Connect with us

Știri

Trecerea prin vad între localităţile Şoldanu şi Radovanu, reabilitată de CJ

Published

on

Reabilitarea trecerii prin vadul ce leagă localitățile Șoldanu și Radovanu, o investiție a Consiliului Județean Călărași (CJC), este în plină desfășurare. Membrii CJC s-au aflat la fața locului pentru a discuta cu firma câștigătoare a licitației, responsabilă pentru construirea proiectului. Podul va avea o lungime de 110 metri și va face conexiunea cu drumul 403, aflat în lucru la momentul actual. Podul nu numai că va facilita accesul între cele două comune și comunele vecine, dar va facilita și accesul către Drumul Național.

Constructorul suține că totul este pregătit, toate țevile pentru pile și culei sunt pregătite pentru batere. Fabricația tablierului este în derulare și începând cu sfârșitul lunii se va face livrarea.

Eduard Grama – Administrator Public al Primăriei Municipiului Călărași: „În urma cu două săptămâni am discutat cu dumnealor referitor la avizul de la Apele Române, referitor la soluția tehnică pe care o au la acest moment pe realizarea acestui pod și împreună eu cred că am găsit o soluție. Cu podul de la Șoldanu ca și celelalte treceri prin vad au fost probleme în fiecare an, în momentul în care au fost inundații sau zăpadă accesul între localități a fost blocat. Dificultăți au fost și în momentul în care am mers către IPTANA și Ministerul Transporturilor ca să încercăm să obținem aceste avize. Toți au impresia că acest râu Argeș va deveni într-un final canal Dunărea-București, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru. Această investiție va fluidiza și va crește traficul mult mai mult decât în acest moment și poate localitățile vor beneficia de acest acces la Drumul Național, mai ales către București.”

Cosmin Geană – Director Direcția Tehnică CJC: ”Este un proiect ambițios al Consiliului Județean. Podul are o lungime de 110 metri, rampele de o parte și de alta ale podului care vor face conexiunea cu drumul 403, aflat în lucru la momentul actual, au și ele o lungime de 170 de metri. Sperăm să ne încadrăm. Dacă vom fi susținuți și de constructor și vom găsi și soluția fondurilor, să nu ajungem într-o stare conflictuală din cauza unei majorări pe care nu a preconizat-o nimeni. Podul crește siguranța trecerii dintr-o localitate în alta. ”

”Am venit și am făcut o promisiune în fața acestor oameni, și anume să rezolvăm trecere prin vad. Această promisiune pe care noi am făcut-o, vreau să vă spun că oamenii politici ai județului Călărași au tot făcut-o de la începutul anilor ’90 până în 2017-2018 când am făcut-o împreună. Se pare că suntem acei factori de decizie care vom respecta această promisiune, iar oamenii de aici vor beneficia de această trecere prin vad. Ea este importantă nu numai pentru locuitorii comunelor Șoldanu și Radovanu, vor beneficia și comunele vecine. Pentru a ajunge la București, este mult mai ușor pe aici”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Mihăiță Beștea, într-un interviu.

De asemenea, Mihăiță Beștea a transmis câteva cuvinte despre reabilitarea trecerii prin Șoldanu-Radovanu și pe pagina acestuia de Facebook: „Trecerea prin vad Șoldanu-Radovanu este reabilitată la această oră de către Consiliul Județean Călărași. Un obiectiv uitat de fostele administrații județene și care pentru zona Oltenița reprezintă un punct nevralgic al transportului. Mă bucur să iau parte la proiecte de dezvoltare locală pentru oameni!”, a menționat vicepreședintele.

Ion Samoilă – Vicepreședinte CJC: „Vreau să vă aduc aminte că în fiecare an, primăvara, aveam solicitări din partea localităților care sunt în apropierea acestui râu pentru a aloca bani în scopul trecerilor prin vad. Tot timpul am făcut-o, pentru că am înțeles necesitatea, dar tot timpul am făcut-o cu inima strânsă, pentru că trecerile prin vad nu reprezintă o soluție corectă și legală, mai ales dacă vorbim de intervenții, aceste treceri nu există pe nicio hartă. Mă bucur că am ajuns la concluzia că ne trebuie o trecere care să fie un pod, nu un vad, pentru a lega cele două localități. Sper să o finalizăm anul acesta. Noi am avut de grijă ca la constituirea bugetului să prindem suma care era licitată, să avem banii necesari pentru executarea acestei lucrări. Noi ne-am făcut datoria, în rest diferențele care apar o să vedem, din punct de vedere legal, dacă se pot rezolva.”

Nicușor Cionoiu – Senator PSD: „Cred că echipa noastră, în momentul acesta, găsește soluții ca acești oameni care au câștigat licitația să poată să realizeze această investiție măreață, să putem să dezvoltăm satul uniform, să nu izolăm anumite comune, în așa fel încât să aducem autostrada A2 la nivelul satului românesc.”

“Vă rog să mă credeți când spun că noi am luptat ca dumneavoastră să realizați această investiție cu profit. E foarte important ca acest profit al dumneavoastră, românesc, să se materializeze în viața de zi cu zi a tuturor muncitorilor dumneavoastră, a tuturor cetățenilor noștri, pentru că dumneavoastră trebuie să fiți sprijiniți de acest Guvern al României și trebuie să fiți ajutați. Aceste prețuri care au crescut indiferent de voința dumneavoastră, au crescut din cauza unei crize mondiale. Eu personal, alături de echipa noastră, suntem alături de dumneavoastră”, a menționat senatorul.

Nicușor Cionoiu a mai adăugat câteva cuvinte pe pagina acestuia de Facebook în privința investiției derulată pe râul Argeș: „Am însoțit delegația Consiliului Județean Călărași la investiția pe care o derulează pe râul Argeș. Trecerea prin vad Șoldanu-Radovanu se află în plin proces de reabilitare, fiind un punct cheie al traficului cu mari probleme la creșterea debitului de apă”, precizează acesta.

Vasile Iliuță – Președintele CJC: La adresa firmei angajată pentru realizarea proiectului, Vasile Iliuță susține: „Firma dumneavoastră e cea care a avut curajul de a se înscrie în licitație. Ați fost singura firmă care s-a înscris în licitație și ați și câștigat contractul. E clar că sunteți specialiști în domeniul de infrastructură. Pe investițiile județului, ne-am dori ca mai multe firme ca dumneavoastră să se implice pentru a realiza proiectele de infrastructură pe care Consiliul Județean le are. Vă mulțumim că ați avut încredere în Consiliul Județean Călărași.”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat în fața trenului

Published

on

Accident feroviar la Dragalina. Un bărbat s-a aruncat in fata trenului

Un bărbat în vârstă de 67 de ani, a murit în această dimineață, lovit de un tren marfar.

Evenimentul a avut loc la nivel cu trecerea de cale ferată, intrarea dinspre Călărași. Trenul se deplasa pe direcția Constanța – București.

Linia de transport feroviar a fost blocată pentru ca polițiștii criminaliști să efectueze cercetări.

Continue Reading

Știri

Reținut de polițiștii rutieri pentru conducere fără permis și refuz de prelevare de monstre biologice

Published

on

Polițiștii din cadrul Secției 2 Poliție Rurală Ulmeni au oprit pentru control în comuna Spanțov, județul Călărași, un autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 41 de ani.

Întrucât acesta emana halenă alcoolica a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior a fost condus la spital în vederea recoltării de probe biologice, însă acesta a refuzat.

Totoodată, din verificările efectuate de polițiști a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și refuzul sau sustragerea de la prelevarea de monstre biologice, ulterior a fost reținut pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași

 

 

Continue Reading

Știri

49 de cupluri călărășene au marcat nunta de aur

Published

on

Ziua internaţională a persoanelor vârstnice, marcată în fiecare an, la 1 octombrie, am celebrat-o marţi cu aceeaşi dragoste, recunoştinţă şi respectul cuvenit pentru munca şi experienţa lor de viaţă pe care cu nobleţe sufletească au ştiut să le transmită generaţiilor tinere. Momentul festiv, organizat de Primăria Municipiului Călăraşi, cu sprijinul nemijlocit al Consiliului Local municipal.

Nunta de aur, eveniment organizat în data de 27 septembrie de Primăria Municipiului Călărași și Consiliul Local Călărași, este sărbătoarea iubirii pe care o împărtășiți laolaltă de 50 de ani.

“Sunteți un veritabil exemplu pentru noi toți pentru că dincolo de toate provocările trăite ați știut să păstrați vie dragostea care v-a legat. Ați știut să fiți de fiecare dată unul lângă celălalt, să vă sprijiniți și să vă oblojiți rănile. O zi specială pentru 49 de cupluri călărășene care au învățat să trăiască în armonie atâția zeci de ani!
Vă doresc în continuare și mai multă sănătate și iubire, iar viața să vă ofere noi senzații și emoții de neuitat alături de familie, de toți cei dragi care vă iubesc și admiră povestea dumneavoastră de dragoste, legitimată în urmă cu o jumătate de secol!
La mulți ani plini de iubire și fericire!” – transmite primarul Marius Dulce.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro