Connect with us

Știri

Un ghid pas cu pas pentru a vă dezvolta încrederea financiară

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Se spune că banii nu pot cumpăra fericirea. Cu toate acestea, înțelegerea abilităților tale financiare, construirea unei baze financiare solide și crearea unui portofoliu de investiții cuprinzător reprezintă o modalitate sigură de a cumpăra liniște și bucurie. Pentru a realiza acest lucru, trebuie mai întâi să vă recunoașteți adevărata situație economică, să vă dezvoltați cunoștințele în materie de concepte economice și să știți de unde să vă adresați pentru îndrumare financiară. O sursă excelentă de informații financiare sunt blogurile găsite pe horacredit.ro, care te ajută să înțelegi cum să-ți gestionezi finanțele și să-ți crești investițiile. De asemenea, poți accesa împrumuturi flexibile și instantanee pentru a-ți dezvolta afacerea și a depăși provocările legate de bani.

Ce este încrederea financiară și cum ți-o construiești?

Încrederea financiară este un aspect important al bunăstării unei persoane, dar, în mod ironic, majoritatea oamenilor se găsesc nesiguri și anxioși în legătură cu învățarea modului de a-și gestiona banii. Experții din domeniu nu au ajuns încă la un acord asupra unei definiții unificate a încrederii financiare din cauza suprapunerii metodelor științifice de măsurare. Cu toate acestea, se convine că înțelegerea modului în care funcționează sistemul financiar generează încredere și încredere în indivizi și influențează puternic procesul de luare a deciziilor economice ale acestora. Iată câteva modalități prin care vă puteți spori încrederea financiară.

Advertisement

1. Creșteți-vă cunoștințele despre industria financiară și de investiții

Una dintre cheile abilitării financiare este căutarea constantă a cunoștințelor din domeniu. Petreceți ceva timp pentru a vă educa în ceea ce privește elementele de bază ale finanțelor personale, ale bugetului, ale investițiilor adecvate și ale gestionării datoriilor; există numeroase resurse digitale, inclusiv bloguri, cărți, cursuri și forumuri de discuții care oferă informații valoroase despre educația financiară. De asemenea, puteți participa la webinarii financiare sau la evenimente în persoană pentru a afla mai multe despre gestionarea banilor și investiții. Cu cât vă dezvoltați mai mult înțelegerea finanțelor, cu atât veți căpăta mai multă încredere pentru a lua decizii în cunoștință de cauză care implică banii dumneavoastră. Experții financiari spun că persoanele care înțeleg conceptele financiare au mai multe șanse să își atingă obiectivele financiare.

2. Trăiți în limita mijloacelor dvs.

Viața frugală nu înseamnă să vă refuzați toate plăcerile vieții. Aceasta implică gestionarea finanțelor dvs. într-un mod care creează sustenabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, acest lucru se poate dovedi destul de dificil pentru cheltuitorii ambițioși care preferă să trăiască zgomotos și luxos pe moment, fără să țină cont de viitor. Cu toate acestea, pentru a-ți asigura viitorul, trebuie să fii mai precaut și mai conștient de valurile economice în schimbare și de modul în care acestea îți afectează finanțele. Trăind în limita posibilităților dumneavoastră, puteți să vă îndepliniți obligațiile financiare și să economisiți totuși ceva bani pentru viitor. Cheia pentru aceasta este bugetarea și automatizarea economiilor pentru a evita cheltuirea banilor destinați constituirii unei rezerve de numerar pentru viitor.

3. Concentrați-vă asupra viitorului

Advertisement

În multe elemente ale vieții unui om, există principii generale și obiceiuri necesare pentru a atinge anumite obiective. De exemplu, exercițiile fizice și consumul de mese sănătoase sunt obiceiuri care ajută la atingerea unui obiectiv de greutate, în timp ce studierea și atingerea obiectivelor educaționale. Planificarea pentru viitor pare o sarcină copleșitoare, iar aceasta este o mentalitate alimentată de teama de necunoscut, mai ales că oamenii sunt înclinați să prefere satisfacția imediată. Cu toate acestea, prin învățarea metodelor adecvate de investiții, puteți începe călătoria de creare a bogăției cu obiective pe termen lung în minte și puteți investi sume mici în mod constant pe termen lung.

4. Construiește-ți rezervele de numerar

Mulți oameni se simt în siguranță atunci când au un cont de economii solid pe care îl pot accesa cu ușurință atunci când se confruntă cu o urgență. Deși este important și recomandabil să aveți un fond de urgență, asigurați-vă că acel cont acumulează dobânzi pentru a vă proteja banii de factori economici precum inflația. Puteți face acest lucru economisind banii de urgență într-un cont cu randament ridicat. Fondul de urgență ar trebui să vă acopere suficient de bine cheltuielile pentru aproximativ șase luni.

5. Căutați consiliere financiară profesională

Consilierii financiari sunt o resursă importantă în călătoria dvs. de investiții și de responsabilizare financiară. Ei vă ajută să înțelegeți jargonul financiar complex și intimidant și vă oferă îndrumări valoroase. Consilierii financiari oferă, de asemenea, consiliere personalizată care vă ajută să înțelegeți strategiile de investiții care vi se potrivesc cel mai bine și creează planuri personalizate pentru a vă ajuta să accesați câștiguri maxime pe piața investițiilor.

Advertisement

6. Diversificați-vă canalele de venit

Pentru a vă construi încrederea financiară, aveți nevoie de mai multe fluxuri de venit. Acest lucru vă pune la adăpost de stresul mental, emoțional și financiar asociat cu pierderea veniturilor. Faptul de a avea mai multe puncte de venit vă crește, de asemenea, rezistența financiară, ceea ce vă permite, la rândul său, să explorați mai multe opțiuni de investiții, indiferent de factorul de risc. Puteți explora diverse canale de venit care includ freelancing, activități secundare sau crearea de fluxuri de venit pasive.

7. Aveți un portofoliu de investiții echilibrat

Atunci când creați un portofoliu de investiții, aveți nevoie de un echilibru sănătos de investiții cu risc ridicat, cu risc mediu și cu risc scăzut. Cel mai bine ar fi dacă ați avea și investiții pe diferite termene, deoarece acestea oferă beneficii diferite. Investițiile cu risc ridicat oferă randamente de mare valoare, în timp ce investițiile cu risc scăzut oferă randamente mai mici. Pentru a evita să vă pierdeți banii, aveți un portofoliu diversificat care să aibă performanțe la diferite niveluri și termene. În plus, a avea un mix de soluții financiare de creștere și de protecție este esențial pentru a vă consolida încrederea financiară. Un consilier financiar vă poate ajuta să identificați o asigurare care să vă despăgubească investițiile cu risc ridicat și economiile pe termen lung.

8. Monitorizați și sărbătoriți progresul dvs. financiar

Advertisement

Urmăriți-vă în mod regulat progresul și recunoașteți-vă realizările prin utilizarea instrumentelor de urmărire financiară pentru a vă vizualiza cheltuielile și pentru a vă crește economiile și performanța investițiilor. Sărbătoriți întotdeauna reperele și realizările dumneavoastră, deoarece acestea vă motivează să continuați să luați decizii financiare pozitive.

Concluzie

Construirea încrederii financiare nu este o chestiune de perfecțiune; este vorba despre angajament, educație, progres și o mentalitate pozitivă față de gestionarea banilor. Odată ce vă stabiliți obiectivele financiare, creați un buget realist și vă dezvoltați continuu cunoștințele de management financiar, sunteți pe drumul cel bun către managementul financiar. Pe măsură ce aplicați sfaturile de aici, veți observa că luați decizii financiare mai bune și căpătați din ce în ce mai multă încredere.

Advertisement

Știri

Marius Dulce nu se simte vinovat despre întârzierile de la Strada București din municipiul Călărași: „De multe ori ceea ce îți dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”

Published

on

Marius Dulce nu se simte vinovat despre întârzierile pe care le-a avut proiectul de modernizare al străzii București din municipiul Călărași, însă „e un regret că nu au reușit să termine până la 30 decembrie 2023”, spune primarul într-o conferință de presă a Partidului Social Democrat. Acesta dă vina atât pe pandemie, pe creșterea prețurilor a materialelor de construcții din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina, dar mai spune și că „de multe ori ceea ce îți dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”. Reabilitarea și modernizarea străzii și prelungirii București nu este nici acum gata. 

„Nu mă simt vinovat, pentru că dumneavoastră ați uitat că de când am început toate discuțiile acestea cu strada București, gândiți-vă că un an de zile a fost pandemie, șapte luni ne-am blocat că a venit războiul și a fost creștere de prețuri. Eu mi-aș fi dorit de foarte mult și e un regret că nu au reușit să termine până la 30 decembrie 2023, dar ideea este că trebuia să închidem proiectul. Trebuia să îl facem, iar de multe ori ceea ce își dorești nu se poate îndeplini dacă depinde de alții”, a declarat Marius Dulce. 

Proiectul în valoare de peste 9 milioane de euro finanțat prin Programul Operațional Regional trebuia să fie gata acum cinci luni. Primarul a vorbit și dacă acei „alții” pe care i-a menționat în conferința de presă vor fi trași la răspundere pentru întârzieri. 

„Păi nu, că este legal, nu era vorba întârziere. De comun acord, era și vina noastră și vina lor, trebuia să găsim o modalitate amiabilă să ducem mai departe această lucrare”, a precizat acesta. 

Advertisement

Pentru că nu a fost terminat la timp, în decembrie 2023, proiectul a fost fazat pentru a nu se pierde finanțarea, potrivit Canal Sud

Continue Reading

Știri

Peste 300 de elevi din toată țara au participat la Concursul de Știință și Tehnică din cadrul unui eveniment al Bibliotecii Județene Călărași

Published

on

Biblioteca Județeană Călărași „Alexandru Odobescu”, în parteneriat cu Fundația G.I.I.F. și cu susținerea Consiliului Județean Călărași, au derulat pe 17 mai 2024 Concursul de Știință și Tehnică, din cadrul evenimentului „Manifestările Științei și Tehnicii Școlare Florin Vasilescu”. Peste 300 de elevi din toată țara au participat cu proiecte anul acesta la cele două secțiuni: Știință și Tehnică, și Fizica în Imagini. 

La solicitarea Consiliului Județean Călărași, concursul „Florin Vasilescu” este cuprins în Calendarul concursurilor naționale școlare fără finanțare din partea Ministerului Educației. 

În acest an concursul se desfășoară pe două secțiuni importante: 

  • Secțiunea Știință și Tehnică, pentru elevii de liceu, cu participare directă, unde au fost acceptate 16 lucrări: București – 2, Tulcea – 1, Cluj – 2, Vâlcea – 2, Sibiu – 1, Constanța – 1, Dâmbovița – 1, Oltenița – 1, Călărași – 4, Veliko Tarnovo – BG – 1.
  • Fizica în Imagini, pentru toate categoriile de vârstă școlară, cu participare indirectă, unde au fost acceptate 154 de lucrări / filme, astfel: secțiunea Novice –   43, secțiunea Ucenic –   73, secțiunea Maestru – 38.

În acest an s-au înscris 21 de județe, 53 de unități școlare și un număr de 332 de elevi participanți cu proiecte.

Din juriul din acest an fac parte: Claudia Maria Simonescu, prof.univ.dr. Facultatea de Chimie Universitatea Politehnică București și Radu Alin Vasilache, prof. asociat dr. Facultatea de fizică a Universității București. 

Advertisement

Invitați speciali ai evenimentului au fost din cadrul Biroului de comunicare al Academiei Române Carmen Dobre, șef birou, și Cătălin Mosoia, prof. dr. expert în comunicarea științei. 

În deschiderea manifestărilor, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a acordat diplome de onoare prof. univ. dr. Claudia Maria Simonescu și prof. asociat dr. Radu Alin Vasilache, dar și o diplomă de merit elevului Stîrcu Ion Alexandru, pentru cel mai tânăr participant de la Concursul de filme științifice: Fizică în imagini, în vârstă de 7 ani. 

Concursul este organizat de către Biblioteca Județeană Alexandru Odobescu Călărași, Fundația Grupul de Inițiativă pentru Învățământul Fizicii Călărași și Asociația pentru Performanță în Fizică Sibiu, și este finanțat de către Consiliul Județean Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Știri

Ecoaqua Călărași: Costuri și tehnici de captare a apei brute din Dunăre. Ce se întâmplă cu apa înainte de a ajunge la stația de tratare

Published

on

By

Ecoaqua S.A. Călărași este responsabilă pentru captarea, tratarea, transportul, înmagazinarea și distribuția apei potabile, precum și pentru colectarea, transportul și epurarea apelor uzate. În rândurile de mai jos vă vom prezenta modul în care furnizorul captează și pretratează apa brută, primii pași dintr-un proces minuțios.

Apa se captează din Dunăre, la aproximativ 200 de metri de stația de pompare. Acest proces se desfășoară prin două metode principale: utilizarea criburilor și a stației plutitoare.

Criburile sunt construcții din lemn sau metal, amplasate în albia râului pentru a proteja sorbul pompei. La stația de pompare a Ecoaqua SA există două criburi situate la aproximativ 25 de metri de mal, în albia fluviului. Apa este colectată din aceste criburi cu ajutorul stației de pompare, care dispune de trei pompe de aspirație, fiecare având un debit de 1500 m³/h.

Stația plutitoare este utilizată atunci când cota Dunării scade sub 100. Această stație este echipată cu două pompe separate, fiecare cu un debit de 1500 m³/h. Pompele sunt controlate prin convertizoare de frecvență, iar sistemul SCADA (Sistem de Control și Achiziții de Date) asigură un nivel constant al bazinului de apă decantată. Din acest bazin, apa este pompată către stația de tratare pentru a fi supusă tratamentului final.

Advertisement

Apa captată prin criburi sau stația plutitoare este transportată prin conducte separate. De la criburi, apa ajunge la stația de pompare prin două cămine de criburi cu vane motorizate. De la stația plutitoare, apa este transportată într-un cămin de subtraversare. În ambele cazuri, apa ajunge în camera de distribuție, unde sunt monitorizate calitatea apei (debit, turbiditate, pH, temperatură, conductivitate) prin sistemul SCADA.

Cum se realizează pretratarea apei din Dunăre

Înainte de intrarea în camera de distribuție, apa este tratată cu clor și PAX prin patru puncte de injecție. În funcție de metoda de captare, fie prin criburi, fie prin stația plutitoare, se adaugă clor și cărbune activ în conducte, iar apa este direcționată printr-o singură conductă în camera de distribuție.

Din camera de distribuție, apa este injectată cu cetta clear și transportată gravitațional către două decantoare. Apa decantată este colectată într-un bazin cu capacitatea de 5000 m³. De aici, patru pompe (trei de 900 m³ și una de 2000 m³) transportă apa prin două conducte pe un traseu de 6 km către stația de tratare, unde va fi supusă tratamentului final.

Ecoaqua S.A. achită către Administrația Națională Apele Române o taxă de 92,70 lei fără TVA pentru fiecare mie de metri cubi de apă brută captată din Dunăre. Pentru localități, costul este de 106,64 lei fără TVA pentru aceeași cantitate. În medie, compania captează 800 m³ de apă brută pe oră pentru Călărași, ceea ce se traduce într-un cost zilnic de 1656 lei fără TVA.

Ecoaqua S.A. Călărași gestionează cu eficiență și responsabilitate procesul de captare și pretratare a apei brute. Prin metode avansate și un sistem de control riguros, compania asigură furnizarea unei ape de calitate superioară, protejând în același timp resursele naturale și respectând normele de mediu.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate