in

Tabără de pregătire politică a Tineretului Social-Democrat Călărași, la Argeș

Tinerii din România încep să înțeleagă în număr tot mai mare că trebuie să se implice în viaţa economică, politică şi socială pentru a construi o țară așa cum și-o doresc. Exemplul practic începe în luna aprilie în Călărași. Un număr de aproximativ 70 de tineri din județul nostru au participat weekend-ul acesta la un curs intens de pregătire politică a tinerilor social-democrați. Școala politică s-a desfășurat în județul Argeș cu sprijinul Centrului de Formare și Pregătire Voina. Din partea coordonatorilor, prezenți au fost: Președintele organizației județene TSD – Marius Sbârcea, responsabil comunicare – Liviu Oltenacu, Coordonator “Door2door” Nicoleta Danuleasa, Președintele TSD mun. Călărași – Anca Pascu, senator Roxana Pațurcă și candidat la alegerile europarlamentare  și președintele organizației județene a PSD Călărași, Iulian Iacomi.

Care sunt obiectivele acestui curs și ce anume vor învăța cei 70 de tineri călărășeni?

Președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi: În primul rând, ne dorim să formăm un nucleu activ de membri ai TSD care să fie trup și suflet alături de noi în campania electorală pentru alegerile europarlamentare și care să transmită din cunoștințele lor și celorlalți membri TSD. În acest sens, în perioada 19-21 aprilie se desfășoară la Centrul Voina cursuri de comunicare generală și comunicare politică, se pun bazele modului în care este gândită o strategie de campanie, se discută aplicat pe contextul politic al alegerilor din 26 mai, dar se vor prezenta și modalitățile în care se construiesc mesajele politice și cum se configurează o campanie de branding politic pentru candidați.
Pe parcursul celor trei zile tinerii din TSD Călărași au participat la diverse activități, pregătindu-se intens pentru campania care va începe săptămâna viitoare.
Mulțumesc pe această cale tuturor colegilor mei care s-au oferit să vină alături de noi în acest weekend, așa cum este de exemplu doamna senator Natalia Pațurcă, cea care le-a vorbit tinerilor în calitate de președinte executiv al organizației noastre, dar și de candidat al PSD Călărași la alegerile din 26 mai, oferindu-le celor 70 de cursanți o parte din experiența ei politică.

Dragi prieteni din TSD Călărași și din PSD Călărași,

Îmi fac încă o dată datoria de a atrage atenția asupra însemnătății alegerilor care vin. Deși există o tendință de a considera această rundă de alegeri mai puțin importantă decât cele care urmează, trebuie să știm cu toții că alegerile europarlamentare din 26 mai reprezintă prefața alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestui an. Modul în care ne vom prezenta la aceste alegeri va defini în mare parte poziționarea electoratului în perspectiva alegerilor prezidențiale, locale și generale. Avem nevoie de sprijinul tuturor membrilor PSD Călărași în perioada care urmează, de la cei tineri la seniori, de la simpli membri până la nivelul conducerii. Mobilizându-ne așa cum știm, vom reuși! – transmite pe Facebook președintele PSD Călărași, Iulian Iacomi

Europarlamentarul Maria Gabriela Zoană alături de tinerii din Călărași

În ultima zi de cursuri, începând cu ora 8.30 europaralmentarul Gabiela Zoană a participat la ultima etapă de formare a celor 70 de tineri din cadrul școlii politice. S-au evidențiat și expus  expus principalele motive pentru care aceasta se luptă să reprezinte România la Bruxelles. Tinerii care au participat la ultima etapă s-au declarat încântați de modul în care s-a desfășurat activitatea de formare politică.

Cei 75 de tineri călărășeni dornici să învețe doctrine politice și să se implice în societatea civilă au fost deosebit de receptivi cu privire la activitatea mea ca eurodeputat. Le mulțumesc d-nului președinte Iulian Iacomi, primarul orașului Lehliu Gară și d-nei senator Roxana Pațurcă pentru că au ales județul Argeș pentru organizarea acestei întâlniri. Am toată convingerea că acești tineri dornici de cunoaștere vor fi liderii de mâine ai României.” – scrie europarlamentarul pe o rețea de socializare

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PLAY-OUT / Gaz Metan Mediaş – Dunărea Călăraşi 0-0

Județul Călărași are buget! Consiliul Județean Călărași are aprobat bugetul pe anul 2019