Connect with us

Actualitate

Viceprimarul Viorel Ivanciu ne explică cum s-a acționat în Călărași, în perioada de viscol

Published

on

  • Pe data de 30 ianuarie, înainte de Ședința Consiliului Local, i-am făcut o vizita viceprimarul Viorel Ivanciu. Inițial, am discutat despre sportul călărășean care se află într-o oarecare dificultate, apoi am început să discutăm despre problemele administrative, abordând un subiect foarte dorit de cititorii publicației noastre, felul în care s-a acționat în Călărași, în perioada de viscol. Acesta a ținut să sublinieze încă de la începutul discuției, faptul că nu el este cel desemnat să intervină în asemenea situații, dar ne poate oferii cu mare drag informațiile ce ne interesează.
  • – De ce se închideau drumurile atunci când afară era un strat de zăpadă de 3-4 cm?
  • “Pentru că cei ce se ocupă de deszăpezirea drumurilor preferau să evite ca mașinile să rămână înzăpezite pe drumuri și atunci, au prefera să închidă drumurile, au preferat să evite o situație de acest fel, să nu se complice și mai mult lucrurile.”
  • – Acum, după terminarea viscolului, cum se intervine în deszăpezirea străzilor?
    “În momentul de față se intervine la decongestionarea intersecției din zona spitalului. Mai avem o mică problemă cu zăpadă de pe str. București, este foarte murdară, mai ales pe partea dreaptă a carosabilului, probabil din cauza materialului antiderapant ce s-a împrăștiat pe drum. Va trebui să o luăm de acolo.”
  • De ce nu se scoate zăpadă de pe străzile Călărașiului?
    “Ne-ar costa enorm de mult să facem această operațiune și am preferat să eliberăm intersecțiile orașului”

După cum ne-a declarat și Viorel Ivanciu și putem observa și noi cetățenii: ” În Călărași se lucrează la deszăpezirea străzilor, a zonelor importante.”

Voi ce părere aveți despre felul în care s-a acționat la deszăpezirea Călărașiului?

Cătălin Cojocaru

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Nicușor Cionoiu, mesaj de Ziua Drapelului Național

Published

on

Ziua Drapelului Național este marcată în România pe 26 iunie în fiecare an. În anul 1998 a avut loc proclamarea acestei zile prin promulgarea Legii nr. 96 din 20 mai 1998. Culorile drapelului național, roșu, galben și albastru, sunt aceleași de la Revoluția Română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea/saturarea culorilor diferă.

La nivelul județului Călărași, autoritățile județene, sprijinite de jandarmii călărășeni au coborât drapelul României de pe catargul din fața Consiliului Județean Călărași și a Primăriei Municipiului. Tricolorul a fost depus, pentru sfințire, în Catedrala Sfântul Nicolae, urmând să fie ridicat, din nou, pentru festivitatea dedicată celor trei culori.

Festivitățile de la Călărași prilejuite de Ziua Drapelului au avut loc  la ora 10:00 pe esplanada din Centrul Vechi al municipiului.

Drapelul, tricolorul tării, reprezintă simbolul unității și este unul dintre cele trei simboluri naţionale ale României, parte a identităţii naţionale, alături de Stema şi Imnul naţional.
Cinstind drapelul, ne cinstim istoria, neamul, cultura și tradițiile care ne definesc ca popor!
În semn de recunoștință, să-l sărbătorim astăzi cu onoare!

Continue Reading

Actualitate

Bîrcă: La mulți ani, tuturor românilor și călărășenilor, de Ziua Drapelului Național!

Published

on

Anual, Ziua Drapelului Național este marcată în România pe 26 iunie. În anul 1998 a avut loc proclamarea acestei zile prin promulgarea Legii nr. 96 din 20 mai 1998. Culorile drapelului național, roșu, galben și albastru, sunt aceleași de la Revoluția Română din 1848, doar dispunerea, raportul și intensitatea/saturarea culorilor diferă.

La nivelul județului Călărași, autoritățile județene, sprijinite de jandarmii călărășeni au coborât drapelul României de pe catargul din fața Consiliului Județean Călărași și a Primăriei Municipiului. Tricolorul a fost depus, pentru sfințire, în Catedrala Sfântul Nicolae, urmând ca să fie ridicat, din nou, pentru festivitatea dedicată celor trei culori.

Festivitățile de la Călărași prilejuite de Ziua Drapelului au avut loc  la ora 10:00 pe esplanada din Centrul Vechi al municipiului.

“Astăzi, sărbătorim unul dintre simbolurile cele mai importante ale statului român, tricolorul. Drapelul nostru, alături de Stema și Imnul României sunt cele trei elemente naționale sfinte ale țării. Ele sunt garanția suveranității și independenței pentru care înaintașii au luptat neîncetat și față de care avem datoria de a le apăra pe mai departe pentru copiii noștri.
Sub acest tricolor pe care-l cinstim astăzi s-au purtat marile bătălii militare și politice. El a însoțit tot timpul cele mai mari reușite ale națiunii noastre. Așa cum a fost arborat el astăzi în toată țara, așa să-l arborăm și noi, în sufletul nostru, tot timpul.
El ne insuflă curajul de a vorbi și de a acționa în acord cu interesele noastre. El este simbolul libertății, al dreptății și al frăției, așa cum vorbesc de la sine cele trei culori care-l definesc.
Drapelul a fost și va fi mereu martorul tăcut al evoluției noastre ca stat. În timpul Războiului de Independență din 1877-78, armata română a fost unită permanent în jurul lui. În Primul Război Mondial, pentru apărarea drapelului de luptă, au avut loc mari jertfe, pentru că el însemna protejarea pământului țării și al onoarei militare. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, drapelele unităților românești au continuat să evidențieze curajul ostașilor noștri.
Drapelul nostru va fi mereu dovada că avem un viitor. Să ne înclinăm în fața lui și sub aceleași trei culori să lăsăm deoparte divergențele și să fim mereu uniți pentru binele României!” – a transmis deputatul PSD pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Actualitate

Vasilați: Un bărbat s-a înecat în timp ce se afla la pescuit

Published

on

Tragedie în satul Nuci, comuna Vasilaţi din județul Călăraşi, noaptea trecută, după ce un bărbat în vârstă de 54 de ani, a murit înecat, în balta din localitate, în timp ce se afla la pescuit. Trupul neînsufleţit a fost găsit de pompieri şi adus la mal. 

Azi noapte in jurul orei 00.30, pompierii militari din cadrul Detașamentului Oltenița au fost solicitați să intervină cu o autospecială și o barcă, iar salvatorii din cadrul Gărzii Budești să acționeze cu un echipaj de descarcerare și un echipaj de prim ajutor SMURD pentru căutarea și salvarea unui bărbat, depre care existau informații că a dispărut sub luciul apei și nu a mai ieșit la suprafață.
După aproximativ o oră și 20 de minute de căutări au găsit trupul neînsuflețit al bărbatului și l-au scos la mal, de unde a fost preluat de un echipaj SAJ.
Reprezentanții Serviciului Județean de Ambulanţă au declarat decesul persoanei.
Organele abilitate urmează să cerceteze și să stabilească cu exactitate împrejurările în care bărbatul, în vârstă de 54 de ani, si-a pierdut viața.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu


Recomandări pentru scăldat
„Cu apa nu-i de joacă!”
Ai grijă unde te scalzi!

Sezonul estival, cu perioade în care temperaturile cresc, reprezintă o tentație pentru cei care doresc să-și petreacă timpul liber la scăldat.
Ținând cont că majoritatea arealurilor din apropierea cursurilor de apă, bălților, lacurilor sau canalelor de irigație nu sunt amenajate și marcate corespunzător, crește pericolul de înec și accidente.
În acest context, este important ca cetățenii să conștientizeze riscul pe care și-l asumă dacă se scaldă în locuri neamenajate unde există avertismentul ”Scăldatul interzis!”. Pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente cu consecințe tragice pe timpul desfășurării acestor activități recreative, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Ştirbei” al Județului Calarasi recomandă:
• frecventaţi doar locurile special amenajate pentru înot şi scăldat;
• respectaţi întotdeauna recomandările salvamarului/administratorului locului de agrement;
• evitaţi scăldatul solitar, fără a avea alte persoane prin apropiere, mai ales dacă nu ştiţi să înotaţi sau nu aveţi deprinderile necesare; cel mai indicat este să nu vă aventuraţi să vă scăldaţi, dacă nu înotaţi bine;
• evitaţi scăldatul în lacuri, canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
• nu realizaţi acte de teribilism prin plonjarea de pe platforme, poduri sau alte elemente de construcţii;
• nu intraţi în apa rece înfierbântaţi, după ce aţi stat foarte mult timp la soare;
• nu vă aventuraţi în apă când sunteţi în stare de ebrietate, seara târziu sau pe timp de noapte.
• de asemenea, părinţii, bunicii şi tutorii legali ai copiilor trebuie să respecte următoarele măsuri pentru prevenirea riscului de înec nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi în apă sau în proximitatea apei, nici măcar în piscinele achiziţionate special pentru cei mici ori în cadă;
• urmăriţi continuu comportarea copiilor în apă: nu vă lăsaţi distraşi de alte activităţi şi nu vă întoarceţi nicio clipă cu spatele la aceştia. Nu uitaţi că cei mici sunt imprevizibili: ei trebuie să se scalde numai sub controlul părinţilor sau altor persoane mature, chiar dacă ştiu să înoate;
• echipamentele speciale pentru siguranţa înotului (colac de salvare, aripioare gonflabile, tuburi gonflabile etc.) nu sunt în totalitate eficiente, de aceea vor fi utilizate de către copii sub atenta supraveghere a unui adult;
• purtarea vestelor de salvare de către copii este o metoda eficientă de prevenire a unor astfel de accidente;
• explicaţi-le adolescenţilor pericolul la care se expun scăldându-se în locuri neamenajate şi consecinţele grave, uneori tragice, ale actelor de teribilism, constând în sărituri în apă de pe platforme, poduri sau alte construcţii, iar în cazul ieşirilor acestora “la scăldat” cu prietenii, stabiliţi de comun acord, o periodicitate şi o modalitate de contact. Statisticile anilor anteriori arată că, odată cu încălzirea vremii, apar și cazurile în care copii, tineri și adulti își pierd viața la scăldat.
În misiunile înregistrate în aceste cazuri nefericite, pompierii militari sunt pregătiți să intervină cu echipa de căutare-salvare în mediul acvatic cu echipamentele specifice și bărcile din dotare.
În cazul în care observati ca viața unei persoane este pusă în pericol, trebuie să apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.
Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” Călăraşi
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro