Connect with us

Știri

TSD Călărași are o nouă conducere după 9 ani. Ionuț Stan este noul președinte

Published

on

După nouă ani de conducere, Organizația județeană a TSD Călărași, condusă de Marius Sbârcea, preluată de la Sergiu Manole, și-a ales un nou lider. Întorși de la Școala Politică de Vară din Costinești, juniorii social-democrați i-au acordat încrederea lui Ionuț Stan, unul dintre cei mai buni și activi membri pe care aripa tânăra a partidului condus de Vasile Iliuță îl are la Călăraași. Alegerea noii conduceri a avut loc în cadrul Conferinței Județene de Alegeri a TSD Călărași. Potrivit informațiilor, structura TSD Călărași se clasează pe locul 3 la nivel național privind prezenta în cadrul Școlii Politice din acest an.

Cu multe emoții și ani de muncă în spate, Marius Sbârcea a predat ștafeta, nu înainte de a prezenta un raport de activitate.

“A venit și momentul acesta – momentul prezentării raportului de activitate. Chiar vorbeam zilele trecute cu Mari și mă întrebam ce să scriu. Sunt 9 ani de activitate. Mă gândeam la un moment dat că o să rămân veșnicul tânăr al TSD-ului de la Călărași. Sunt membru PSD din anul 2009, 9 ani de când am fost numit președinte al organizației județene de tineret de către Dan Șova, președintele de atunci al organizației județene. Am preluat organizația de la bunul meu prieten și coleg, Sergiu Manole, căruia vreau să-i mulțumesc încă o dată pentru că a avut încredere în mine. El, împreună cu Sorin și cu Sergiu au fost cei care m-au susținut la acel moment.
9 ani la tineret care m-au format și cred cu tărie că sunt pregătit să continui în organizația PSD județ mare. Sunt 9 ani în care am încercat să facem tot ce este mai bun pentru organizația de tineret. S-au investit timp, sentimente și bani, bineînțeles. Aici aș vrea să-i mulțumesc unei persoane care m-a susținut necondiționat și care a fost mereu în spatele meu, tatăl meu, Marian Sbârcea. 9 ani în care ne-am făcut prieteni, am schimbat generații, dar am și pierdut oameni dragi, și aici nu am cum să nu amintesc de Dan Șova fost președinte, Ninel Damian, fost parlamentar al României, oameni importanți, oameni de marcă pentru organizația PSD Călărași. 9 ani plini de evenimente menite să atragă tineretul de partea noastră și de a puncta fiecare zi de sărbătoare. Astfel, ne-am organizat pentru 2 mai – ziua tineretului, 1 iunie, alături de colegi am oferit cadouri celor mici, sărbători de iarnă și cele pascale – prezenți în centrele DGASPC Călărași cu cadouri, 1 și 8 martie pentru doamnele și domnișoarele din județ, Dragobete, am dus tradiția mai departe prin evenimente care au rămas în mintea călărășenilor, Valentine`s Day, din nou, cu dragoste am pus la cale tombole care prin premiile substanțiale – cine romantice, sejururi la munte, au atras tineri către noi.
Cu energia care ne caracterizează am participat ca voluntari la acțiuni de ecologizare ale brațului Borcea și ale plajelor din vecinătatea municipiului. Am refăcut imaginea grădinii zoologice prin vopsirea elementelor de decor. O acțiune de suflet rămâne donarea de sânge, am devenit deja parteneri ai centrului de transfuzie Călărași. Au fost 9 ani plini de campanii electorale, locale, parlamentare, europarlamentare, prezidențiale, referendumuri, unele câștigate, altele pierdute, dar, după părerea mea, cele mai importante fiind cele din anul 2020, unde am reușit după 16 ani să recâștigăm primăria municipiului Călărași și consiliul județean, împreună cu echipa Vasile Iliuță și Marius Dulce. Bineînțeles, cu ajutorul nostru, al tinerilor, și pentru asta vreau să vă mulțumesc.
Peste 1000 de tineri au fost angajați în tot județul și au făcut parte din echipele de campanie, și pentru asta vreau să vă felicit și să vă mulțumesc. Câștigul s-a văzut și se vede în continuare prin încrederea care ne-a fost acordată de către domnul președinte al organizației județene, Vasile Iliuță. Avem tineri în consiliul județean, consiliul local municipal și în cele locale. Avem tineri primari, viceprimari, director și chiar pentru prima dată în funcția de subprefect. Așadar, PSD Călărași a fost, este și va fi o forță. Vreau să-i mulțumesc public domnului președintele pentru tot ceea ce a făcut, face și va face în continuare pentru tinerii din organizația noastră. După părerea mea, este primul președinte care a înțeles cu adevărat că organizația de tineret trebuie să reprezinte o prioritate pentru PSD Călărași, și pe această cale vreau să-l felicit.” – a punctat Marius Sbârcea în Conferința Județeana de Alegeri a TSD Călărași.

„Mă bucur foarte mult că am reușit să umplem sala astăzi. O parte dintre dumneavoastră mă cunoașteți și chiar pot spune că am legat niște prietenii foarte bune cu voi. Nu pot spune decât un singur lucru – vreau să facem o echipă bună, vreau să ne cunoaștem mai mult, să ne întâlnim mai mult, să discutăm, să ne spunem problemele, să căutăm soluții, pentru că iată, astăzi, primele două locuri de aici din față sunt ocupate de oamenii care ne susțin. Pentru asta noi trebuie să demonstrăm că suntem echipa cea mai bună. Suntem pentru că avem un om care ne susține foarte mult, domnul președinte Vasile Iliuță, și nu numai dânsul – primari, președinți de organizații, consilieri locali, viceprimari, oriunde.
E mare lucru astăzi ca cineva să-ți deschidă o ușă, să ai la cine apela, să ai la cine te văita. Tocmai de aceea vă aștept în echipa mea să ne cunoaștem mai bine și în următorii 4 ani să nu umplem nu doar un amfiteatru, două, trei!” – a punctat Ionuț Stan.

“Să știți că ceea ce vedem noi astăzi este inima organizației județene PSD Călărași, este inima, energia și viitorul organizației noastre. Un pic mai devreme am văzut în sală garda veche a TSD Călărași și aș ruga toate fetele să se ridice în picioare să le vedeți și să vedeți pe umerii cui a stat toată activitatea TSD Călărași. Ele v-au reprezentat. Voi reprezentați modele, voi o să fiți modele pentru comunitățile unde veți merge și unde veți transmite mesajele pe care le primiți aici.
Voi sunteți cei care veți duce mai departe activitățile TSD-ului și vreau să vă spun că nu sunt puține. Cred că o să fie o bătălie între OFSD și TSD. Pentru că tot vorbeați de școala politică și cât de frumos v-ați distrat și câte ați făcut acolo, să știți că am avut emoții că nu vă întoarceți. Nu știam dacă-l mai vedem pe Stănuș aici sau nu. Marius Sbârcea este un prieten drag mie, este un camarad de partid, un prieten, un adevărat om cu caracter, care vine și dintr-o familie valoroasă care a făcut multe pentru TSD. Putem spune că TSD-ul la un moment dat la Călărași a reprezentat Marius Sbârcea. Ionuț Stan vine cu energie debordantă, vine probabil cu energia probabil pe care Marius o îndreaptă acum către fetița lui, Anastasia, și vine cu multe proiecte.
Voi sunteți viitorul, voi sunteți energia noastră. Să fiți sănătoși si să aveți parte de tot ce este mai frumos, iar începând de astăzi la Călărași TSD înseamnă Tânărul Stănuș Demonstrează.” – a declarat Marinela Voivozeanu, președinta OFSD Călărași.

„Preluare frumoasă de ștafetă la TSD Călăraşi. Marius Sbârcea și-a încheiat, după 9 ani de activitate, mandatul funcției de președinte al tineretului social democrat. Tinerii și-au ales, astăzi, un nou lider, o nouă structură de conducere și un nou program politic. Felicitări, Ionuț Stan! Succes noii echipe care a primit girul politicienilor de mâine.” a transmis Vasile Iliuță, președintele PSD Călărași.
“Tinerii au fost, sunt și vor fi motorul dezvoltării oricărei societăți. În PSD Călărași, organizația de tineret se bucură de tot sprijinul și aprecierea noastră pentru că aduce acel suflu proaspăt de care avem nevoie în demersul nostru de rezolvare a problemelor cu care ne confruntăm în administrație sau societate. Alegerile din cadrul organizației județene TSD Călărași, de astăzi, au consfințit alegerea lui Ionuț Stan pe care-l felicit pentru munca depusă până acum în cadrul organizației. Știu că are suficiente calități să coaguleze în jurul său o echipă de tineri inimoși, cu inițiativă, perseverenți, harnici și curajoși care să pună umărul la dezvoltarea reală a județului nostru. Este un deziderat pe care-l vom atinge împreună cu toți călărășenii de bună credință”, a scris Președintele Organizației Municipale a PSD Călărași, Marius Dulce.

INFO TRAFIC

Accident grav în Curcani. Au rămas încarcerați după ce au pierdut controlul într-o curbă

Published

on

Accident rutier grav în această noapte, orele 22:05, pe Drumul Național 4, în interiorul localității Curcani din județul Călărași, produs de un șofer care ar fi scăpat autoturismul de sub control din cauza neadaptării vitezei la condițiile de drum.

Martorii spun șoferul ar fi circulat cu viteza, iar la pătrunderea în curbă, a pierdut mașina de sub control și a părăsit partea carosabilă, ajungând cu autorismul într-un copac. 

În urma impactului, fiarele autoturismului au încarcerat șoferul și un pasager. A fost solicitat sprijinul prin 112 al pompierilor militari care au intervenit de urgență cu toate mijlocele tehnice necesare descarcerării victimelor.

Cei doi tineri au fost extrași din fiarele contorsionate, ambii au fost preluați și transportați de spitalul Bagdasar din Capitală.

La fața locului s-au prezentat polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Călărași, care efectuează cercetări la fața locului în vederea stabilirii cauzelor exact care au condus la producerea evenimentului rutier.

Continue Reading

Știri

Afacere de partid: Mâncare alterată pentru elevii din Borcea, livrată de un producător local de lenjerie intimă. “Nici câinii nu mănâncă așa ceva”

Published

on

Situație fără precedent în comuna Borcea din județul Călărași, unde cei 800 de elevi, care beneficiază de programul „Masa caldă” au mâncat ciorbă gătită și livrată în data de 31 ianuarie 2023, dar care ar expira la începutul aceleiași luni, pe data de 01 ianuarie 2023. Practic, ar expira cu 30 de zile înainte de a fi preparată. Poftim? Imposibil, nu? Undeva, cineva, a greșit.

Mai mulți părinți deranjați de lipsa de atenție a autorităților asupra alimentelor care au ajuns pe masa copiilor și-au exprimat nemulțumirile pe rețelele de socializare, cerând explicații celor care ar trebui să fie responsabili de acest lucru, însă fără vreun rezultat. În comuna condusă de primarul liberal Nedelcu Pațurcă Theodor Aniel sunt mai multe unități de învățământ, însă, în doar două dintre acestea se desfășoară programul-pilot susținut de Ministerul Educației. Liceul Tehnologic Nr.1 Borcea are 533 de beneficiari, iar Școala Gimnazială Nr.2 din Borcea are 257 de beneficiari, un total de 790 de elevi care beneficiază de suportul alimentar.


Unii părinți se plâng de conținutul acestor mese oferite de stat și spun că preparatele din carne au aspect neplăcut, ba chiar suspectează că ar fi stricate.

„Porția de mâncare era compusă dintr-un orez cu o pulpiță de pui, aproape în putrefacție, nici câinele nu a mâncat.” povestește tatăl unui preșcolar.

JOACA DE-A BUCĂTARUL ÎNTRE FIRMELE PARTIDULUI

Nu este un secret pentru nimeni ce se întâmplă între oamenii politici și firmele de casă care fac de bani prin trafic de influență. În cazul de față, nimic nou sub soare, dar putem spune că achiziția pentru masa caldă a fost atribuită către societatea S.C. RUSTIC KATERING S.R.L. Pentru o perioadă, mâncarea a fost livrată de firma care a luat achiziția, apoi, după nici două zile de  la încheierea procedurilor de achiziție, hrana elevilor finanțată din banii publici era livrată de EURO CONF 2005 TEXTIL SRL, o societate comercială care are ca obiect de activitate fabricarea lenjeriei intime de corp. Care să fie legătura între chiloți și un sandwich? Zicem Doamne ferește! În data de 14 decembrie, mâncarea este etichetată sub un alt nume, Restaurant Taverna Moșului, însă fără să se specifice care este calitatea acestuia.

Cu o valoare de aproape 20.000 de euro [95.377,50 lei], contractul pentru masa caldă a celor aproximativ 800 de elevi și preșcolari, a fost realizat prin achiziție directă din SICAP la data de 09.12.2022, achiziția fiind atribuită, în mod direct, fără licitație publică, societătății S.C. RUSTIC KATERING S.R.L. S.R.L., cu sediul social în municipiul Călărași, pe str. Bucureşti, Nr. 137 (n.r. peste drum de fosta clădirea a Serviciului Român de Informații Călărași), care livrează mâncarea către școlile beneficiare are programului pilot până la data de 14 decembrie 2022, când o altă firmă, EURO CONF 2005 TEXTIL SRL, deschisă în anul 2005, care are ca obiect principal de activitate, conform CAEN 1413 – Fabricarea altor articole de îmbrăcăminte (exclusiv lenjeria de corp). Datele obținute sunt din surse publice arată faptul că societatea care a câștigat contractul avea, în anul 2021 un număr de 3 angajați încadrați cu forme legale.

DESCRIERE:

PACHET ALIMENTAR PENTRU PRESCOLARI SI ELEVI SUB FORMA DE MASA CALDA (CATERING) / SANDWICH INSOTITE DE UN FRUCT. SERVICIILE SE VOR PRESTA CONFORM: – ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ NR. 105 DIN 2022 PRIVIND APROBAREA CONTINUĂRII PROGRAMULUI-PILOT DE ACORDARE A UNUI SUPORT ALIMENTAR PENTRU PREŞCOLARII ŞI ELEVII DIN 450 DE UNITĂŢI DE ÎNVĂŢĂMÂNT PREUNIVERSITAR DE STAT. – NORMELE METODOLOGICE DE APLICARE A PREVEDERILOR ORDONANŢEI DE URGENŢĂ A GUVERNULUI NR. 105 DIN 2022 – CAIETUL DE SARCINI SE VA RIDICA DE LA SEDIUL PRIMARIEI BORCEA, JUDETUL CALARASI. – IN ZILELE DE MARTI SI JOI SE VA SERVI UN PACHET ALIMENTAR MASA CALDA (CATERING) INSOTIT DE UN FRUCT INTREG – IN ZILELE DE LUNI, MIERCURI SI VINERI SE VA SERVI UN PACHET ALIMENTAR SUB FORMA UNUI SANDWICH INSOTIT DE UN FRUCT INTREG 9 ZILE X 785 PACHETE ALIMENTARE = 7.065 PACHETE ALIMENTARE.

CONDITII DE LIVRARE:

ZILNIC ÎNTRE ORELE 10:30-12:00, LA SEDIUL : G.P.N. NR 1 BORCEA, CALEA CALARASI, NR. 425 LICEUL TEHNOLOGIC NR 1 NORCEA – CLASELE I-IV, CALEA CALARASI, NR. 482 GRADINITA CU PROGRAM NORMAL NR. 3 BORCEA, CALEA CALARASI, NR. 161 SCOALA GIMNAZ NR 3 BORCEA, CLASELE I-IV, CALEA CALARASI, NR. 158 SCOALA GIMNAZIALA NR 3 BORCEA, CLASELE V-VII, CALEA CALARASI, NR. 23 LICEUL TEHNOLOGIC NR 1 BORCEA, SCOLII, NR. 10B SCOALA. GIMNAZIALA NR. 2 BORCEA, CALEA CALARASI, NR. 570 G.P.N. NR 2, CALEA CALARASI, NR. 520.

Potrivit informațiilor, în anul 2020, cinci școli din județul Călărași au fost beneficiarele programului inițiat la nivelul Ministerului Educației.  Guvernul a aprobat, în data de 4 februarie 2020, prin ordonanță de urgență, programul pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat, demers cunoscut sub numele de „Masa caldă.”

Pentru anul 2022, lucrurile se schimbă. În comparație cu anul școlar 2021 2022, bugetul alocat programului se majorează cu 50%. Dacă o masă caldă costa 10 lei în anul școlar mai sus menționat, în 2023, o masă caldă pentru un elev a crescut la valoarea de 15 lei/masă – beneficiar.

Peste 4.70 0de elevi din județul nostru primesc „Masa caldă”. Tot prin ordonanță de urgență, ministerul a aprobat lista celor 300 de unități unde vor ajunge porțiile de mâncare ce fac obiectul programului-pilot de acordare a unui spor alimentar pentru noul an școlar. 

În județul Călărași, „Masa caldă” a elevilor din anul școlar 2022 – 2023 arăta astfel:

  • Liceul Tehnologic ”Duiliu Zamfirescu” Dragalina-1.185 de beneficiari;
  • Școala Profesională ”Constantin George Călinescu” Grădiștea-410 beneficiari;
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Ciocănești-308 beneficiari;
  • Școala Gimnazială ,,Iancu Rosetti” Roseți-648 beneficiari;
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Ulmu–82 de beneficiari;
  • Școala Gimnazială nr.2 „Stancea” Spanţov-590 de beneficiari;
  • Liceul Tehnologic nr.1 Borcea–533 de beneficiari;
  • Școala Gimnazială nr.2 Borcea–257 de beneficiari;
  • Școala Gimnazială ”Dragoș Marin” Ștefan cel Mare–352 de beneficiari;
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Modelu-337 de beneficiari.

Pentru că ministerul și autoritățile locale vor ca preşcolarii să fie sănătoși, se vor distribui doar produse alimentare obţinute în unităţi autorizate/înregistrate sanitar-veterinar şi pentru siguranţa alimentelor, în conformitate cu prevederile legislaţiei sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor în vigoare. Produsele distribuite vor respecta cerinţele prevăzute de Regulamentul (UE) nr. 1.169/2011, dar și de celelalte reglementări europene în domeniu.

Oare se fac aceste verificări?

Am reușit să surprindem o autoutilitară folosită pentru transportul pachetelor care compun suportul alimentar. Credeți că sunt efectuate toate controalele sanitare? Dacă da, atunci de ce au ajuns pachetele cu etichete greșite pe masa copiilor? Dacă nu, cine trebuie să verifice alimentele înainte de a fi distribuite?

Filiera prin care se întâmplă toate aceste lucruri este dirijată, cu mici urme de îndoială, credem noi, de nimeni alta decât Roxana Natalia Pațurcă, inspectorul-general școlar al Inspectoratului Județean Călărași, nimeni alta, decât soția primarului Aniel Nedelcu și Pațurcă, fostă senatoare a Partidului Social Democrat Călărași în perioada 2016 – 2020, cea despre care gurile rele spun că îi place să confunde fața de masă cu cearșaful de acasă și funcția cu politica!

Am încercat să contactăm telefonic reprezentanții societăților comerciale implicat în această situație, însă până la difuzarea acestui material nu am reușit să obținem precizări.

Redacția noastră a sesizat Direcția de Sănătate Publică, cât și Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor din Călărași.

Continue Reading

Știri

Modelu: Și-a amenințat fosta soție și i-a dat foc la haine în fața casei

Published

on

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași cercetează un bărbat pentru săvârșirea infracțiunilor de amenințare și distrugere.

La data de 31 ianuarie a.c., ora 07.52, polițiștii din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Modelu au fost sesizați, prin S.N.U.A.U. 112, de către o femeie, în vârstă de 28 de ani, din comuna Modelu, județul Călărași, cu privire la faptul că fostul soț o amenință.   

În fapt, în jurul orei 06.30, în timp ce femeia se afla la domiciliul tatălui său, a venit fostul șot, un bărbat, în vârstă de 35 de ani, care a amenințat-o.

De asemenea, bărbatul a mers la domiciliul comun din Modelu, județul Călărași, unde a spart geamul ușii de acces în locuință, o masă din sticlă și a dat foc mai multor articole vestimentare în fața casei.

A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit că există risc pentru viața, integritatea corporală sau libertatea persoanei, fiind emis ordin de protecție provizoriu.

Totodată, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de amenințare și distrugere, iar față de cel în cauză s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Continue Reading

Cele mai accesate articole