in

Vasile Iliuță: Există garanția că banii vor ajunge la salariații DGASPC,

Vasile Iliuță a dat asigurări că salariile restante către cei 800 de angajați ai Direcției generală de asistență socială și protecția copilului vor fi plătite, după ce o treime din conilierii județeni, respectiv ai PSD, au convocat o ședință de consiliu județean pentru a remedia lucrurile. Angajații trebuiau să primească salariile, însă Valentin Barbu, în calitate de vicepreședinte de consiliu județean, nu are calitatea pentru a face o rectificare bugetară, aceasta fiind atributul consilierilor județeni.

Mai mult, liderul consilierilor PSD, Ion Samoilă îl acuză pe acesta că nu a dorit convocarea consiliului, deoarece îi este teamă că nu va fi votat președinte de consiliu județean. Aceleași acuze îi sunt aduse și de Iliuță, care afirmă că în ședința respectivă va fi votat un nou președinte de consiliu județean, care nu va fi Barbu. Samoilă mai spune că Valentin Barbu a convocat o ședință de urgență, numai că majoritatea consilierilor nu au participat. Oricum, spune liderul consilierilor PSD, banii către angajații DGASPC, trebuie votați legal, astfel există riscul ca ei să fie returnați. Și directorul Direcției, Gheorghe Drăgănică, spune că a solicitat încă de luna trecută convocarea consilierilor pentru o rectificare bugetară, însă nu a primit niciun sprijin de la Valentin Barbu, acesta din urmă știind că angajații instituției nu își vor primi salariile. În consiliul județean mai sunt multe lucruri de pus la punct, inclusiv votarea unor proiecte pentru ADR Sud Muntenia, însă Valentin Barbu nu este de acord cu convocarea acestuia de teama de a nu-și pierde poziția, mai spune Ion Samoilă.

Legalitatea unor decizii luate de Barbu de când conduce consiliul județean au fost sancționate frecvent de Iliuță, acesta spunând că va recurge și la plângeri penale pentru nelegalitățile comise. Dacă, teoretic, consilierii județeni se pot întruni, singurul care poate pune piedici este prefectul județului, ce poate ataca hotărârile consilierilor  direct în instanță, astfel că ele se suspendă. Prin urmare salariile angajaților DGASPC nu vor fi plătite. Prefectul a mai luat o decizie, cu mari semne de întrebare privind legalitatea, când a încetat mandatul de consilier județean lui Vasile Iliuță.

 

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ALDIS SRL, singurul producător local cu atestat din județul Călărași

Tânără din Fetești, sechestrată 4 zile în Dragalina, după ce și-a dat întâlnire cu un bărbat de 41 de ani