in

VIDEO. Viceprimarul Viorel Ivanciu propune măsuri asupra echipei de asfaltare a SPPSV

Angajații echipei de asfaltare au fost sancționați cu imputarea a 10% din salariu pe o perioadă de 2luni

Pe una dintre paginile de Facebook a Primăriei Municipiului Călărași, în urmă cu puțin timp a fost postat un anunț ce face referire la măsurile luate asupra situației celor de la SPPSV Călărași.

Coordonatorul SPPSV, viceprimarul Viorel Ivanciu, a propus ediliului municipiului Călărași mai multe măsuri asupra modului defectuos în care și-a desfășurat activitatea echipa de asfaltare…

Așa cum am anunțat, revenim cu măsurile pe care Serviciul Public Pavaje Spații Verzi le-a dispus cu privire la modul defectuos în care și-a desfășurat activitatea o echipă de asfaltare a acestuia, lucru sesizat printr-o filmare ce s-a răspândit la începutul acestei săptămâni în spațiul virtual:
-sancționarea cu diminuarea salariului cu 10% pe două luni a întregii echipe
-recuperarea contravalorii materialului utilizat pentru realizarea plombei respective (lucrare desfășurată pe o suprafață de 3,5 mp)

Pe lângă aceste măsuri, viceprimarul Viorel Ivanciu, coordonatorul SPPSV, a propus primarului Daniel Ștefan Drăgulin o serie de măsuri suplimentare:
-ziua de 11.12.2017 să nu fie pontată pentru membrii echipei de asfaltare
-sancțiunea cu diminuarea salariului cu 10% să fie pe trei luni
-mutarea membrilor echipei pentru a desfășura un alt tip de activitate în cadrul SPPSV
-avertisment scris pentru directorul general adjunct al SPPSV, Constantin Moldoveanu
-realizarea de instruiri profesionale pe specificul activităților desfășurate de salariații SPPSV.

Am considerat că este necesar să luăm legătura în mod direct cu coordonatorul SPPSV pentru a obține un punct de vedere. Viceprimarul Viorel Ivanciu a răspuns prompt la solicitarea noastră. 

Viorel Ivanciu: – “Vă spun că nu-mi place postura în care sunt acum, dar mi-o asum pentru că sunt coordonatorul acestui serviciu. În ziua de 11 decembrie a.c., o echipă a SPPSV a primit ordin de lucru pentru a efectua plombe în zona 10 nivele, acea echipă, formată din 6 persoane, așa cum ați văzut șu dumneavoastră, am văzut și noi… din păcate, au făcut o treabă de mântuială, nerespectând ordinea, dar și tehnologie prin care se fac aceste plombări. Este regretabil că s-a întâmplat așa ceva, din păcate mai avea asemenea colegi printre noi, parcă presimțeam așa ceva. Sperăm să dăm semnalul care trebui, să trezim toată lumea la realitatea și să facem lucrările mult mai bine de acum încolo.”

Reporter:  Domnule viceprimar, de ce doar echipa de asfaltare a fost sancţionată, iar domnul Mondoveanu, șeful de echipă a primit doar un avertisment?

Viorel Ivanciu: – “Aș vrea să spun că SPPSV a făcut propria anchetă și așa cum trebuia, a propun măsuri de sancțiune a membrilor acestei echipe pe care vi le-am făcut publice. Ieri (nr. 14 decembrie 2017) ne-am deplasat, împreună cu celălalt viceprimar Dragoș Coman la fața locului, alături de conducerea SPPSV, șeful de echipă pentru a putea înțelege rațiunea folosită pentru această plombare. Sigur, toată lumea a spus că a greșit, se vedea clar.”

Reporter: De ce credeți că s-a ajuns la acest mod de a se lucra?

Viorel Ivanciu:“Pentru că, din păcat, atât la nivelul șefului de echipă, dar și a celorlalți membri ai echipei.. asta e gândirea lor, implicarea lor. Considerăm că dacă suntem în perioada sărbătorilor puteam sări peste anumite etape, sau putem face lucrurile invers, față de cum ar fi normal. Cert este că se întâmplă! Este o lipsă de profesionalism din partea lor și aș merge mai departe… să spun, este o lipsă de responsabilitate.”

Reporter:  Echipa a fost supravegheată?

Viorel Ivanciu: – “Echipele sunt supravegheate de șeful de echipă. Șeful de echipă era acolo, cu ei. Asta este partea cea mai dureroasă. El a luat parte la tot ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu suntem de acord cu asemenea practici. Speram ca prin măsurile pe care le-am luat, să nu mai avem asemenea incidente.”

Reporter: S-au mai întâmplat incidente asemănătoare?

Viorel Ivanciu: – “Cred că acesta este un eveniment pe care n-o să-l mai vedem curând. Încercăm prin tot ceea ce facem noi, aici, ca aceste lucruri să dispară.

Am luat măsura de a reinstrui, prin proceduri tehnice de lucru întreg personalul SPPSV. De asemenea, am dublat sancțiunile pentru persoanele implicate în acest incident. Am considerat că și directorul adjunct, Costică Moldoveanu are o vină și o răspundere.

Dincolo de aceste sancțiuni, sper, ca prelucrarea pe care am avut-o cu întreg personalul acestui serviciu, dar și faptul că și ceilalți salariați ai primăriei au fost informați cu privire la acest incident. Sper să producă un efect scontat, să producă responsabilitate, grijă și profesionalism. Fiecare la locul unde ne desfășuram activitatea.

Am hotărât, de asemenea, mutarea echipei de asfaltare într-o altă zonă de activitate din cadrul aceluiași serviciu.

Toate aceste lucru pe care vi le-am spus i le-am înaintat primarului Daniel, care, în cursul zile de astăzi (nr. 15.12.2017) probabil ne v-a chema la o discuție. Hotărârea finală o v-a lua dânsul, în funcție de tot ceea ce i-am prezentat noi acolo.”

Reporter:  Ce părere a avut domnul primar Daniel Ștefan Drăgulin de materialul video apărut în spațiul public?

Viorel Ivanciu: – “El a fost cel mai afectat. El este garantul și reprezentantul nostru, tuturor și nu cred că și-ar fi dorit să fie în această postură. Nici eu nu mi-aș fi dorit să fiu în această postură. Cu toate acestea, suntem în postura asta, dintre executivul primăriei, eu sunt persoana vizată pentru lucrurile mai puțin plăcute ce s-au întâmplat și regret.”

Urmăriți materialul video de mai jos pentru a vedea punctul de vedere al viceiprimarului municipiului Călărași, Viorel Ivanciu!

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Explozie puternică in comuna Dorobanțu

VIDEO. Regele Mihai, condus pe ultimul drum