in

Un șofer din Călărași a fost prins de polițiști sub influența substanțelor psihoactive

În perioada 15 – 21 iunie a.c., a fost planificată desfășurarea acțiunii „Alcohol & Drugs” destinată combaterii conducerii autovehiculelor de către persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, în conformitate cu Programul Operațiunilor Europene 2020 al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (T.I.S.P.O.L.).

În cadrul acţiunii, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat conducătorii de autovehicule şi au aplicat sancțiuni la regimul rutier.

În urma verificărilor, polițiștii au întocmit și dosare penale pentru conducătorii auto care au condus sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

Astfel, la data de 19 iunie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Călărași au depistat un bărbat în vârstă de 32 de ani, în timp ce conducea un autovehicul pe str. Mușețelului din Călărași sub influența substanțelor psihoactive.

În urma testării cu aparatul Drugtest, a ieșit pozitiv pentru următoarele substanțe : COC, OPI, THC 5 și MTD.

Conducătorul auto a fost condus la spital, unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge și urină.

Pe numele bărbatului, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Polițiștii călărășeni au intervenit la aproape 600 de solicitări în ultima săptămână: 60 de permise reținute, 26 de taloane, 9 persoane prinse in flagrant și amenzi de peste 350.000 lei aplicate

Se prelungește CODUL PORTOCALIU de furtuni în aproape toată țara