Connect with us

Politică

VIDEO. Valentin Răducu pentru Budești: “Noi suntem dintre voi pentru voi”

Published

on

Alegerile locale din 9 iunie 2024 au intrat în linie dreaptă și în județul Călărași. Toate partidele mari au închis listele candidaților care au intrat în cursa electorală  de anul acesta.

Astăzi, Alianța Dreapta Unită (PMP+USR+Forta Dreptei) și-a lansat candidatul pentru Primăria Orașului Budești. Candidatul Valentin Răducu intră în cursa din partea ADU (Alianța Dreapta Unită) își propune să devină vocea celor ce aspiră la o schimbare reală în orașul Budești.

Eu nu spun că nu e greu, e o comunitate cu foarte mari probleme sociale, pe care, din păcate, toți au considerat-o la marginul societății. Vă promit că o să schimb lucrul acesta. Am și abilitățile, am și competențele, astfel încât această comunitate să o ia în direcția bună. Spitalul Budești nu mai poate fi redeschis ca și spital. În schimb, în cadrul lui, se pot deschide servicii sanitare de tip ambulatoriu, de tip clinică. Se poate deschide centru de permanență, putem avea o cameră de gardă. După infrastructură, una dintre problemele noastre e vorba de educație. Ar trebui să găsim soluții și pentru așa ceva. Avem un mare avantaj, comunitatea noastră care are probleme, are și resurse pe care le poate accesa., a declarat candidatul Valentin Răducu.

În cadrul conferinței de lansare, Valentin Răducu a subliniat stagnarea orașului Budești, arătând cu degetul spre lipsa de viziune și implicare a celor care au condus până în prezent localitatea Budești.

Advertisement

Nu putem continua să ne complacem în scuze și să ne plângem de lipsa susținerii guvernului și a conducerii județene. Este timpul să acționăm și să construim un viitor mai luminos pentru Budești“, a declarat Răducu Valentin.

Evenimentul politic a adunat în jurul său susținători din Budești implicați care cer o schimbare radicală.

Printre aceștia s-au numărat Camelia Dăscălescu, candidatul ADU la CJ Călărași, Costin Mirescu, consilier local al USR Municipiul Călărași, și Marian Cojocea, președintele USR Municipiul Călărași, care au venit să își ofere sprijinul.

Dragii mei budeșteni, sunt farmacista voastră. Așa cum spunea Valentin, pe mine mă vedeți mai des. Am fost pusă în diferite situații. Unele mai ușoare, altele mai grele, dar întotdeauna m-am ghidat după un principiu: să ajut. Profesia mea este mai presus de orice. În momentul în care cineva deschide ușa farmaciei mele, pentru mine nimic nu mai contează. Sunt acolo să ajut, să dau sfaturi și tratament. Pentru mine, a fi profesionist înseamnă a lăsa toate neînțelegerile deoparte și îngrijirea omului care are nevoie de sănătate este mai presus de orice., a declarat și Viorica Răducu.

Încurajările și susținerea au venit și din partea Uniunii Salvați România, prin vocea Ameliei Giurcan, președinta interimară a partidului, care a transmis mesaje încurajatoare pentru Valentin Răducu și echipa sa. Valentin Răducu promite să ofere budeștenilor o schimbare pentru tot ceea ce au îndurat până acum.

Advertisement

Advertisement

Politică

Exclusiv! Lista finală a consilierilor județeni lansați de PSD Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Alegerile sunt aproape și tensiunea crește. La fel crește și interesul liderilor politici de a motiva populația să-i voteze, dar nu despre asta este vorba. Ordinea consilierilor județeni lansați de PSD Călărași în cursa electorală pentru Consiliul Județean Călărași a fost în cele din urmă făcută publică de BEJ Călărași.

Cine sunt cei 38 de candidați:

 1. Iliuță Vasile
 2. Stamate Florentina
 3. Samoilă Ion
 4. Mihai Bogdan-Cristian
 5. Beștea Mihăiță-Constantin
 6. Marin Ioan-Cristian
 7. Ichim Ionela-Giorgiana
 8. Onofrei Costel-Cristinel
 9. Tache Andreea-Mirela
 10. Spiridon Marian
 11. Dragu Nicolae
 12. Bănescu Laurențiu
 13. Ionescu Laurențiu-Dan
 14. Tănasi Marcel
 15. Gîdea Vasile
 16. Țîncu Cornel-Gheorghe
 17. Tîlpeanu Ilie
 18. State Laurențiu
 19. Stoichici Ovidiu-Constantin
 20. Diaconu Liliana-Corina
 21. Niculae Aurel
 22. Popa Valentin
 23. Olteanu Dan
 24. Bîrcă Ruxandra-Alina
 25. Petre Laurea-Viorica
 26. Sbârcea Marius-Virgil
 27. Nițu George-Adrian
 28. Manole Sergiu
 29. Gruiță Darie-Nicolae
 30. Costea Marius-Gabriel
 31. Micescu Nicolae
 32. Vasile Georgiana-Lavinia
 33. Teodorescu Georgiana
 34. Anton Anda-Bianca
 35. Odorog Claudia-Mariana
 36. Fâșie Georgiana-Raluca
 37. Deacu Daniel-Robert
 38. Papazi Ionuț-Eduard

Această listă, care a fost afișată pe Biroul Electoral Județean din Călărași, a fost un subiect intens discutat și așteptat cu interes de mulți politicieni. Până la publicarea acesteia, au fost aruncate acuzații de lipsă de transparență… Este doar începutul…

 

Advertisement

Continue Reading

Politică

VIDEO. Marius Dulce merge mai departe alături de Vasile Iliuta și candidează pentru un nou mandat la Primăria Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, însoțit de liderul organizației județene a Partidului Social Democrat, Vasile Iliuță, și staff-ul politic, și-a depus joi, 25 aprilie, candidatura pentru un nou mandat în fruntea primăriei, pe care o conduce din anul 2020.

După depunerea documentelor, Marius Dulce a declarat în fața jurnaliștilor faptul că progresele înregistrate în municipiul Călărași în ultimii patru ani sunt rezultatul efortului colectiv al echipei conduse de el și de liderul său, Vasile Iliuță, alături de oamenii implicați în dezvoltarea comunității.

Primarul a evidențiat rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră în primul mandat și și-a convingerea și determinarea de a se concentra acum pe dezvoltarea turismului în zonă. Acesta a subliniat că echipa sa va acorda o atenție deosebită acestui domeniu în perioada următoare, asigurând că nevoile comunității vor fi tratate cu prioritate. Tandemul Dulce – Iliuta și Iliuta Dulce merge mai departe.

Advertisement

“Călărașiul merită o echipă bine pregătită pentru următorii 4 ani. Oameni care cunosc orașul cu toate problemele sale. Pe unele dintre ele le-am rezolvat în acest mandat. Cu răbdare și cu gândul la durabilitate și normalitate.

Niciodată municipiul nostru nu a cunoscut o așa dezvoltare. 70 de milioane de euro au fost atrase în acești 4 ani, bani din fonduri europene nerambursabile sau programe naționale.

Mi-am depus candidatura pentru un nou mandat alături de noua echipă propusă de PSD pentru Consiliul Local Municipal.  Colegi care îmi susțin proiectele actuale și viitoare, colegi cu experiență, oameni valoroși ai urbei noastre” – scria Marius Dulce pe Facebook.

Dragi călărășeni, vă invit să continuam împreună pentru un oraș modern și european!

În încheiere, Marius Dulce a exprimat încrederea în capacitatea cetățenilor din Călărași de a înțelege și aprecia schimbările aduse în multiplele aspecte administrative de primul său mandat.

Advertisement

Continue Reading

Politică

Dumitru Coarnă și-a depus candidatura pentru președinția Consiliului Județean Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Astăzi, într-un moment de maximă importanță pentru viitorul politic al județului Călărași, Dumitru Coarnă și-a oficializat candidatura pentru președinția Consiliului Județean. Deputatul Dumitru Coarnă și-a depus documentele la Centrul Biroului Electoral Județean, intrând astfel în cursa electorală alături de alte nume sonore din peisajul politic local.

Candidatura lui Dumitru Coarnă aduce o dimensiune nouă și o perspectivă proaspătă în competiția pentru conducerea Consiliului Județean Călărași. El va fi susținut de Partidul Umanist și Social Liberal (PUSL), aducând în prim-plan viziuni și soluții menite să aducă progres și dezvoltare în județ.

Alături de Dumitru Coarnă, alți candidați importanți și-au anunțat deja intenția de a participa la această competiție acerbă pentru președinția Consiliului Județean. Printre aceștia se numără deputatul Daniel Florea, care va candida din partea Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), Camelia Dăscălescu, reprezentând Alianța Dreapta Unită, Vasile Iliuță delegat de Partidul Social Democrat (PSD), și Valentin Barbu, fostul prefect al județului Călărași, care își va reprezenta partidul, Partidul Național Liberal (PNL), în această competiție.

Advertisement

Cursa electorală pentru președinția Consiliului Județean Călărași promite să fie una plină de suspans și dezbateri aprinse, iar candidatura lui Dumitru Coarnă din partea PUSL adaugă o notă de interes și competitivitate în această bătălie pentru încrederea cetățenilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate