in

Un tânăr este căutat în apele lacului Mostiștea, în dreptul localității Mânăstirea

Pompierii militari ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Barbu Știrbei” intervin la această oră, pentru căutarea unei persoane de aproximativ 40 de ani, care a dispărut în apele lacului Mostiștei, în dreptul localităţii călărăşene  Mânăstirea.

Potrivit informațiilor oferite de ISU, căutările bărbatului posibil înecat au început în jurul orei 20.00, la fața locului fiind  mobilizate mai multe echipe de căutare, o barcă pneumatică, un echipaj SMURD și o autospecială de stingere.


Bărbatul ar fi plecat de la domiciliu în după-amiaza zilei de vineri, 25 Iunie a.c, să pescuiască pe lac. Persoane apropiate acestuia susțin că acesta obișnuia să consume alcool în timpul pescuitului.


ISU Călărași nu a reușit să intervină și cu cea de-a doua ambarcațiune cu motor din cauza condițiilor. Cu alte cuvinte, perimetrul unde se desfășoară căutări nu permite lansarea ambarcațiunilor motorizate la apă pentru că nu există rampă de lansare. Căutările vor fi reluate mâine la prima.

ISU Călărași informează

Un bărbat în vârstă de 42 de ani care s-a înecat ieri seară în jurul orei 20,18 în Balta Mostistea a fost găsit de scafandrii în această dimineață la ora 10.20

Pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenție Chiselet împreună cu scafandrii din cadrul I.S.U. “Dealu Spirii” al municipiului București au căutat astăzi, 26 iunie 2021, trupul neînsuflețit al unui bărbat de 42 de ani, înecat în Balta Mostistea în seara zilei de 25 iunie.
Au fost efectuate căutări și seara trecută, timp de aproximativ două ore, însă trupul bărbatului nu a fost găsit.

În cursul acestei dimineţi s-au reluat căutările cu scafandrii și în jurul orei 10.20, trupul neînsuflețit al bărbatului în vârstă de 42 de ani a fost găsit și extras din apă.
Echipaje specializate de căutare salvare ale pompierilor călărășeni împreună cu un echipaj de scafandri de la Detașamentul Special de Salvatori din cadrul I.S.U. “Dealu Spirii” al municipiului București, au întreprins misiuni de căutare pe Balta Mostistea, în zona podului dintre Dorobanțu și Mănăstirea, pentru găsirea trupului barbatului înecat în seara precedentă.

S-a intervenit cu bărci cu motor și echipamentele specifice de căutare ale scafandrilor.
Pompierii militari împreună cu scafandrii de la Detaşamentul Special de Salvatori au extras trupul neînsufleţit şi l-au predat Serviciului de Medicină Legală.

Organele abilitate urmează să stabilească cu exactitate împrejurările în care persoana în vârstă de 42 de ani şi-a pierdut viaţa, sfârşind înecat.

3.4 5 votes
Article Rating

What do you think?

-6 points
Upvote Downvote

Total votes: 8

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 12.500000%

Downvotes: 7

Downvotes percentage: 87.500000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Deputatul Dumitru Coarnă prezintă soluția Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași de a clasa dosarul penal din comuna Crivăț

PSD/ Constantin Bîrcă: Lipsa oricărei strategii în domeniul apelor produce victime