Connect with us

Evenimente

Trei zile de voie buna și distracție la Zilele Comunei Jegălia 2023

Published

on

La sfârșitul lunii august, în perioada 25 – 27 august, localitatea călărășeană Jegălia a fost gazda unui eveniment deosebit care a marcat zilele comunei Jegălia. Primarul Aurel Vasile a fost gazda acestui festival plin de culoare și entuziasm, care a adus bucurie pentru locuitorii comunității și pentru toți cei care au participat.

Evenimentul a avut loc într-un decor pitoresc, cu o scenă amplasată lângă parcul tematic, iar programul variat a oferit distracție pentru toate vârstele și preferințele. În prima seară, vineri, festivitățile au debutat la ora 19:00, când Fanfara „Răsăritul Jegălia” și Fanfara de Copii din Ciocânești au deschis evenimentul cu sunetul lor festiv. Publicul s-a bucurat apoi de recitalul lui Radu Spătaru și de prestația altor vedete locale, precum Steliana Sima.

Sâmbătă, evenimentele au început la ora 18:00 cu prezentarea Ansamblului Nedeita-Tomșani al Elevilor Școlii Jegălia. Întreaga seară a fost plină de momente speciale, inclusiv un program muzical susținut de Ionela Guzic între 21:00 și 21:45, un spectacol artistic cu Romica Tociu și Cornel Palade între 22:00 și 22:45, și un program muzical oferit de Jhony Romano de la ora 23:00 până la 23:40.

Duminică, evenimentele au început devreme, la ora 08:30, cu competițiile de lupte pentru Cupa Tricolorul Jegălia, care au adus adrenalina sportului în centrul atenției. După-amiaza a fost marcată de inaugurarea Complexului Sportiv și un meci amical între A.S. Galdău și Avântul Măneciu, oferind momente de sportivitate și distracție pentru toți iubitorii de sport.

Advertisement

De la ora 19:00, ansamblul vocal folcloric „Flori de garofiță” și alți artiști, precum Ansamblul folcloric „Ciucas” din Măneciu, Grupul de fluierași al Centrului Cultural Măneciu și Trupa de majorete „Fantezia”, au susținut programe artistice de excepție, captivând publicul cu tradiții și frumusețe.

Seara a continuat cu momentul muzical oferit de Shondy între 21:00 și 21:45, urmat de programul artistic al lui Romica Tociu și Cornel Palade între 22:00 și 22:45. În final, de la ora 23:00 până la 23:50, Pepe a încheiat festivalul cu un program muzical memorabil, lăsând o amintire de neuitat pentru toți cei prezenți.

Zilele Comunei Jegălia din acest an au fost o ocazie de bucurie și comunitate, unde locuitorii și vizitatorii au putut să se distreze și să se conecteze cu cultura și tradițiile locale. Evenimentul a demonstrat încă o dată bogăția culturală și spiritul comunitar din Jegălia și a lăsat amintiri frumoase pentru toți cei care au participat.

 

Advertisement

Evenimente

„Balet Vienez de Crăciun”, la Călărași – 10 decembrie, ora 19:00

Published

on

Într-o atmosferă plină de farmec și eleganță, Sala Barbu Știrbei din Călărași va găzdui pe data de 10 decembrie, începând cu ora 19:00, un eveniment cultural deosebit – „Balet Vienez de Crăciun”. Spectacolul aduce în prim-plan valsuri vieneze, surprize coregrafice rafinate și variații prețioase de balet interpretate de soliști talentați.

Cu o distribuție de excepție, evenimentul va încânta publicul cu o selecție impresionantă de dansuri și pasiuni specifice sezonului sărbătorilor de iarnă. Soliștii vor impresiona cu grația și abilitățile lor artistice, creând o experiență memorabilă pentru iubitorii de artă și frumos.

Biletele pentru „Balet Vienez de Crăciun” sunt disponibile pentru achiziționare atât online, pe platforma https://www.bilete.ro/balet-vienez-de-craciun/, cât și direct de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași. Este o ocazie unică de a oferi un cadou deosebit celor dragi sau de a vă bucura de un moment special în compania familiei și prietenilor.

Organizatorii încurajează publicul să nu rateze ocazia de a trăi o seară plină de frumusețe, emoție și energie artistică. „Balet Vienez de Crăciun” promite să fie un regal vizual și emoțional, transformând Sala Barbu Știrbei într-un cadru magic de sărbătoare.

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

VIDEO. FelixOpel Fest, eveniment dedicat pasionaților auto. Călărășeanul Fes a fost prezent la Bihor și a câștigat proba de îndemânare

Published

on

FELIXOPEL FEST 2023 a XV-a a fost un spectacol veritabil pentru iubitorii de mașini. Timp de trei zile, în perioada 20 – 22 Octombrie, 80 de mașini strălucitoare, au dominat străzile din vestul României și au transformat Județul Bihor într-un paradis al motoarelor.

Atmosfera electrică, cu participanți veniți din 23 de județe ale României, a creat un vârtej de energie incendiară. Concursul, un veritabil triatlon al pasiunii pentru mașini, s-a bazat pe trei probe: tuning, sunet și îndemânare. Tuning-ul, un adevărat tablou al personalizării, sunetul, simfonia puterii motorului, și îndemânarea, dansul precis al șoferului.


Expoziția de mașini a fost impresionantă, dar vedeta adevărată a fost participantul din CĂLĂRAȘI.  „FES”, pe numele său real Barbu Ionut Lucian, a realizat o performanță remarcabilă la EDIȚIA a XV-a a festivalului auto. Acesta a câștigat proba de îndemânare pe locul I, aducând astfel Călărașiul în centrul atenției și respectul tuturor participanților deoarece in aceste 3 zile a ținut atmosfera vie cu muzica sa.

Tot FES s-a remarcat și la evenimentul desfășurat în perioada 8-9 Iunie a.c., moment în care a câștigat locul 6 in cadrul competiției TUNING FEST SLOBOZIA – proba sunet – cu o putere de 146,7 dB.

 

Advertisement

Continue Reading

Evenimente

Primăria și Consiliul Local Oltenița sărbătoresc „Nunta de Aur 2023 | Pațea 3 – Pecetluirea unei Jumătăți de Secol de Dragoste”

Published

on

Cu o tradiție impresionantă de 16 ani, evenimentul „Nunta de Aur” reprezintă un moment deosebit pentru comunitatea oltenițeană, dedicat cuplurilor care au ajuns la venerabila aniversare a 50 de ani de căsnicie.

În data de 12 octombrie, nu mai puțin de 57 de cupluri au fost onorate pentru exemplul de respect și iubire pe care l-au demonstrat timp de jumătate de secol. Ceremonia simbolică a avut loc în Sala Mare a Primăriei Oltenița.

După ce au reînnoit solemn jurămintele lor, cuplurile au primit certificate aniversare, o sumă de 800 de lei și buchete de flori, în semn de apreciere din partea administrației locale.

Ziua a fost marcată de o puternică încărcătură emoțională și a continuat la Catedrala „Sfântul Nicolae,” unde un sobor de preoți a oficiat o slujbă de binecuvântare a cuplurilor de aur.

Advertisement

Festivitatea s-a încheiat într-unul dintre restaurantele locale, unde cuplurile sărbătorite au dansat pe acordurile formației Rechinii din Oltenița.

Această minunată manifestare a fost posibilă datorită eforturilor Primăriei și Consiliului Local Oltenița.

Primarul municipiului Oltenița, Costinel Milescu, a împărtășit gândurile sale: „Dragostea și respectul pe care le-ați împărtășit sunt adevărate comori care au cimentat aceste căsnicii de durată! Vă mulțumim pentru că sunteți un exemplu de viață pentru toți, și vă felicităm cu ocazia acestei frumoase aniversări a Nunții de Aur. Îndrăznesc să sperăm că ne vom revedea cu toții și la Nunta de Platină. Vă dorim o zi minunată și să vă bucurați împreună de fiecare moment.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate