Connect with us

Administrație

VIDEO. Viceprimarul Viorel Ivanciu propune măsuri asupra echipei de asfaltare a SPPSV

Published

on

Pe una dintre paginile de Facebook a Primăriei Municipiului Călărași, în urmă cu puțin timp a fost postat un anunț ce face referire la măsurile luate asupra situației celor de la SPPSV Călărași.

Coordonatorul SPPSV, viceprimarul Viorel Ivanciu, a propus ediliului municipiului Călărași mai multe măsuri asupra modului defectuos în care și-a desfășurat activitatea echipa de asfaltare…

Așa cum am anunțat, revenim cu măsurile pe care Serviciul Public Pavaje Spații Verzi le-a dispus cu privire la modul defectuos în care și-a desfășurat activitatea o echipă de asfaltare a acestuia, lucru sesizat printr-o filmare ce s-a răspândit la începutul acestei săptămâni în spațiul virtual:
-sancționarea cu diminuarea salariului cu 10% pe două luni a întregii echipe
-recuperarea contravalorii materialului utilizat pentru realizarea plombei respective (lucrare desfășurată pe o suprafață de 3,5 mp)

Pe lângă aceste măsuri, viceprimarul Viorel Ivanciu, coordonatorul SPPSV, a propus primarului Daniel Ștefan Drăgulin o serie de măsuri suplimentare:
-ziua de 11.12.2017 să nu fie pontată pentru membrii echipei de asfaltare
-sancțiunea cu diminuarea salariului cu 10% să fie pe trei luni
-mutarea membrilor echipei pentru a desfășura un alt tip de activitate în cadrul SPPSV
-avertisment scris pentru directorul general adjunct al SPPSV, Constantin Moldoveanu
-realizarea de instruiri profesionale pe specificul activităților desfășurate de salariații SPPSV.

Advertisement

Am considerat că este necesar să luăm legătura în mod direct cu coordonatorul SPPSV pentru a obține un punct de vedere. Viceprimarul Viorel Ivanciu a răspuns prompt la solicitarea noastră. 

Viorel Ivanciu: – “Vă spun că nu-mi place postura în care sunt acum, dar mi-o asum pentru că sunt coordonatorul acestui serviciu. În ziua de 11 decembrie a.c., o echipă a SPPSV a primit ordin de lucru pentru a efectua plombe în zona 10 nivele, acea echipă, formată din 6 persoane, așa cum ați văzut șu dumneavoastră, am văzut și noi… din păcate, au făcut o treabă de mântuială, nerespectând ordinea, dar și tehnologie prin care se fac aceste plombări. Este regretabil că s-a întâmplat așa ceva, din păcate mai avea asemenea colegi printre noi, parcă presimțeam așa ceva. Sperăm să dăm semnalul care trebui, să trezim toată lumea la realitatea și să facem lucrările mult mai bine de acum încolo.”

Reporter:  Domnule viceprimar, de ce doar echipa de asfaltare a fost sancţionată, iar domnul Mondoveanu, șeful de echipă a primit doar un avertisment?

Viorel Ivanciu: – “Aș vrea să spun că SPPSV a făcut propria anchetă și așa cum trebuia, a propun măsuri de sancțiune a membrilor acestei echipe pe care vi le-am făcut publice. Ieri (nr. 14 decembrie 2017) ne-am deplasat, împreună cu celălalt viceprimar Dragoș Coman la fața locului, alături de conducerea SPPSV, șeful de echipă pentru a putea înțelege rațiunea folosită pentru această plombare. Sigur, toată lumea a spus că a greșit, se vedea clar.”

Reporter: De ce credeți că s-a ajuns la acest mod de a se lucra?

Advertisement

Viorel Ivanciu:“Pentru că, din păcat, atât la nivelul șefului de echipă, dar și a celorlalți membri ai echipei.. asta e gândirea lor, implicarea lor. Considerăm că dacă suntem în perioada sărbătorilor puteam sări peste anumite etape, sau putem face lucrurile invers, față de cum ar fi normal. Cert este că se întâmplă! Este o lipsă de profesionalism din partea lor și aș merge mai departe… să spun, este o lipsă de responsabilitate.”

Reporter:  Echipa a fost supravegheată?

Viorel Ivanciu: – “Echipele sunt supravegheate de șeful de echipă. Șeful de echipă era acolo, cu ei. Asta este partea cea mai dureroasă. El a luat parte la tot ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu suntem de acord cu asemenea practici. Speram ca prin măsurile pe care le-am luat, să nu mai avem asemenea incidente.”

Reporter: S-au mai întâmplat incidente asemănătoare?

Viorel Ivanciu: – “Cred că acesta este un eveniment pe care n-o să-l mai vedem curând. Încercăm prin tot ceea ce facem noi, aici, ca aceste lucruri să dispară.

Advertisement

Am luat măsura de a reinstrui, prin proceduri tehnice de lucru întreg personalul SPPSV. De asemenea, am dublat sancțiunile pentru persoanele implicate în acest incident. Am considerat că și directorul adjunct, Costică Moldoveanu are o vină și o răspundere.

Dincolo de aceste sancțiuni, sper, ca prelucrarea pe care am avut-o cu întreg personalul acestui serviciu, dar și faptul că și ceilalți salariați ai primăriei au fost informați cu privire la acest incident. Sper să producă un efect scontat, să producă responsabilitate, grijă și profesionalism. Fiecare la locul unde ne desfășuram activitatea.

Am hotărât, de asemenea, mutarea echipei de asfaltare într-o altă zonă de activitate din cadrul aceluiași serviciu.

Toate aceste lucru pe care vi le-am spus i le-am înaintat primarului Daniel, care, în cursul zile de astăzi (nr. 15.12.2017) probabil ne v-a chema la o discuție. Hotărârea finală o v-a lua dânsul, în funcție de tot ceea ce i-am prezentat noi acolo.”

Reporter:  Ce părere a avut domnul primar Daniel Ștefan Drăgulin de materialul video apărut în spațiul public?

Advertisement

Viorel Ivanciu: – “El a fost cel mai afectat. El este garantul și reprezentantul nostru, tuturor și nu cred că și-ar fi dorit să fie în această postură. Nici eu nu mi-aș fi dorit să fiu în această postură. Cu toate acestea, suntem în postura asta, dintre executivul primăriei, eu sunt persoana vizată pentru lucrurile mai puțin plăcute ce s-au întâmplat și regret.”

Urmăriți materialul video de mai jos pentru a vedea punctul de vedere al viceiprimarului municipiului Călărași, Viorel Ivanciu!

https://www.youtube.com/watch?v=YYsLrkqLorU

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Mobilizare majoră a instituțiilor călărășene pentru combaterea caniculei și a secetei. Cum au fost protejați cetățenii municipiului Călărași

Published

on

Primăria Municipiului Călărași a adoptat câteva măsuri importante pentru protejarea cetățenilor și a mediului înconjurător, în contextul avertizărilor de cod roșu emise de meteorologi pe o perioadă îndelungată. România a trecut poate prin cel mai lung și intens val de căldură din istorie zilele acestea, iar temperaturile ridicate au pus în pericol siguranța cetățenilor. Traficul rutier și feroviar a fost afectat de asemenea. 

Implicate au fost  societățile S.C. Rebu S.A. (operatorul de salubritate), S.C. Brai-Cata SRL (firma de curățenie), S.C. Ali Trans Com SRL (firma de transport local) sau Serviciul Public Pavaje Spaţii Verzi din subordinea Primăriei, care au asigurat confortul locuitorilor pe temperaturi extreme. 

Printre măsurile implementate de administrația locală în această perioadă se numără amenajarea unor puncte de prim ajutor în oraș, gunoiul a fost ridicat mai des iar străzile au fost igienizate în același ritm, răcorirea șoselelor și eliminarea prafului și altele:

  • Amenajarea, dotarea și punerea în funcțiune a celor două puncte stradale de prim ajutor, pentru acordarea asistenței medicale persoanelor în vârstă sau cu diverse afecțiuni, care pot fi agravate în caz de caniculă. Punctele sunt amplasate în Piața Big şi în Piaţa Centrală, precum şi încă unui punct de prim ajutor amplasat la sediul Primăriei din Strada Bucureşti nr.140 A. Aceste puncte sunt dotate cu dozatoare de apă rece şi aparate de aer condiţionat, fiind deservite de un asistent medical care are în dotare tensiometru şi trusă de prim ajutor;
  • Suplimentarea cu încă două puncte de prim ajutor caniculă, dotate cu dozatoare de apă rece şi aparate de aer condiţionat, amplasate la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din str. Progresul nr. 23 şi la Muzeul municipal din str. 1 Decembrie 1918 nr. 3-5;
  • Atenţionarea operatorului de salubritate S.C. Rebu S.A. de a efectua zilnic curăţenia pe străzile municipiului prin ridicarea cât mai des a gunoiului menajer, spălarea cu detergent şi igienizarea platformelor de gunoi inclusiv a tomberoanelor, pentru eliminarea mirosurilor neplăcute. De asemenea, acţionează pentru desfiinţarea depozitelor de deşeuri abandonate, eliminând astfel posibilele focare de infecţii;
  • Atenţionarea firmei de curăţenie S.C. Brai-Cata S.R.L. de a stropi în fiecare zi străzile din municipiu pentru răcorire şi eliminarea prafului prin  folosirea măturatului mecanizat al străzilor şi al parcurilor;
  • Prin intermediul Serviciului Public Pavaje Spaţii Verzi din subordinea Primăriei s-au luat măsuri pentru funcţionarea neîntreruptă a cişmelelor şi a fântânilor arteziene din parcuri şi de pe străzi, curăţarea vegetaţiei uscate din parcuri, inclusiv a cioburilor de sticlă, în vederea eliminării pericolului de incendiu prin autoaprindere; 
  • Atenţionarea firmei de transport local S.C. Ali Trans Com S.R.L. de a folosi pentru transportul în comun numai autobuze dotate cu aer condiţionat;
  • Atenţionarea Serviciului Public Pieţe şi Oboare din subordinea Primăriei, de a comercializa mărfurile perisabile cum ar fi: legume, fructe, produse lactate, peşte, etc. numai în spaţii dotate cu aer condiţionat şi în condiţii de igienă maximă;

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Lucrările de extindere a rețelei de apă și canalizare din Fundulea ating pragul de 50%

Published

on

Fundulea

Lucrările din cadrul proiectului POIM de extindere a rețelei de apă și canalizare în mai multe localități din județul Călărași continuă să avanseze. Proiectul, gestionat de Ecoaqua, a atins un nou stadiu de progres.

Recent, șantierul de la Fundulea a înregistrat un progres semnificativ, cu lucrările realizate acum în proporție de 50%. Valoarea segmentului de la Fundulea se ridică la zeci de milioane de euro, iar firma responsabilă de execuție speră să finalizeze proiectul înainte de termenul prevăzut în contract.

„Suntem acum la 50% din lucrarea de apă și canalizare din orașul Fundulea. Suntem bucuroși că am reușit să avansăm considerabil de la ultima noastră evaluare. Acest proiect, început în 2014, este vital nu doar pentru Fundulea, ci și pentru județele adiacente, alimentând până în Ialomița. Până acum, am realizat 12 foraje, iar în următoarele luni ne vom concentra pe finalizarea acestora”, au precizat reprezentanții Primăriei Orașului Fundulea.

12 septembrie 2023: „Am realizat până acum aproximativ 18 kilometri de rețele de canalizare și 12 kilometri de rețele de apă. Termenul de finalizare rămâne februarie 2026, dar suntem încrezători că vom preda proiectul în 2025, dacă totul decurge conform planurilor noastre”, a adăugat Vlad Alexandru Toma, șeful șantierului.

Advertisement

„Am început lucrările în aprilie 2023, cu ordin de începere în februarie. Suntem conform graficului și am început și lucrările în alte localități precum Ileana, Satu Nou și Ștefănești. Doar în Fundulea avem 12 echipe, iar pe celelalte sate 8 echipe de muncitori”, a menționat Andrei Marin, manager de proiect.

Ultima vizită a oficialilor CJ Călărași și Ecoaqua a avut loc în septembrie 2023, ambii declarându-se mulțumiți de progresul înregistrat la Fundulea și de ritmul rapid al lucrărilor.

„Trecerea mea la Ecoaqua a fost o provocare, însă cu sprijinul Consiliului Județean și al președintelui Vasile Iliuță, am reușit să punem pe picioare acest proiect crucial. În prezent, avem finanțare asigurată și un constructor puternic care lucrează intens. Până la finalul anului 2023, am finalizat circa 30% din valoarea contractului, și suntem încrezători că vom atrage și mai multe fonduri până la finalizarea proiectului POIM”, a declarat Eduard Grama, directorul general Ecoaqua în septembrie 2023.

„Felicitări pentru implicare și pentru modul exemplar în care gestionați acest proiect complex. Am reușit împreună să aducem acest proiect dintr-o situație dificilă în poziția de a avea acum un contur clar și un viitor promițător, cu finalizare preconizată în 2025”, a spus la ultima vizită Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași.

Proiectul POIM, semnat la 11 iulie 2022, se desfășoară atât pe teritoriul județului Călărași, cât și al județului Ialomița. La finalizarea acestuia, aproximativ 100.000 de locuitori ai județului Călărași vor beneficia de noua rețea de apă și canalizare, asigurând astfel o infrastructură modernizată și sustenabilă pentru regiune.

Advertisement

Continue Reading

Administrație

Noi tratamente pentru combaterea țânțarilor se vor efectua in perioada 22 – 24 iulie 2024

Published

on

Primăria Municipiului Călărași anunță că în perioada 22 – 24 iulie 2024, pe domeniul public al municipiului Călărași se vor efectua tratamente de dezinsecție terestru combatere țânțari.

Tratamentele se vor efectua în intervalul orar 21.00 – 05.00, în funcție de condițiile atmosferice fiind posibilă prelungirea perioadei (fapt ce va fi comunicat ulterior).

Substanțele active folosite sunt: Cipermetrin, Praletrin, Piperonil Butoxide, Permetrin, Tetrametrin, Deltametrin

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate