Connect with us

Administrație

VIDEO. Viceprimarul Viorel Ivanciu propune măsuri asupra echipei de asfaltare a SPPSV

Published

on

Pe una dintre paginile de Facebook a Primăriei Municipiului Călărași, în urmă cu puțin timp a fost postat un anunț ce face referire la măsurile luate asupra situației celor de la SPPSV Călărași.

Coordonatorul SPPSV, viceprimarul Viorel Ivanciu, a propus ediliului municipiului Călărași mai multe măsuri asupra modului defectuos în care și-a desfășurat activitatea echipa de asfaltare…

Așa cum am anunțat, revenim cu măsurile pe care Serviciul Public Pavaje Spații Verzi le-a dispus cu privire la modul defectuos în care și-a desfășurat activitatea o echipă de asfaltare a acestuia, lucru sesizat printr-o filmare ce s-a răspândit la începutul acestei săptămâni în spațiul virtual:
-sancționarea cu diminuarea salariului cu 10% pe două luni a întregii echipe
-recuperarea contravalorii materialului utilizat pentru realizarea plombei respective (lucrare desfășurată pe o suprafață de 3,5 mp)

Pe lângă aceste măsuri, viceprimarul Viorel Ivanciu, coordonatorul SPPSV, a propus primarului Daniel Ștefan Drăgulin o serie de măsuri suplimentare:
-ziua de 11.12.2017 să nu fie pontată pentru membrii echipei de asfaltare
-sancțiunea cu diminuarea salariului cu 10% să fie pe trei luni
-mutarea membrilor echipei pentru a desfășura un alt tip de activitate în cadrul SPPSV
-avertisment scris pentru directorul general adjunct al SPPSV, Constantin Moldoveanu
-realizarea de instruiri profesionale pe specificul activităților desfășurate de salariații SPPSV.

Am considerat că este necesar să luăm legătura în mod direct cu coordonatorul SPPSV pentru a obține un punct de vedere. Viceprimarul Viorel Ivanciu a răspuns prompt la solicitarea noastră. 

Viorel Ivanciu: – “Vă spun că nu-mi place postura în care sunt acum, dar mi-o asum pentru că sunt coordonatorul acestui serviciu. În ziua de 11 decembrie a.c., o echipă a SPPSV a primit ordin de lucru pentru a efectua plombe în zona 10 nivele, acea echipă, formată din 6 persoane, așa cum ați văzut șu dumneavoastră, am văzut și noi… din păcate, au făcut o treabă de mântuială, nerespectând ordinea, dar și tehnologie prin care se fac aceste plombări. Este regretabil că s-a întâmplat așa ceva, din păcate mai avea asemenea colegi printre noi, parcă presimțeam așa ceva. Sperăm să dăm semnalul care trebui, să trezim toată lumea la realitatea și să facem lucrările mult mai bine de acum încolo.”

Reporter:  Domnule viceprimar, de ce doar echipa de asfaltare a fost sancţionată, iar domnul Mondoveanu, șeful de echipă a primit doar un avertisment?

Viorel Ivanciu: – “Aș vrea să spun că SPPSV a făcut propria anchetă și așa cum trebuia, a propun măsuri de sancțiune a membrilor acestei echipe pe care vi le-am făcut publice. Ieri (nr. 14 decembrie 2017) ne-am deplasat, împreună cu celălalt viceprimar Dragoș Coman la fața locului, alături de conducerea SPPSV, șeful de echipă pentru a putea înțelege rațiunea folosită pentru această plombare. Sigur, toată lumea a spus că a greșit, se vedea clar.”

Reporter: De ce credeți că s-a ajuns la acest mod de a se lucra?

Viorel Ivanciu:“Pentru că, din păcat, atât la nivelul șefului de echipă, dar și a celorlalți membri ai echipei.. asta e gândirea lor, implicarea lor. Considerăm că dacă suntem în perioada sărbătorilor puteam sări peste anumite etape, sau putem face lucrurile invers, față de cum ar fi normal. Cert este că se întâmplă! Este o lipsă de profesionalism din partea lor și aș merge mai departe… să spun, este o lipsă de responsabilitate.”

Reporter:  Echipa a fost supravegheată?

Viorel Ivanciu: – “Echipele sunt supravegheate de șeful de echipă. Șeful de echipă era acolo, cu ei. Asta este partea cea mai dureroasă. El a luat parte la tot ceea ce s-a întâmplat acolo. Nu suntem de acord cu asemenea practici. Speram ca prin măsurile pe care le-am luat, să nu mai avem asemenea incidente.”

Reporter: S-au mai întâmplat incidente asemănătoare?

Viorel Ivanciu: – “Cred că acesta este un eveniment pe care n-o să-l mai vedem curând. Încercăm prin tot ceea ce facem noi, aici, ca aceste lucruri să dispară.

Am luat măsura de a reinstrui, prin proceduri tehnice de lucru întreg personalul SPPSV. De asemenea, am dublat sancțiunile pentru persoanele implicate în acest incident. Am considerat că și directorul adjunct, Costică Moldoveanu are o vină și o răspundere.

Dincolo de aceste sancțiuni, sper, ca prelucrarea pe care am avut-o cu întreg personalul acestui serviciu, dar și faptul că și ceilalți salariați ai primăriei au fost informați cu privire la acest incident. Sper să producă un efect scontat, să producă responsabilitate, grijă și profesionalism. Fiecare la locul unde ne desfășuram activitatea.

Am hotărât, de asemenea, mutarea echipei de asfaltare într-o altă zonă de activitate din cadrul aceluiași serviciu.

Toate aceste lucru pe care vi le-am spus i le-am înaintat primarului Daniel, care, în cursul zile de astăzi (nr. 15.12.2017) probabil ne v-a chema la o discuție. Hotărârea finală o v-a lua dânsul, în funcție de tot ceea ce i-am prezentat noi acolo.”

Reporter:  Ce părere a avut domnul primar Daniel Ștefan Drăgulin de materialul video apărut în spațiul public?

Viorel Ivanciu: – “El a fost cel mai afectat. El este garantul și reprezentantul nostru, tuturor și nu cred că și-ar fi dorit să fie în această postură. Nici eu nu mi-aș fi dorit să fiu în această postură. Cu toate acestea, suntem în postura asta, dintre executivul primăriei, eu sunt persoana vizată pentru lucrurile mai puțin plăcute ce s-au întâmplat și regret.”

Urmăriți materialul video de mai jos pentru a vedea punctul de vedere al viceiprimarului municipiului Călărași, Viorel Ivanciu!

https://www.youtube.com/watch?v=YYsLrkqLorU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Vasile Iliuță semnează contracte de 5 milioane de lei pentru spitalul județean

Published

on

Vasile Iliuță semnează două contracte cu finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian în valoare de peste cinci milioane de lei. Investițiile vor asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar pentru reducerea infecțiilor asociate asistenței medicale, cât și echipamente necesare blocului operator.

Societatea Integra Medical Business va asigura furnizarea de echipamente și mobilier auxiliar izolator pentru a crește capacitatea de gestionare și prevenire a infecțiilor nosocomiale în cadrul spitalului. Valoarea totală a contractului este de 2.276.580 lei fără TVA.

Al doilea contract a fost semnat cu Kral Medical Solutions SRL și Asociații, prin care vor fi furnizate echipamentele pentru blocul operator. Valoarea totală a contractului este de 3.198.908 fără TVA.

„Modernizarea și dezvoltarea sistemului sanitar călărășean este prioritar. Așa cum am promis facem eforturi pentru a recupera ceea ce nu s-a făcut de-a lungul anilor și vom valorifica toate oportunitățile de finanțare care se ivesc. Creșterea calității serviciilor medicale reprezintă unul din obiectivele noastre. Prin aceste proiecte pe care le implementăm investim în sănătate la Călărași”, a declarat președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță.

Mihai Bogdan, administratorul public al județului Călărași, a mai spus că în următoarele luni spitalul va beneficia de mai multe investiții și echipamente noi.

„Ieri și astăzi, președintele Iliuta a semnat două contracte pentru achiziția unor echipamente care vor duce Spitalul Județean de Urgență Dr. Pompei Samarian Călărași la alt nivel. Primele două loturi din proiectul de peste 5 milioane de euro. Vor urma și altele, pe măsură ce se termină procedurile. În următoarele luni, veți vedea în spital alte echipamente noi, de la roboți de curățenie, până la tehnologiile pe care le vom implementa”, a transmis acesta.

Ambele contracte semnate de Vasile Iliuță zilele trecute fac parte din proiectul „Dotare spital pentru reducerea riscului de infecții nosocomiale prin PNRR.

Continue Reading

Administrație

Poliția Locală se mută în 2 Moldoveni

Published

on

Poliția Locală se mută în 2 Moldoveni
Primăria Călărași anunță începerea lucrărilor construcției noului sediu al Poliției Locale în cartierul 2 Moldoveni. Primarul Marius Dulce a transmis că această decizie a fost luată pentru a spori prezența polițiștilor locali în zona de competență și pentru a asigura o intervenție rapidă în cazul faptelor antisociale.

Construim noul sediu al Poliției Locale Călărași. Amplasată în zona 2 Moldoveni, clădirea se ridică conform graficului stabilit cu constructorul. Am dorit ca reprezentanții locali ai ordinii și liniștii publice să fie cât mai aproape de cetățeni și vreau, totodată, o mai mare prezență a polițiștilor locali în comunitate. Să-și exercite autoritatea, conform legii, atunci când sunt sesizate fapte antisociale„, a subliniat primarul Dulce pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Actualitate

Primarul Vasile Aurel din Jegălia a primit distincţia „Primar de trei stele” din partea Asociaţiei Comunelor din România

Published

on

Primarul Vasile Aurel din comuna Jegălia a fost distins cu titlul de „Primar de 3 stele” în cadrul celei de-a 27-a sesiuni ordinare a Adunării Generale a Asociației Comunelor din România (ACoR), desfășurată la Hotelul JW Marriott din București în perioada 11 – 14 februarie 2024.

Evenimentul a adunat primari din peste 350 de comune membre ale ACoR, împreună cu demnitari de rang înalt din România și reprezentanți ai asociațiilor autorităților locale din alte țări, precum Republica Moldova, Republica Franceză, Regatul Belgiei, Republica Federală Germania și Republica Polonă.

În cadrul acestei întâlniri, Asociația Comunelor din România a acordat numeroase distincții, iar printre cei onorați s-au numărat primarii liberali din comunele călărășene Dragalina, Borcea, Jegălia și Dichiseni.

Primarii Gabriel Stanciu din Dragalina, Aniel Theodor Nedelcu Pațurcă din Borcea, Aurel Vasile din Jegălia și Iulian Radu din Dichiseni au fost recunoscuți cu titlul de „Primar de trei stele” pentru meritele lor în cele trei mandate de edili pe care le-au exercitat.

Continue Reading

Cele mai vizualizate