Connect with us

Știri

Sute de câini fără stăpân, capturați de Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân Călărași

Published

on

foto: canalsud.ro

Serviciul Public pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân Călărași a publicat un raport detaliat al activităților desfășurate în perioada 01 ianuarie 2024 – 15 martie 2024, evidențiind o serie de intervenții eficiente.

În această perioadă, echipa de capturare a reușit capturarea a 249 de câini fără stăpân, dintre care 129 din municipiul Călărași și 120 din județul Călărași, în urma colaborării cu 9 unități administrativ-teritoriale. Totodată, au fost adoptați 75 de câini fără stăpân, 27 fiind trimiși în țări membre UE și 48 rămânând în țară.

De asemenea, în această perioadă au fost revendicați de către proprietari 4 câini fără stăpân. Activitatea instituției a fost complementată de 32 de sesizări primite, din care 3 au fost raportate prin intermediul numărului unic de urgență 112.

În cadrul raportului transmis către canalsud.ro, reprezentanții Serviciului Public pentru Gestionarea Câinilor Fără Stăpân Călărași au subliniat că au soluționat la termen 30 dintre sesizările primite, iar celelalte două vor fi verificate în perioada următoare.

Advertisement

Pentru viitor, instituția își propune să desfășoare mai multe acțiuni, printre care verificarea cetățenilor care au adoptat câini din adăpostul lor în anii precedenți, acțiuni de responsabilizare a deținătorilor de animale pe domeniul public conform reglementărilor locale și campanii de informare privind gestionarea populației canine cu stăpân, hrănirea animalelor pe domeniul public și alte aspecte legate de protecția animalelor.

Aceste inițiative vor fi realizate în colaborare cu diverse entități și vor viza atât prevenirea abandonului animalelor, cât și educarea comunității în ceea ce privește respectarea legislației și bunăstarea animalelor.

Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate