Connect with us

Știri

TSD Călărași are o nouă conducere după 9 ani. Ionuț Stan este noul președinte

Published

on

După nouă ani de conducere, Organizația județeană a TSD Călărași, condusă de Marius Sbârcea, preluată de la Sergiu Manole, și-a ales un nou lider. Întorși de la Școala Politică de Vară din Costinești, juniorii social-democrați i-au acordat încrederea lui Ionuț Stan, unul dintre cei mai buni și activi membri pe care aripa tânăra a partidului condus de Vasile Iliuță îl are la Călăraași. Alegerea noii conduceri a avut loc în cadrul Conferinței Județene de Alegeri a TSD Călărași. Potrivit informațiilor, structura TSD Călărași se clasează pe locul 3 la nivel național privind prezenta în cadrul Școlii Politice din acest an.

Cu multe emoții și ani de muncă în spate, Marius Sbârcea a predat ștafeta, nu înainte de a prezenta un raport de activitate.

“A venit și momentul acesta – momentul prezentării raportului de activitate. Chiar vorbeam zilele trecute cu Mari și mă întrebam ce să scriu. Sunt 9 ani de activitate. Mă gândeam la un moment dat că o să rămân veșnicul tânăr al TSD-ului de la Călărași. Sunt membru PSD din anul 2009, 9 ani de când am fost numit președinte al organizației județene de tineret de către Dan Șova, președintele de atunci al organizației județene. Am preluat organizația de la bunul meu prieten și coleg, Sergiu Manole, căruia vreau să-i mulțumesc încă o dată pentru că a avut încredere în mine. El, împreună cu Sorin și cu Sergiu au fost cei care m-au susținut la acel moment.
9 ani la tineret care m-au format și cred cu tărie că sunt pregătit să continui în organizația PSD județ mare. Sunt 9 ani în care am încercat să facem tot ce este mai bun pentru organizația de tineret. S-au investit timp, sentimente și bani, bineînțeles. Aici aș vrea să-i mulțumesc unei persoane care m-a susținut necondiționat și care a fost mereu în spatele meu, tatăl meu, Marian Sbârcea. 9 ani în care ne-am făcut prieteni, am schimbat generații, dar am și pierdut oameni dragi, și aici nu am cum să nu amintesc de Dan Șova fost președinte, Ninel Damian, fost parlamentar al României, oameni importanți, oameni de marcă pentru organizația PSD Călărași. 9 ani plini de evenimente menite să atragă tineretul de partea noastră și de a puncta fiecare zi de sărbătoare. Astfel, ne-am organizat pentru 2 mai – ziua tineretului, 1 iunie, alături de colegi am oferit cadouri celor mici, sărbători de iarnă și cele pascale – prezenți în centrele DGASPC Călărași cu cadouri, 1 și 8 martie pentru doamnele și domnișoarele din județ, Dragobete, am dus tradiția mai departe prin evenimente care au rămas în mintea călărășenilor, Valentine`s Day, din nou, cu dragoste am pus la cale tombole care prin premiile substanțiale – cine romantice, sejururi la munte, au atras tineri către noi.
Cu energia care ne caracterizează am participat ca voluntari la acțiuni de ecologizare ale brațului Borcea și ale plajelor din vecinătatea municipiului. Am refăcut imaginea grădinii zoologice prin vopsirea elementelor de decor. O acțiune de suflet rămâne donarea de sânge, am devenit deja parteneri ai centrului de transfuzie Călărași. Au fost 9 ani plini de campanii electorale, locale, parlamentare, europarlamentare, prezidențiale, referendumuri, unele câștigate, altele pierdute, dar, după părerea mea, cele mai importante fiind cele din anul 2020, unde am reușit după 16 ani să recâștigăm primăria municipiului Călărași și consiliul județean, împreună cu echipa Vasile Iliuță și Marius Dulce. Bineînțeles, cu ajutorul nostru, al tinerilor, și pentru asta vreau să vă mulțumesc.
Peste 1000 de tineri au fost angajați în tot județul și au făcut parte din echipele de campanie, și pentru asta vreau să vă felicit și să vă mulțumesc. Câștigul s-a văzut și se vede în continuare prin încrederea care ne-a fost acordată de către domnul președinte al organizației județene, Vasile Iliuță. Avem tineri în consiliul județean, consiliul local municipal și în cele locale. Avem tineri primari, viceprimari, director și chiar pentru prima dată în funcția de subprefect. Așadar, PSD Călărași a fost, este și va fi o forță. Vreau să-i mulțumesc public domnului președintele pentru tot ceea ce a făcut, face și va face în continuare pentru tinerii din organizația noastră. După părerea mea, este primul președinte care a înțeles cu adevărat că organizația de tineret trebuie să reprezinte o prioritate pentru PSD Călărași, și pe această cale vreau să-l felicit.” – a punctat Marius Sbârcea în Conferința Județeana de Alegeri a TSD Călărași.

“Mă bucur foarte mult că am reușit să umplem sala astăzi. O parte dintre dumneavoastră mă cunoașteți și chiar pot spune că am legat niște prietenii foarte bune cu voi. Nu pot spune decât un singur lucru – vreau să facem o echipă bună, vreau să ne cunoaștem mai mult, să ne întâlnim mai mult, să discutăm, să ne spunem problemele, să căutăm soluții, pentru că iată, astăzi, primele două locuri de aici din față sunt ocupate de oamenii care ne susțin. Pentru asta noi trebuie să demonstrăm că suntem echipa cea mai bună. Suntem pentru că avem un om care ne susține foarte mult, domnul președinte Vasile Iliuță, și nu numai dânsul – primari, președinți de organizații, consilieri locali, viceprimari, oriunde.
E mare lucru astăzi ca cineva să-ți deschidă o ușă, să ai la cine apela, să ai la cine te văita. Tocmai de aceea vă aștept în echipa mea să ne cunoaștem mai bine și în următorii 4 ani să nu umplem nu doar un amfiteatru, două, trei!” – a punctat Ionuț Stan.

“Să știți că ceea ce vedem noi astăzi este inima organizației județene PSD Călărași, este inima, energia și viitorul organizației noastre. Un pic mai devreme am văzut în sală garda veche a TSD Călărași și aș ruga toate fetele să se ridice în picioare să le vedeți și să vedeți pe umerii cui a stat toată activitatea TSD Călărași. Ele v-au reprezentat. Voi reprezentați modele, voi o să fiți modele pentru comunitățile unde veți merge și unde veți transmite mesajele pe care le primiți aici.
Voi sunteți cei care veți duce mai departe activitățile TSD-ului și vreau să vă spun că nu sunt puține. Cred că o să fie o bătălie între OFSD și TSD. Pentru că tot vorbeați de școala politică și cât de frumos v-ați distrat și câte ați făcut acolo, să știți că am avut emoții că nu vă întoarceți. Nu știam dacă-l mai vedem pe Stănuș aici sau nu. Marius Sbârcea este un prieten drag mie, este un camarad de partid, un prieten, un adevărat om cu caracter, care vine și dintr-o familie valoroasă care a făcut multe pentru TSD. Putem spune că TSD-ul la un moment dat la Călărași a reprezentat Marius Sbârcea. Ionuț Stan vine cu energie debordantă, vine probabil cu energia probabil pe care Marius o îndreaptă acum către fetița lui, Anastasia, și vine cu multe proiecte.
Voi sunteți viitorul, voi sunteți energia noastră. Să fiți sănătoși si să aveți parte de tot ce este mai frumos, iar începând de astăzi la Călărași TSD înseamnă Tânărul Stănuș Demonstrează.” – a declarat Marinela Voivozeanu, președinta OFSD Călărași.

“Preluare frumoasă de ștafetă la TSD Călăraşi. Marius Sbârcea și-a încheiat, după 9 ani de activitate, mandatul funcției de președinte al tineretului social democrat. Tinerii și-au ales, astăzi, un nou lider, o nouă structură de conducere și un nou program politic. Felicitări, Ionuț Stan! Succes noii echipe care a primit girul politicienilor de mâine.” a transmis Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași.
“Tinerii au fost, sunt și vor fi motorul dezvoltării oricărei societăți. În PSD Călărași, organizația de tineret se bucură de tot sprijinul și aprecierea noastră pentru că aduce acel suflu proaspăt de care avem nevoie în demersul nostru de rezolvare a problemelor cu care ne confruntăm în administrație sau societate. Alegerile din cadrul organizației județene TSD Călărași, de astăzi, au consfințit alegerea lui Ionuț Stan pe care-l felicit pentru munca depusă până acum în cadrul organizației. Știu că are suficiente calități să coaguleze în jurul său o echipă de tineri inimoși, cu inițiativă, perseverenți, harnici și curajoși care să pună umărul la dezvoltarea reală a județului nostru. Este un deziderat pe care-l vom atinge împreună cu toți călărășenii de bună credință”, a scris Președintele Organizației Municipale a PSD Călărași, Marius Dulce.

Știri

Blocată în apartament, o bătrână a sunat la 112 pentru ajutor, însă nu le-a permis salvatorilor să spargă ușa

Published

on

O pensionară din Călărași a solicitat sprijinul autorităților în această după-amiază apelând numărul de urgență 112 prin care anunța în dispeceratul pompierilor că este blocată în locuință, precizând că cineva i-ar fi sustras cheile din apartament, în ciuda faptului că ușa apartamentului era încuiată.

Continue Reading

Știri

Chiriașul asasin din Călărași a fost condamnat. Daune morale de 200.000 de euro

Published

on

După mai bine de cinci luni de la faptă, chiriașul din Călărași care și-a omorât proprietarii locuinței pe de strada Grivița în care stătea de mai mult timp, a fost condamnat pe viață pentru dublul asasinat pe care l-a comis cu sânge rece, motivat de ultimele scandaluri  pe care le-ar fi avut cu proprietarii locuinței. Bărbatul trebuie să plătească familiilor, drept daune morale, suma de 200.000 euro către părțile civile.

Eliberat din închisoare în luna februarie 2020, fiind condamnat pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor în cursul anului 2015, asasinul locuia în chirie pe strada Grivița din luna aprilie 2020 împreună cu un alt bărbat care era internat de aproximativ două luni într-o unitate spitalicească din Călărași. Asasinul a jucat rolul chiriașului care și-a găsit proprietarii morți în casă, însă la audieri a recunoscut totul. El a fost cel care a anunțat prin 112 crima săvârșită.

Anchetatorii au descoperit că bărbatul a folosit un cuțit de bucătărie cu mâner de culoare alb cu albastru cu lungimea de 13 cm şi lamă de 20 cm. Criminalul a aplicat peste 20 de lovituri de cuțit proprietarului casei.

Ștefan Caloianu a fost condamnat pe viaţă pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat în stare de recidivă postexecutorie. Tribunalul Călărași a stabilit, totodată, că asasinul trebuie să achite, cu titlu de daune morale, suma de 200.000 de euro pentru părțile civile constituite în procesul penal care a durat peste 5 luni.

Continue Reading

Știri

Evelin are nevoie de noi! Fetița din Călărași a trecut prin mai multe operații și este la un pas să aibă o viață normală

Published

on

Povestea Evelinei începe în primăvara acestui an, după ce Canal SUD a realizat un reportaj despre fetița  din Cuza Vodă, născută la 28 de săptămâni, operată de 13 ori, diagnosticată cu atrezie de esofag, defect congenital al esofagului care presupune discontinuitatea acestuia si limitarea pasajului bolului alimentar din cavitatea bucala in stomac. 
Programată pentru operație pe 25 aprilie, familia își făcea griji că nu vor putea acoperi costurile necesare pe care doctorii le-au estimat pentru cea de-a paisprezecea intervenție.  În mai puțin de o două zile de la difuzarea materialului, familia fetiței a primit peste 2.000 de euro în conturile deschide pentru strângerile de fonduri necesare deplasării și intervenției chirurgicale. Telefoanele au sunat și banii s-au adunat. Puțin câte puțin. Timpul se scurgea iar ziua operației se apropia.

“Evelin are 1 an și o lună și a suportat până acum 13 anestezii generale, a suferit un stop cardio-respirator și a fost intubată și ventilată mecanic timp de 2 luni, medicii din România fiind foarte rezervați. Evelin a dovedit că este foarte puternică dându-le putere părinților ei, dar acum are nevoie de noi toți, de ajutor financiar, pentru o intervenție chirurgicală la un spital din Roma.” – scria Canal SUD în luna martie.

Un telefon se pare că a schimbat viața micuței Evelin. Într-o zi de miercuri, mai exact pe  16 martie, la telefonul din redacția Canal SUD a sunat, la capătul celălalt al firului se afla un bărbat care a rămas impresionat de curajul Evelinei de a lupta și fericirea de pe chipul acesteia, în ciuda clipelor grele prin care aceasta a trecut de la naștere până în prezent. 11.500 de euro au fost virați după ce apelul s-a închis. Fără cuvinte. Părinții au primit vestea cu ochii în lacrimi.
Pe 25 Aprilie 2022, într-o zi de sărbătoare, fiind a treia zi de Paște, Evelin a suferit cea de-a paisprezecea operație. Intervenția a constat în scoaterea sondei prin care Evelin era hrănită și atașarea unui stent esofagului ca aceasta să se poată hrăni singură. Operația a durat aproximativ trei ore, aceasta fiind un succes iar micuța Evelin se simte foarte bine.
Eve are nevoie de noi în continuare! Fetița din Călărași a trecut prin mai multe operații și este la un pas să aibă o viață normală
La câteva luni de la cea de-a paisprezecea operație, Evelin se simte din ce în ce mai bine, însă povestea nu se termină aici. Oamenii continuă să urmărească parcursul pe care micuța îl mai are până va ajunge la viața normală pe care ar trebui să o aibă orice copil. 
Maria Cosmina Ilie și LoraVera de la Radio Voces Campi Călărași 101.1 FM continuă acțiunea umanitară pentru ca micuța Evelin să ajungă la o viață normală.
“Am rămas în minte cu zâmbetul ei! Vă spun -i minune de copil! În ochii ei am văzut SPERANȚĂ, IUBIRE, PURITATE și mult curaj  să lupte mai departe! Pentru ce ? Pentru viața asta! Pe care mulți dintre noi o avem, dar nu ne bucuram din plin de ea. Eve încă luptă! Bucuria mea a fost o văd mai bine fata de prima vizita pe care am făcut-o la ei acasă. Oameni calzi și buni, părinți eroi pentru copilul lor! M-am întrebat pentru un moment… ce fi făcut eu dacadaca fi fost ei. fi luptat cu disperare ! Și ei asta fac… lupta. Pentru bani,  o ajute pe ea trăiască! fie un copil normal. Să bați din ușă în ușă ceri… e al naibii de greu Hai mergem noi la ei la ușa … -i ajutam! Am îmbrăţişat inițiativă unei femei de poveste! LoraVera Dimofte Căci daca stai o asculți ea e o poveste cu totul și îți ajunge la inima. Ce face ea? Da startul unei super Campanii pentru Eve cu păturici. Eu licitez pentru o păturica pe care o țin în casă, mi amintească mereu de Eve, de povestea ei, de cât de frumoasa e viață și cât de mult trebuie ne bucuram de tot ce ne oferă ea. Banii pe păturică vor ajunge la Eve! Cum? Prin intermediul campaniei ei! Sau donează pur și simplu! Licitează pentru o păturică o fapta bună” – scrie Cosmina Maria Ilie

Conturile în care puteți dona sunt:

TITULAR CONT: MINEA GEORGIANA-ADRIANA

CONT EURO:
IBAN: RO44BACX0000001404224002
SWIFT: BACXROBU

CONT LEI:
IBAN: RO36BRDE120SV30550581200
SWIFT: BRDEROBU

REVOLUT: 0757078931

 

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro