Connect with us

Știri

Trofeul „Floricele de Mai” 2023, câștigat de Cracană Eric Alexandru

Published

on

Momente de maximă bucurie în prima oră a celei de-a doua zi a festivalului Flori de Mai 2023 în cadrul Galei laureaților – secțiunea „Floricele de Mai”. Premiul „Floricele de Mai” a plecat de la Călărași direct către Botoșani, în mâinile unui tânăr de 13 ani care a uimit juriul și publicul cu două interpretări impecabile.

Piesele „România” și „Ce te legeni” i-au adus astăzi marele trofeu, mult dorit de zecile de participanți care s-au înscris în categoria „Floricele de Mai”, veniți din toate colțurile țării.

Eric a fost răsplătit pentru performanța sa excepțională cu un impresionant trofeu în valoare de 8.000 lei, recunoscând astfel eforturile și talentul său remarcabil. În continuarea festivalului, pe scena Flori de Mai vor evolua zeci de participanți veniți din multe colțuri ale țării care luptă pentru câștigarea marelui trofeul Flori de Mai.

Pe seară, organizatorii au pregătit o serie de surprize pentru publicul prezent. Recitaluri de zile mari susținute de Catinca Leu, Adriana Gavrilă și Iuliana Beregoi, pe scena de la Călărași.

Secțiunea Floricele de Mai grupa de vârstă 7-9 ani:
* Tabac Cristina- Gabriela -8 ani(Galați), premiul I
* Nedelcu Adelina – Maria- 9 ani(Giurgiu), premiul II
* Tîrnoveanu Sara-Natalia-8 ani(Suceava), premiul III
* Mănescu Anelisse- 8 ani(Constanța), mențiune

Advertisement

Secțiunea Floricele de Mai grupa de vârstă 10-12 ani:
* Crimuț-Doroftei Antonia – Cristina – 10 ani(Suceava), premiul I
* Mardale Gabriel Marian – 12 ani (Ialomița), premiul II
* Ilie Denisa Maria-12 ani(Călărași), premiul III
* Sana Alessia Maria-11 ani(Constanța), mențiune
* Anton Antonia- 11 ani (Brăila), premiul special din partea primăriei municipiului Călărași.

Secțiunea Floricele de Mai grupa de vârstă 13-15 ani:
* Pavel Angelina-15 ani(București), premiul I
* Holingher Anka-Andreea Bryana- 15 ani(Dolj), premiul II
* Anghelescu Marian Eduard, 15 ani(Craiova), premiul III
* Mastacan Luca Bogdan, 14 ani(Vaslui), mențiune
* Ciobanu Ana Maria Ștefania, 13 ani, (Vaslui ), premiul tinereții oferit de trustul de presă Canal SUD Călărași
* Petrică Daria Elena-15 ani(Călărași) premiul special din partea primăriei municipiului Călărași.

26 MAI – a doua seară de Festival – „Flori de mai” 2023
18.00 – 21.00 – GALA LAUREAȚILOR FLORICELE DE MAI
21.00-21.20 – RECITAL CÂȘTIGĂTOR TROFEU FLORICELE de mai 2022 – CATINCA LEU
21.20-22.00 – RECITAL ADRIANA GAVRILA
22.00-23.00 – CONCERT IULIANA BEREGOI
Festival-concurs național de interpretare a muzicii ușoare românești – Călărași, ediția a XXXIII-a, 25-28 Mai 2023, organizat de Consiliul Județean Călărași și Centrul Județean de Cultură și Creație Călărăși.

Evenimentul poate fi urmărit LIVE pe pagina CălărașiPRESS.ro

Advertisement

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Știri

Au început Atelierele lui Mărțișor la Muzeul Dunării de Jos

Published

on

Atelierele lui Mărțișor au început la Muzeul Dunării de Jos. Evenimentul are loc în perioada 26-29 februarie în cadrul Secției de Etnografie și Artă Populară, unde copiii pot lucra mărțișoare pe care le pot dărui ulterior celor dragi. 

„Avem plăcerea ca în această perioadă să vă primim în spațiile noastre cu două ateliere dedicate sărbătorii ce se apropie de 1 martie, și anume Mărțișorul. În cadrul departamentului de arheologie, lucrăm în perioada 26-29 februarie, în intervalul orar 9:00 – 12:00, mărțișoare pe care copiii și le pot însuși ulterior pentru a le dărui. De asemenea, compartimentul nostru de etnografie, în aceeași perioadă, desfășoară atelierele lui Mărțișor cu ocazia aceleiași sărbători. Ne bucurăm să vă avem alături de noi. Vă așteptăm cu drag și vă dorim o primăvară frumoasă”, a transmis șeful de compartimentul în cadrul Muzeului Dunării de Jos, Topârceanu Anișoara.  

 

Persoanele interesate să participe se pot înscrie, de luni până vineri, la numărul de telefon 0242311690. Atelierul se adresează celor cu vârste mai mari de 6 ani, iar taxa de participare este de 2 lei/persoană. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate