Connect with us

Știri

Termen curajos pentru finalizarea Pieței Centrale din Călărași

Published

on

Proiectul de modernizare a Pieței Agroalimentare din Centrul Vechi al municipiului Călărași reprezintă un interes mare pentru călărășeni și nu numai. În ultima ședință ordinară a Consiliului Local din  26 ianuarie 2023, consilierii locali din PNL Călărași au cerut informații despre lucrările Pieței Centrale și Bazarului Big din Călărași.

Marius Dulce, edilul Călărașiului, prezent în ședință a precizat faptul că în derularea celor două proiecte au fost întâmpinate mai multe dificultăți care au avut ca efect întârzierea și finalizarea obiectivelor.

Bazarul Big este aproape gata, însă proiectul a fost întârziat din cauza creșterii prețurilor materialelor de construcții. Un alt factor care a lungit termenul de finalizare este sistemul de climatizare gândit pentru noua construcție. Centrala ofertată în proiect nu se mai fabrică. Dulce spune că lucrarea va fi complet terminată până la sfârșitul lunii februarie 2023.

„Noi am estimat că vom termina lucrarea undeva la 15 februarie. La cel târziu 28 februarie, eu spun că o să încheiem acest proiect.” – a precizat Marius Dulce.

Noul bazar va avea o capacitate de 87 de spații comerciale, desfășurate pe o suprafață de peste 1.500 mp. Toți comercianții își desfășoară activitatea într-un bazar improvizat, montat temporar, pe strada Trandafirilor, într-o parcare situată lângă șantierul unde se lucrează la noua clădire a bazarului.

Piața Centrală – un proiect mai mult speranță

Fosta clădire rămâne doar o amintire acum. Demolată în 2019, clădirea Pieței Centrale a fost rapid înlocuită de o construcție nouă, impunătoare, însă neterminată nici după aproape 3 ani de la demararea șantierului. Reconstrucția Pieței a început în data de 16 iunie 2020, în mandatul fostului primar Daniel Drăgulin. Primăria s-a grăbit și a anunțat un termen de execuție de un an de zile, adică 2021. Stopate sau blocate, lucrările au mers prost încă din primele luni. Primarul Marius Dulce a anunțat la jumătatea anului 2022 deblocarea situației, însă șantierul nu a înaintat vizibil.

Toamna anului 2022 a venit cu actualizare PT  “Lucrări de amenajare Piața Unirii (Piața Centrală), un pas important și foarte necesar în contextul exploziei prețurilor materialelor de construcție. Potrivit CanalSUD.ro, în cursul lunii februarie 2022, proiectantul a sesizat Primăria în legătură cu unele neconformităţi legate de execuţie, solicitând efectuarea unei expertize. În consecinţă, primăria a procedat la rezilierea contractului încheiat cu executantul, SC Antrepriza Șantiere Construcţii Montaj Eurobild SRL.

Expertiza tehnică a lucrărilor executate a fost predată în luna iunie. În data de 28 iulie 2022, s-a efectuat procedura de achiziţie privind actualizarea restului de executat şi a lucrărilor recomandate în urma efectuării expertizei, dar nu s-a depus vreo ofertă. Astfel, s-a reluat procedura de achiziţie.

Marius Dulce: “A murit expertul structurist”

La acest moment, lucrarea este stopată. În ședința de Consiliu Local din data de 26 ianuarie, Marius Dulce a precizat că, din păcate, a murit expertul structurist care trebuia să se ocupe de acest proiect: „Din primele date tehnice, avem cheltuiți, până acum, cred că 2,5 milioane de lei și, după noile aproximări, cred că restul de executat ajunge undeva la peste 4 milioane de lei, din cauza creșterilor de prețuri și așa mai departe. Și atunci, o să facem o Piață a Unirii în jurul a vreo 7 milioane de lei.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole