in

V. Dumbravă: “Părerea mea este că aproape nimeni nu își mai face datoria din Primărie”


Așa cum deja Îl știți cei mai mulți dintre dumneavoastră, fostul viceprimar de Călărași Virgil Dumbravă îi place să se afirme atunci când simte că este nevoie, atunci când cineva trebuie să spună lucrurilor pe nume. Calarasipress.ro l-a abordat pe fostul viceprimar în cadrul unui nou interviu în care au fost discutate subiecte de interes, probleme care persistă, lucruri pe care nu le auzi prea des din gura oamenilor care cunosc cu adevărat nivelul implicării administrației locale. 

*Fostul viceprimar îi place să fie informat, în permanență conectat la lumea din jur, dar mai ales la sfera administrativă din Călărași. Este atent la tot ce se intâmplă și îi place să ofere ajutor, acolo unde se poate.

SALARIAȚII DIN PRIMĂRIA CĂLĂRAȘI – PESE 600 LA NUMĂR

Ce părere aveți despre cei 686 (includem aici și direcțiile din subordinea intuției n.r) de salariați care lucrază în cadrul Primăriei Municipiului Călărași?

Virgil Dumbravă: “Nu numărul este important, ci să își facă treaba. Problema este atunci când te duci la Primărie! Atunci, dacă am sta să ne gândim la numărul total de direcții pe care primăria le are în subordinea, s-ar putea ca acest număr să fie justificat, pe acolo pe undeva. Acești salariați te privesc ca pe un cetățean și te servesc din punct de vedere al funcționarului public în slujba cetățeanului, sau te privesc ca și cum i-ai deranja. Din nefericire, părerea mea este că marea majoritate te privesc ca și cum i-ai deranja. Și asta este foarte grav. În 2016 când am renunțat de a mai fi viceprimar, numărul personalului era mult mai mic. Am constatat și eu prin deplasările la Primărie, că au apărut foarte multe fețe noi, s-au angajat foarte mulți oameni. Un exemplu care mă deranjează foarte multe este la Serviciul Transporturi. Acolo erau încadrate 3 sau 4 persoane. La vremea aceea persoane acelea nu aveau volum de muncă fizică și încercam să-i distribui acolo unde era nevoie. Acum s-au încadrat și sunt peste 12 salariați. Mă face să cred că este o nebunie! Sper să nu fi fost nevoia de voturile lor ci a fost vorba de prostie.” – spune V. Dumbravă despre salariații din cadrul PMC

UNDE ESTE EFICIENȚA ACESTOR SSERVICII

Virgil Dumbravă: Există, lângă locuința mea un autoturism fără numere, abandonat de peste 3 ani. Rostul lor, al celor de la Serviciul Transport din Primărie era să depisteze astfel de autovehicule și să le ridice pentru a face ordine și curățenie în municipiu. Mașina aceea este înconjurată de mizerie, înconjurată de oamenii străzii.

CE SALARII EXISTĂ LA SERVICIUL TRANSPORTURI

Virgil Dumbravă: Salariații fac parte din Primărie, nu din servicii cum ar fi Serviciul Public Pavaje Spații Verzi. Salariile lor au ajuns la 90 de milioane lei vechi, depășesc suma asta. Vreau să se vadă o eficiență a lor. Când mă duc în primărie vreau să fiu văzut altfel. Nu vorbesc de mine, vorbesc de orice cetățean. Vreau să mi se rezolve problema imediat, să fiu tratat cu respect. Vreau să fie ridicate autovehiculele abandonate, să nu mai văd bălării, să nu mai văd borduri și trotuare sparte, găuri în carosabil. Nu se poate! Se întâmplă ceva cu orașul ăsta! Părerea mea este că aproape nimeni nu își mai face datoria din Primărie și așteaptă alegerile de la anul.  Dacă este o mașină abandonată de 3 ani, nu pot să spun că există o coordonare în Primărie. Șefii de serviciu nu își fac treaba, ceva nu merge…!

LUCRĂRILE DE MODERNIZARE DIN MUNICIPIUL CĂLĂRAȘI

Virgil DumbravăÎn anul  2016, toate scuarurile, spațiile verzi aveau alimentare cu apă, cu branșamente și contoare pentru a se plăti consumul. Primăria Călărași udă azi aceste spații verzi ca în 1900 cu un tractor și o cisternă. Nimeni din Primărie nu este preocupat.  De ce nu se plantează gazon și nu se întreține? Este o delăsare și o neglijență. Nici nu știu cum să-i spun. Pe sensul giratoriu modernizat de la Gară, la statuia Coposu s-a pus gazon, 2 reflectoare, gard nou, borduri. Iarba s-a tăiat cât am fost viceprimar.Acum un an bălăria era peste un metru, reflectoarele iluminau cerul, nu se vedea monumentul. L-am sunat pe primar, a luat atunci măsuri. Ieri am trecut din nou pe acolo. Situația a revenit la anormal, era la fel. Buruiana a cuprins totul. Inspectorii nu merg pe teren. Acum ei sunt bine plătiți. E poarta de intrare a orașului. Bălăriile au cuprins orașul. Dacă nu îți faci datoria cu salariile actuale mari, este grav.

SPAȚIILE VERZI DIN CĂLĂRAȘI

Virgil Dumbravă: O mare problemă pe care Primăria Călărași o are, spațiile verzi, zonele verzi din Călărași. S-au axat pe Parcul Central și au neglijat alte parcuri, scuarurile, spațiile verzi, trotuarele. Serviciul Paveje Spații Verzi trebuie transformat în societate comercială în care Primăria este acționar unic. Fiind o societate îți poți permite să angajezi oameni acolo unde este nevoie. Pe scuar, în fiecare parc, ei vor răspunde de tot de stropit, de reparat, de tot. Dacă nu își fac treaba, în urma controalelorpe care  Primăria Călărași le face, pot pleca acasă. Acum toți fac de toate și nimic.  În 2012 am cumpărat utilaje celor de la Drumuri. De curățat, de frezat de aplicat emulsie. Nu le folosesc. Și astăzi stropesc strada cu sticla de emulsie. Dacă utilajul este defect, trebuie reparat, sau dacă a fost defectat să răspundă cineva. Hai să aplicăm procedurile corect, să răspundem fiecare pentru ceea ce facem. Cu salariul. Sau să vină alții în locul lor.

CANDIDATUL IDEAL PENTRU FUNCȚIA DE PRIMAR AL MUNICIPIULUI CĂLĂRAȘI

„Actualul primar Drăgulin și-a anunțat candidatura. Va fi susținut Ivanciu. Se face un joc de glezne la PNL, asta este părerea mea. PSD are o problemă foarte mare. Nu au candidat. Un partid cu peste 30% să nu ai candidat la ora asta, să nu îți faci imagine, este o mare greșeală. ALDE se numește 4%. În toate sondajele de opinie a fost cotat 10 – 12% și să obții 4% este grav. ALDE la Călărași nu mai există. Am fost numit cu decizie să coordonez ALDE la Călărași. Nu sunt un traseișt, ci sunt în partid de când se numea Partidul Umanist. Am fost de acord ca să coordonez aici ALDE. Marea problemă pentru echipa mea a fost că am găsit zero realizări. Cei care au fost au dezinformat total conducerea partidului. Nu exista organizație, nu exista partidul în teritoriu. Am vrut, cu dl Șișman, cu dl. Mărgineanu și 7 foști primari din Oltenița, .oameni de afaceri, să reorganizez această formațiune politică la Călărași. Am fost la București cu aceștia. Puteam să schimbăm totul, să devenim o forță. Au zis O.K. După campania europarlamentară, oamenii au renunțat. Dacă doreau să dezvoltăm echipa trebuia condiția dizolvării filialei județene. Nu s-a dorit. Cu zero rezultate, m-am retras. La 100 membri s-a scos un scor de  2% și s-a cerut să se rămână pe funcții. Nu se poate admite așa ceva. În 2004, sub conducerea mea am obținut funcția de prefect, vicepreședinte CJ și viceprimar, în 2012, vicepreședinte CJ, viceprimar Călărași, 79 consilieri. Am obținut rezultate mari, cu ALDE. Acum au preferat să meargă cu 2% sau 3% cu oameni fără valoare. Eu m-am retras” – a spus Virgil Dumbravă, apoi continuă

„Îi rog pe cetățeni să fie de pe acum foarte atenți ce se va întâmpla până la alegerile locale, să analizeze de pe acum ce hotărâre să ia, cum vor vota. Un exemplu este  groapa ce se poate transforma în iaz de pe B-dul Titulescu. Nu se poate să muți parcarea din spatele blocului și să o pui în locul spațiului verde în mijlocul străzii. Asfaltarea este concavă. Nu se poate admite așa ceva. Ori proiectul nu a fost bun ori constructorul nu știe să își facă treaba. Ori este posibil să nu le ajungă materialele prevăzute în proiect pentru a face planeitate.  Și nu pot să își facă treaba. Asta se întâmplă azi, în Călărași. Nu că nu sunt în regulă” –concluzionează Virgil Dumbravă,  fost viceprimar de Călărași, 2 mandate

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Mihai Fifor spune că sistemul 112 va trece de la STS la MAI: Pregătim procedură

Se scumpesc din nou țigările