Știrile importante din județul tău

Știrile importante din județul tău

in

Toate vehiculele abandonate sau fără proprietar din Călărași vor fi ridicate de autorități

Un vehicul va fi considerat abandonat dacă a fost lăsat pe drumuri sau în parcări publice mai mult de 6 luni fără ITP şi asigurare RCA în vigoare, iar proprietarul nu a plătit impozitul aferent, se arată într-o lege promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis.

Conform prevederilor Legii nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public sau privat al statului ori ale Unităţii Administrativ – Teritoriale Municipiul Călăraşi, începând cu perioada imediat următoare, Primăria Municipiului Călăraşi va dispune ridicarea, transportarea şi depozitarea tuturor vehiculelor fără proprietar sau abandonate într-un spaţiu special amenajat.

Faţă de cele arătate, proprietarii/deţinătorii acestei categorii de vehicule sunt rugaţi să procedeze la ridicarea acestora şi depozitarea lor într-un spaţiu privat, în caz contrar aceştia vor fi sanctionaţi conform prevederilor legale.

Primăria Municipiului Călăraşi menţionează că taxa de recuperare este de: 200 de lei pentru vehicule cu masa totală de până la cinci tone inclusiv; 250 de lei pentru vehicule de peste cinci tone; 100 de lei pentru transport; 15 lei pe zi pentru depozitare.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Noaptea Muzeelor, 12 iunie, la Muzeul Municipal și Poșta Veche

Deputatul PSD Dumitru Coarnă atrage atenția asupra animalelor comercializate fără a fi verificate împotriva bolilor

Back to Top
Close

Hey there!

Forgot password?

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro