Connect with us

Știri

UE amână votul final pe interzicerea motoarelor cu combustie. Disensiuni tot mai mari în rândul statelor membre

Published

on

Statele membre ale Uniunii Europene au decis vineri dimineață să amâne votul de ratificare a unei interdicții la nivelul UE privind vânzarea de mașini noi cu motoare cu combustie până în 2035, pe fondul opoziției din partea Germaniei și a parlamentarilor conservatori, relatează euronews.com și Associated Press.

Interdicția, concpută ca o tranziție treptată, propune ca toate vehiculele noi vândute pe piața UE începând din 2035 să aibă o reducere de 100% a emisiilor de CO2, o prevedere care va exclude efectiv toate mașinile care funcționează pe benzină și motorină.

Bruxelles-ul a ales anul 2035 ca dată limită deoarece durata medie de viață a vehiculelor este de 15 ani, iar „Green Deal” are ca obiectiv ca întreaga economie să devină neutră din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2050.

Votul de vineri al ambasadorilor UE ar fi trebuit să fie o simplă formalitate, după ce cei doi colegiuitori ai blocului comunitar, Consiliul UE și Parlamentul European, au ajuns în octombrie la un acord provizoriu care menținea intactă data limită de 2035.

Detalii, pe EuroNews.ro

Știri

Accident rutier în Independența, un autoturism s-a răsturnat

Published

on

În noaptea de joi seara, spre miezul nopții, un alt eveniment rutier a avut loc în comuna Independența din județul Călărași. Un autoturism condus de un tânăr s-a răsturnat între comuna Independența și satul Potcoava. La fața locului au intervenit imediat mai multe echipaje de pompieri din cadrul ISU Călărași.

Din fericire, doar o singură persoană a fost rănită ușor în acest accident de mașină. Echipajele de intervenție au acordat primul ajutor victimei și au evaluat starea de sănătate a acesteia. Victima, un tânăr, a fost preluată și transportarea la spital. Cauza accidentului este încă neclară, dar poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate ce s-a întâmplat.

Continue Reading

Știri

Autoturism în flăcări din cauza unei defecțiuni la motor

Published

on

În această seară, în jurul orelor 22:30, un autoturism a fost cuprins de flăcări în satul Stancea, comuna Spanțov. Martorii au observat un fum gros și o lumină roșie în zona respectivă, iar imediat au apelat serviciul de urgență.

La fața locului a fost solicitat sprijinul pompierilor militari din cadrul ISU Călărași, care au intervenit cu promptitudine cu mai multe autospeciale dotate cu apă și spumă pentru a lichida incendiul. Echipajele de intervenție au reușit să stingă focul în aproximativ 30 de minute, iar vehiculul a fost în mare parte distrus în partea din fața, zona motor.

Din fericire, nu au fost raportate victime în urma acestui incident. Cauza incendiului este încă necunoscută și va fi investigată de autoritățile competente.

Misiunea este în dinamică la acest moment. În curs de actualizare!

foto: ilustrativ

Continue Reading

Știri

Accident rutier în Călărași, patru persoane implicate

Published

on

Un nou eveniment rutier a avut loc în această seară în municipiul Călărași, în jurul orelor 22:00, la intersecția străzilor Progresul și Gheorghe Lazar. Două autoturisme s-au acroșat, din cauza nerespectării indicatoarelor rutiere care reglementează prioritatea de trecere în intersecția respectivă.


Potrivit datelor preliminare, patru persoane au fost implicate în accident, dintre care o femeie și un bărbat au avut nevoie de îngrijiri medicale. La fața locului a intervenit un echipaj SMURD, care a acordat primul ajutor celor care au avut nevoie.


Autoritățile au intervenit rapid, iar circulația în zonă a fost îngreunată pentru o perioadă scurtă de timp. Din fericire, nu s-au înregistrat victime grave în urma acestui accident.

Continue Reading

Cele mai accesate articole