Connect with us

Știri

Vasile Iliuță și-a schimbat părerea despre prefectul Barbu Valentin. Cine îi amenință pe cei doi?

Published

on

În politică n-ar trebui să ne mai surprindă absolut nimic, însă mediul politic de la Călărași mereu ne arată că poate ceva mai mult și iese în evidență cu ceva, rău sau bun, bineînțeles! Dacă până de curând părerile liderului social-democraților călărășeni despre prefectul liberal al județului Călărasi, Valentin Barbu, nu era unele roz, iată că lucrurile au luat o direcție neașteptată.

După ani de războaie politice și ostași care au migrat dintr-o tabără în alta, cei doi par să înțeleagă pericolul care îi pândește din exterior.

Acum, Vasile Iliuță îl susține pe liberalul Valentin Barbu să rămână, în continuare, prefectul județului Călărași. Dacă e teatru sau un compromis făcut pentru o luptă într-un front comun, urmează să vedem.

Relația coaliției cu domnul prefect funcționează, dar ce am înțeles eu din culise – că o persoană de la București vrea să se întoarcă la Călărași pentru postul de prefect. Noi ca Partid Social Democrat în coaliția cu PNL îl susținem pe domnul Barbu, pentru că din momentul în care am intrat în această coaliție – după ce am discutat problemele pe care le are jud. Călărași și UAT-urile PSD – domnia sa a reușit totuși să mențină un echilibru între cele două formațiuni.spune Vasile Iliuță într-o conferință de presă desfăurată curând la sediul PSD Călărași.

Persoane care le-ar putea compromite funcțiile celor doi ar fi, potrivit unor surse, George Chiriță, în prezent director general Agenția pentru Finanțare Investiții Rurale (AFIR).  AFIR este una dintre cele mai importante instituţii pentru fermierii de pe piaţa locală. Instituţia gestionează fondurile europene alocate fermierilor pentru proiecte în exploataţii şi pentru plăţi compensatorii. Astfel, AFIR este o instituţie subordonată Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) şi are drept atribuţie implementarea tehnică şi financiară a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală. Cu alte cuvinte, AFIR este o instituției cheie.

Revenim la Vasile Iliuță și prefectul Valentin Barbu. Pentru cei care nu au înțeles din prima, Iliuță îl vrea pe Barbu prefect la Călărași! Și a mai spus-o din nou:

“Îl susținem pe domnul Barbu să rămână în continuare prefectul județului Călărași.” – a mai declarat Vasile Iliuță în conferința de presă.

L-am sunat pe George Chiriță să vedem ce părere are despre această situație în care se vehiculează numele său privind intenția de a ajunge prefect de Călărași.
Dacă cei din conferința erau destul de convinși că George Chiriță ar putea fi peersonajul de la București ce ar putea fi numit prefect la Călărași, iată că acesta spulberă orice speranță. „Este o discuție veche, știți că și în trecut s-au vehiculat astfel de zvonuri. Nu este adevărat. Niciodată nu mi-am exprimat intenția de a dori să ajung prefect în Călărași. Multumesc pentru întrebare!” a fost răspunsul pe care George Chiriță l-a dat reporterilor CălărașiPRESS.ro

Știri

Călărași: Cotele alarmante ale Dunării pun în pericol sezonul estival

Published

on

Foto: Cosmin Șuțu / fb.com/PentruCalarasi

Nivelul crescut al Dunării pune în alertă localitățile riverane, în special pe cei care se bucură de plajele de pe malurile fluviului. În ultima perioadă, cotele Dunării au înregistrat valori îngrijorătoare, iar efectele acestui fenomen sunt impresionante. La data de 2 iunie, nivelul a atins cota de 479 cm, înregistrând o scădere de doar 2 cm față de ziua precedentă.

Una dintre zonele afectate de creșterea apelor Dunării este Călărași, unde Plaja Pod 4 Albatros, Plaja Tineretului și Plaja Mare au fost complet acoperite de apele Brațului Borcea. Această situație a compromis începutul sezonului estival din acest an, întrucât turiștii și localnicii nu au mai putut beneficia de aceste zone de relaxare.

Riscul de inundații este în continuare mare în această zonă. Într-o singură săptămână, cotele Dunării au crescut alarmant, de la o valoare de 370 cm la 482 cm pe data de 2 iunie. Specialiștii estimează că această tendință va continua, iar maximul atins va fi înregistrat duminică, 4 iunie, când se preconizează că nivelul ar putea ajunge la 493 cm.

Cu toate acestea, este important de menționat că faza de apărare încă nu a fost depășită, ceea ce înseamnă că măsurile de protecție împotriva inundațiilor sunt încă valabile. Cota de alarmare pentru inundații este de 600 cm.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași efectuează tratamente împotriva țânțarilor

Published

on

Primăria Municipiului Călărași (PMC) va efectua tratamente avio de combatere a larvelor de țânțari și dezinsecție terestră pentru înlăturarea țânțarilor pe domeniul public al orașului, în perioada 07-10 iunie.

Tratamentele avio se vor desfășura în intervalul orar 06:00 – 11:00, iar cel terestru între orele 21:00 și 05:00. În funcție de vreme, perioada poate fi prelungită – fapt ce va fi comunicat ulterior de către PMC.

Substanțele active care vor fi folosite sunt următoarele: Cipermetrin, Piperonil butoxid, Praletrin, Deltametrin, Esbiotrin și Bacillus Thuringiensis.

Primăria transmite că tratamentele vor fi desfășurate în condiții corespunzătoare, prin respectarea prevederilor legale de protecție a mediului și sănătății populației.

Continue Reading

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Cele mai accesate articole