Connect with us

Administrație

Strada Independenței din Călărași va fi reabilitată. Lucrarea este finanțată prin PNI – Anghel Saligny

Published

on

foto: calarasipress.ro

Vineri, 29 martie, a fost semnat Ordinul de Începere a Lucrărilor pentru proiectul de reabilitare și modernizare a străzii Independența, între tronsonul str. Dobrogei și str. Păcii. Această inițiativă este finanțată din fonduri guvernamentale prin Programul Național de Investiții “Anghel Saligny”.

Proiectul, evaluat la o valoare totală de 7.207.088,80 lei (TVA inclus), reprezintă o intervenție semnificativă în peisajul urban al municipiului Călărași. Din această sumă, 6.842.053,45 lei (TVA inclus) provin din fonduri guvernamentale, iar diferența de 365.035,35 lei (TVA inclus) va fi suportată din bugetul local.

Modernizarea vizează în principal strada Independenței, într-o lungime de 923,65 de metri, și Prelungirea Independenței, cu o lungime de 678,14 metri, totalizând astfel 1601,79 metri de arteră urbană. Este de așteptat ca această intervenție să îmbunătățească semnificativ condițiile de circulație și accesibilitate pentru locuitorii și vizitatorii orașului.

Firma desemnată pentru realizarea lucrărilor este SC EN Electric Proiect Office SRL, iar termenul de execuție al proiectului este de 12 luni. Această perioadă va implica o serie de etape complexe de reabilitare și modernizare, incluzând lucrări de asfaltare, refacere a trotuarelor, instalarea de iluminat public și alte intervenții necesare pentru aducerea infrastructurii la standarde moderne.

Advertisement

Administrație

VIDEO. Primăria Municipiului Călărași a reabilitat zona Traian din spatele Cinema Călărași

Published

on

Primăria Municipiului Călărași a finalizat lucrările pentru reabilitarea zonei Traian, situată în spatele Cinema Călărași. Această inițiativă a fost supervizată personal de către Marius Dulce, edilul orașului, care a inspectat atent progresul lucrărilor atât înainte, cât și după finalizare.

Înainte de intervenția Primăriei, locuitorii din zonă se confruntau cu o situație precară. Locul, care ar fi trebuit să fie un punct de interes pentru pentru comunitate, a fost lăsat de izbeliște, neîngrijit și nesigur. O altă problemă a zonei este punctul de colectare a gunoiului.

Continue Reading

Administrație

Când vor avea loc tratamentele pentru combaterea bolilor și dăunătorilor vegetației din municipiul Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primăria Municipiului Călărași anunță că va efectua tratamente pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, a gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali din oraș. Tratamentele vor avea loc timp de două zile, între 15 și 17 aprilie, în intervalele orare 21:00 și 05:00, în funcție de condițiile meteorologice.

Substanțele active ale produselor utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt: Deltametrin şi Lambda – Cihalotrin, acestea fiind omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor, mai transmite primăria. 

Advertisement
Continue Reading

Administrație

Lucrările pe strada București progresează în ritm alert. Ce spune primarul Dulce

Published

on

Primarul Marius Dulce anunță progresul lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București în zona Centrului Vechi din Călărași

Într-o postare pe rețelele de socializare, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a adus noi detalii privind progresului lucrărilor pentru proiectul de asfaltare a străzii București.

Edilul a subliniat finalizarea unui alt segment important de drum și a promis revenirea la normalitate în trafic și condiții moderne de circulație în doar două săptămâni.

Continue Reading

Cele mai vizualizate