesară pentru fluidizarea traficului rutier în contextul demarării proiectului privind modernizarea străzii Bucureşti, respectiv str. Prel. Bucureşti. La final, strada va deveni cu sens unic (de la B-dul Cuza Vodă către str. Portului). Dupa Rahova şi Plevna, Viitor devine a 3-a arteră importantă ce va fi modernizată în acest mandat. Străzi mai bune pentru călărășeni!

Continue Reading

Cele mai accesate articole