Connect with us

INFO TRAFIC

Traficul rutier restricționat pe strada București

Published

on

Municipiul Călărași face pași importanți în modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local prin proiectul de „Reducere a emisiilor de carbon în municipiul Călăraşi prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local”.

În acest sens, strada București, una dintre arterele principale ale orașului, avansează în procesul de reabilitare.

Închiderea traficului rutier pe tronsonul dintre B-dul Cuza Vodă și str. Tudor Vladimirescu este necesară pentru ca lucrările să se desfășoare în siguranță și în conformitate cu normele de calitate impuse. În perioada de reabilitare, care se va desfășura pe o durată estimată de 6 luni, șoferii sunt rugați să opteze pentru rute alternative, precum strada  Progresul, strada Rahova sau B-dul Republicii.

Prin implementarea acestui proiect, se urmărește reducerea poluării în oraș prin modernizarea infrastructurii de transport, care va contribui la o mobilitate mai eficientă și mai durabilă în Călărași.

Primăria își cere scuze pentru disconfortul creat șoferilor și cetățenilor care sunt afectați de această închidere temporară a străzii București, dar solicită înțelegerea și sprijinul lor în vederea atingerii acestui obiectiv important pentru comunitate.

INFO TRAFIC

Accident de circulație în Roseți. Două autoturisme s-au făcut praf. Șoferii, transportați la spital

Published

on

Un nou accident de circulație a avut loc în noaptea de marți, 26 septembrie, în jurul orei 22:00, în localitatea Roseți din județul Călărași. Două autoturisme au intrat în coliziune violentă, iar unul dintre ele s-a oprit într-un stâlp de iluminat.

Potrivit informațiilor preliminare, șoferul unui autoturism de culoare neagră nu s-a asigurat corespunzător la schimbarea direcției de mers la stânga, de pe șoseaua principală. În același moment, un alt autoturism, de culoare albă, se afla în curs de depășire și a intrat în coliziune cu vehiculul negru.

La fața locului, au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al județului Călărași, pentru a acorda asistență medicală și pentru a asigura zona. De asemenea, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au sosit pentru a efectua cercetările necesare și pentru a stabili cu exactitate toate circumstanțele care au dus la producerea acestui tragic eveniment rutier.

Continue Reading

INFO TRAFIC

Restricții de circulație pe Pasajul Drajna

Published

on

Atenție șoferi! D.R.D.P. Constanța informează participanții la trafic că, începând de luni, 18 septembrie 2023, ora 18:00, conform Planului de Management al Traficului aprobat de I.P.J. Calarasi, vor fi instituite restricții de circulație în vederea executării unor lucrari de remediere la dispozitivele de acoperire a rosturilor de dilatație, la obiectivul “Pasaj denivelat superior pe Drajna DN21 km 105+500 ”.

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere au mai precizat că lucrările sunt realizate în cadrul perioadei de garanție de 60 de luni și vor fi executate pe cheltuiala antreprenorului.

Pasajul de la Drajna a fost deschis circulație pe data de 30 mai 2023. Acesta are o lungime de peste 2.5 kilometri, dintre care pasajul propriu zis reprezintă puțin peste 300 de metri. În anul 2022, aproape 80 de trenuri treceau pe la Drajna zilnic, ceea ce însumau peste șase ore de așteptat la barieră. Grație acestui pasaj, cozile au fost eliminate, iar valoarea totală a proiectului a fost de 128 de milioane de euro.

Continue Reading

INFO TRAFIC

Activități ale polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Călărași

Published

on

Activități ale polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Călărași

Activități ale polițiștilor din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Călărași

Polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Călărași au desfășurat, în săptămâna anterioară, activități de informare a conducătorilor auto despre modificarea legislativă conform căreia instanțele de judecată nu vor mai putea dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în condițiile unui accident rutier din care a rezultat decesul victimei, dacă accidentul a fost produs de o persoană care a săvârșit infracțiunea de „conducerea unui vehicul fara permis de conducere” sau ” conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Modificarea Codului Penal realizată prin legea 213/07.07.2023 cunoscută sub numele de „Legea Anastasia”.

În cadrul acțiunilor desfășurate, polițiștii au informat 274 de conducători auto și au fost împărțite pliante informative.

Continue Reading

Cele mai vizualizate