Connect with us

Știri

Te duci la mare cu mașina? ISU Călărași are trei puncte de lucru în caz de urgență pe autostrada A2

Published

on

sursă imagine: IGSU

În sezonul estival de anul acesta, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) acordă o atenție sporită situațiilor ce pot apărea pe Autostrada A2 București – Constanța. Dacă te duci la mare cu mașina, trebuie să știi că în caz de urgență mai mulți pompieri asigură intervențiile în astfel de situații (inclusiv cele medicale) pe tronsoane prestabilite. ISU Călărași are trei puncte de lucru dotate cu mașini de pompieri și SMURD. 

Peste 450 de pompieri din 22 de județe ale țării și municipiul București vor suplimenta efectivele de salvatori aflați pe litoralul românesc. Sunt măsuri luate de IGSU pe întreaga perioadă a sezonului estival pentru menținerea siguranței cetățenilor. 

IGSU transmite că acordă atenție deosebită eficientizării misiunilor de răspuns la situații ce pot apărea pe autostrada A2: în fiecare weekend, în perioada sezonului estival, mai multe echipaje de pompieri asigură intervenţiile în situații de urgență (inclusiv cele medicale) pe tronsoane prestabilite, cu personal și tehnică de la ISU Călărași, ISU Ialomiţa şi ISU Bucureşti-Ilfov. 

Pentru asigurarea unui răspuns prompt și eficient, mașinile pompierilor vor fi amplasate la km 19, km 35 (punct de lucru permanent), Secția Lehliu Gară – km 105 (punct de lucru permanent) și km 142 (Stația de pompieri Fetești, lângă autostrada A2). În aceste locații, se vor regăsi echipaje de stingere cu modul de descarcerare și ambulanțe SMURD.

Advertisement

ISU Călăraşi are trei puncte de lucru: un punct de lucru la km 35, încadrat cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor, unul în localitatea Lehliu-Gară (km 64), dotat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor și cel de-al treilea în localitatea Drajna, la km 105, dotat cu o ambulanţă SMURD şi o autospecială de stingere cu modul de descarcerare și prim ajutor.

Proiectul a fost lansat la inițiativa Departamentului pentru Situații de Urgență în anul 2016 și urmăreşte îmbunătăţirea modului în care este acordată asistenţa medicală de urgenţă şi creşterea gradului de securitate a cetăţenilor, prin mobilizarea forţelor şi mijloacelor tehnice specifice intervenţiei în cazul producerii diverselor situaţii de urgenţă.

Advertisement