Connect with us

Actualitate

V. Iliuță și E. Grama vor începe lucrările de realizare a intrării în municipiul Călărași, zona Siderca

Published

on

De luni, 1 iulie 2019 încep lucrările de execuţie la DJ 306 A (drum din incinta Siderca), lucrări care vizează printre altele şi lărgirea carosabilului pe 4 benzi.

Lucrurile bune se fac în echipă și de modul de realizare a proiectelor depinde trăinicia lor. Vreau să fac ceva ca președinte al Consiliului județean, pentru oameni, să las ceva în urma mea, care să fie folositor oamenilor care au avut încredere în mine, în echipa mea – spunea Vasile Iliuță în urmă ce ceva timp. A inaugurat după aceea mai multe drumuri județene asfaltate care fac legătura cu Vâlcelele- Vlad Țepeș, apoi la Gurbănești, Dragoș vodă- Socoalele. Lucrurile bune merg înainte. De luni, încep lucrările de execuţie la DJ 306 A (drum din incinta Siderca), lucrări care vizează printre altele şi lărgirea carosabilului pe 4 benzi. Concret, constructorul, SC Drumuri şi Poduri SA va aplica îmbrăcăminţi bituminoase uşoare, termenul de finalizare fiind estimat la circa 3 luni.

Ambiția noastră s-a îndreptat de mult către modernizarea drumurilor de acces în municipiu – spune Eduard Grama. Ne-am lovit de ambiția Primăriei Călărași care ar fi dorit să realizeze reabilitarea acestora, dar nu avea nici voința și nici puțință financiară de a face ceva concret. Ne-au ajutat cu 2 procese, prin care contestau legalitatea cărții funciare, tocmai pentru a amâna lucrările. Instanța le-a respins plângerile iar noi mergem înainte. O facem pentru călărășenii care merită mai mult. Oamenii merită de multă vreme o intrare demnă de o capitală de judeţ. Cu toţii ne dorim ca infrastructura municipiului să fie la cele mai înalte standarde iar demararea acestor lucrări să reprezinte un moment de referinţă dar şi o motivare în plus pentru administraţia publică locală – a declarat Eduard Grama, directorul Direcției de dezvoltare, cel responsabil de zecile de proiecte finalizate sau aflate în diferite stadii de implementare în județ.

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/2647161678646000/

Iliuță ar vrea ca să realizeze și asfaltarea str Variantă Nord de la Siderca la DN21( Călărași – Drajna) cu 2 benzi/ sens, trotuare dar Primăria Călărași se opune. Primăria Călărași spune că va realiza ea acest lucru, dar nimic concret de această anvergură nu a realizat timp de 2 mandate.

Vasile Iliuță: Consiliul Județean Călărași a devenit proprietarul Drumului Siderca – de la intrarea în Municipiul Călărași. A fost o muncă susținută pentru preluarea acestui drum și mulțumesc echipei de profesioniști de la Consiliul Județean pentru seriozitatea de care a dat dovadă pentru a asigura transferul de proprietate. Dovedim, încă o dată, că muncim pentru locuitorii municipiului și județului Călărași și avem grijă să le asigurăm o viață mai bună. Lucrările la Drumul Siderca presupun, printre altele, lărgirea carosabilului la patru benzi, montarea separatoarelor de drum, a indicatoarelor rutiere, trasarea marcajelor rutiere și instalarea panourilor indicatoare. Va fi o investiție de aprox. 500 de mii de euro, din bugetul Consiliului Județean Călărași pentru municipiul Călărași.


Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Călărași: Femeie lovită pe trecerea de pietoni de o mașină de poliție

Published

on

Un teribil accident de circulație a avut loc, noaptea trecută, pe o stradă principală din municipiul Călărași, unde o autospecială de politie a acroșat o femeie care traversa strada.

Nefericitul eveniment rutier a avut loc în jurul orei 04:50, pe strada București, la nivelul trecerii pentru  pietoni din zona Școlii Gimnaziale “Mihai Viteazul” Nr. 10 din municipiul Călărași.

Autospeciala de poliție era condusă de un lucrător al Biroului de Investigații Criminale din cadrul IPJ, aflat in exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Se pare că, în timp ce se deplasa pe direcția 5 Călărași – Orizont, polițistul, într-un moment de neatenție, a acroșat-o pe femeia care traversa regulamentar strada.

Autospeciala de politie implicată în accident face parte din flota veche de autospeciale din dotarea IPJ Călărași. Potrivit unor date, anvelopele montate pe mașina sunt specifice sezonului rece.

La fața locului a fost solicitat sprijinul unui echipaj SAJ pentru a prelua victima rănită.

Polițistul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Oamenii legii fac toate verificările pentru a afla cum s-a produs accidentul. Lucrătorul din poliție este cercetat pentru vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Actualitate

11 ani de când afaceristul George Naghi (Aldis) a plecat dintre noi

Published

on

A plecat dintre prieteni la vârsta de 59 de ani și a lăsat în spate o poveste frumoasă de viață, desprinsă parcă din filmele americane cu oameni de succes. Și-a început activitatea în domeniul comerțului la o vârstă fragedă, după ani de muncă și experiență a hotărât să deschidă o afacere împreună cu soția lui, Alina Constanța, compania Aldis, o firmă care urma să aibă un succes incredibil, care a reușit să ajungă cu produsele sale în toată Europa și marile lanțuri de magazine. 

Din păcate, anul 2011 a adus o dramă cumplită în familia celor doi soți, Alina și George, un accident nautic petrecut în data de 7 august 2011 i-a adus sfârșitul călărășeanului George Naghi, unul dintre cel mai iubiți, respectați și cunoscuți oameni de afaceri pe care i-a avut Călărașiul. Tragedia s-a întâmplat pe brațul Borcea, aproape de casă, în timp ce George se afla într-o croazieră personală cu soția Alina, o dună de nisip scoasă la suprafața de nivelul scăzut al Dunării, i-a aruncat pe cei doi din barcă, provocând nefericitul eveniment în care George a decedat iar soția a ajuns în stare gravă la spital.

Cunoscut de prieteni drept “Bozgorul”, afaceristul a pornit afacerea care în anii trecuți a înregistrat vânzări de 70 de milioane de euro împreună cu soția sa, Alina Constanța, la începutul anilor 1990, cei doi fiind proprietarii firmei. Firma Aldis reprezenta o investiție de circa 70 de milioane de euro, având o capacitate de aproximativ 150 de tone de produse pe zi.

Aldis Călărași a fost al treilea mare jucător de pe piața procesatorilor de carne din România, cu afaceri de 97,6 milioane euro în 2010. Naghi mai deținea o suprafață de teren agricol și ferme de oi și de vite.

Potrivit Ziarului Financiar, grupul Aldis a fost format din companiile Aldis (cu activități în abatorizare, producție mezeluri, semipreparate și ready meal), Aldis AP (agricultură, zootehnie, agroturism, alimentație publică) și Campis (construcții). Prin intermediul companiei Aldis AP, Naghi mai deținea în Călărași o pensiune de 30 de camere și un alt restaurant în localitatea Drajna. În cadrul companiei Aldis lucrau în trecut peste 1.200 de angajați.

Compania a fost înființată în anul 1991, iar în anul 2000 înregistra un număr de 207 salariați. Cel mai mare număr de salariați înregistrați care apar în evidențele companiei a fost atins în anul 2007, moment în care Aldis a avut puțin peste 1.600 de persoane încadrate în societate.

Regretatul George Naghi își doarme somnul de veci în Cimitirul “Sfântul Gheorghe” din Călărași, acolo unde familia sa i-a ridicat un adevărat altar. Compania este condusă acum de Alina Constanța, soția fostului miliardar și este printre puținele companii din Călărași care se implică în acțiuni caritabile menite să ajute persoanele defavorizate.

Continue Reading

Actualitate

Terenul minifotbal din incinta Stadionului Municipal poate fi închiriat la sediul SPCTAFL

Published

on

Serviciul Public Centrale Termice și Administrare Fond Locativ Călărasi vă aduce la cunostință că – “Terenul minifotbal din incinta Stadionului Municipal”, teren situat în b-dul Republicii, nr. 2 C, jud. Călărași” va funcționa după următorul program:

  • De luni până vineri- între orele 8ºº-22ºº;
  • Sâmbătă și duminică- între orele 9ºº-22ºº.

Tariful pentru închirierea  terenului este de 97 lei/oră (fără TVA).

Închirierea se face pe bază de programare și încheiere de contract la sediul SPCTAFL Călărași, strada 1 Decembrie 1918, Bl. A24, parter.

  • Conducerea  SPCTAFL Călăărași

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro