Connect with us

Știri

Statistici: Aproximativ 47% din populația județului Călărași s-a autorecenzat până astăzi

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor

Conform Hotărârii nr. 10 a Comisiei Centrale pentru RPL 2021, etapa de autorecenzare s-a prelungit cu încă două săptămâni, până în 27 mai 2022, perioadă în care toţi cetăţenii pot să completeze chestionarele online fie individual din confortul propriu, fie asistaţi de către un recenzor în spaţiile special amenajate de către primării. Situaţia chestionarelor completate este una foarte bună, Judeţul Călăraşi realizând un procent de aproximativ 46% raportat la populaţia estimată la 1 decembrie 2021. Centralizarea chestionarelor completate este destinată informării fiecărui cetăţean, în scopul unui proces de culegere de date transparent pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor.

În perioada 14 martie – 16 mai 2022, la nivelul judeţului Călăraşi, s-a completat un număr total de 125.351 chestionare atât direct de către populaţie, cât şi asistat de către recenzorii din punctele de lucru ARA. Din numărul total de chestionare completate la nivelul judeţului, aproape 37% au fost completate în mediul urban (46.291 chestionare) şi 63% în mediul rural (79.060 chestionare).

Advertisement

Situaţia în mediul urban se prezintă astfel: cele mai multe chestionare completate au fost la nivelul municipiului Călăraşi cu un total de 26.419 chestionare, urmat de municipiul Olteniţa cu 11.794 chestionare, oraşul Fundulea cu 3.742 chestionare, oraşul Lehliu Gară cu 2.573 chestionare şi oraşul Budeşti cu 1.763 chestionare completate.

În ceea ce priveşte mediul rural, primele cinci comune ierarhizate după numărul de chestionare completate sunt: Borcea cu un total de 6.231 chestionare, Modelu cu 4.655 chestionare, Mânăstirea cu 3.115 chestionare, Roseţi cu 2.951 chestionare şi Chirnogi cu 2.824 chestionare completate.

Din totalul de chestionare completate, un procent de aproximativ 73% aparţine populaţiei care s-a autorecenzat cu ajutorul unui recenzor ARA şi 27% celor care s-au autorecenzat pe cont propriu.

Facem precizarea că numărul chestionarelor completate nu este egal cu numărul celor validate şi nici cu numărul de persoane recenzate, deoarece o parte din aceste chestionare pot cuprinde doar date legate de locuinţele secundare.

Situaţia zilnică a chestionarelor completate la nivel naţional poate fi urmărită pe site-ul oficial: https://www.recensamantromania.ro/ , alături de alte informaţii importante despre recensământ.

Advertisement

Odată cu prelungirea etapei de autorecenzare şi autorecenzare asistată, etapa de colectarea a datelor din teren s-a modificat. Vizitele la domiciliu pentru efectuarea interviurilor faţă-în-faţă de către un recenzor se vor desfăşura începând cu data de 31 mai 2022.

Îndemnăm cetăţenii să fie deschişi la o bună comunicare şi colaborare cu recenzorii de teren şi să ofere toate informaţiile solicitate în mod corect şi complet.

Mai multe informaţii în timp real despre Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor pot fi urmărite cu uşurinţă pe pagina oficială de Facebook a instituţiei: https://www.facebook.com/DRSCalarasi.

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Accident în Călărași: Un șofer neatent a provocat un accident rutier la Orizont

Published

on

În dimineața zilei de duminică, la ora 02:00, un nou accident de circulație a avut loc în municipiul Călărași, la intersecția Orizont. Un autoturism înmatriculat în Italia, condus de un șofer imprudent, a acroșat un Mercedes care circula regulamentar pe strada București, condus de un alt tânăr.

Polițiștii și o ambulanță s-au deplasat de urgență la fața locului. Din fericire, nu au fost raportate victime.

Conform declarațiilor martorilor și verificărilor preliminare ale poliției, șoferul autoturismului înmatriculat în Italia a fost găsit vinovat pentru neacordarea priorității. Ca urmare, acestuia i s-a reținut permisul de conducere, devenind pieton pentru fapta sa.

Poliția continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate circumstanțele producerii accidentului.

Advertisement

Continue Reading

Știri

Tragedie în Călărași: Bărbat găsit fără suflare în scara unui bloc. Polițiștii au împânzit zona

Published

on

Incident tragic în municipiul Călărași, sâmbătă seara. Un bărbat de aproximativ 70 de ani, recent mutat într-un bloc de pe strada Mușețelului, a fost găsit fără suflare după ce ar fi căzut patru etaje în gol pe casa scării.

Conform primelor informații, se pare că bărbatul se afla în stare de ebrietate în momentul accidentului. Locatarii blocului au fost cei care au alertat autoritățile, după ce au auzit zgomotul puternic și l-au găsit pe bărbat căzut în casa scării.

La fața locului s-au deplasat imediat polițiștii și un echipaj de ambulanță. Din păcate, medicii nu au mai putut face nimic pentru bărbat, aceștia declarându-i decesul pe loc.

Poliția a demarat o anchetă pentru a stabili cu exactitate circumstanțele în care s-a produs acest incident nefericit.

Advertisement

Vecinii bărbatului sunt în stare de șoc, mulți dintre ei fiind încă nedumeriți de ceea ce s-a întâmplat.

Trupul bărbatului va fi transportat la morga spitalului pentru efectuarea autopsiei, care va oferi mai multe detalii despre cauzele decesului.

Continue Reading

Știri

Flexibilitate în căutarea unui loc de muncă: Cum să te adaptezi la schimbările de pe piața muncii

Published

on

Experții de la agregatorul de joburi Jooble îți oferă 7 strategii eficiente care te vor ajuta să te adaptezi la schimbările de pe piața locurilor de muncă

În ultimii ani, piața muncii din România, la fel ca și cele din alte țări ale Uniunii Europene, a suferit numeroase schimbări importante, impulsionate de factori precum digitalizarea, progresul tehnologic și globalizarea. Aceste transformări au influențat și piața de locuri de muncă din Brașov. Unele joburi au început să piardă din popularitate, cum ar fi muncitori necalificați în producție, casieri în retail sau lucrători în tipografii. Pe de altă parte, a crescut semnificativ oferta de locuri de muncă pentru farmaciști, dezvoltatori de software, ingineri electrici și mecanici, specialiști în marketing digital, sau personal în turism și ospitalitate.

Astfel, este important să știi cum să te adaptezi la aceste schimbări, pentru a îți asigura un loc de muncă stabil, bine plătit și cu oportunități de avansare. Ne-am consultat cu experții de la agregatorul de locuri de muncă Jooble, pentru a îți oferi următoarele strategii pe care le poți adopta, pentru a rămâne competitiv și flexibil în căutările tale de joburi:

  • Dezvoltă-ți competențele

Pentru a fi competitiv pe piață, trebuie să investești în dezvoltarea continuă a propriilor competențe. Poți să înveți abilități noi și să le perfecționezi pe cele existente participând la diverse cursuri online, workshop-uri și conferințe. Platformele educaționale online precum Coursera, Udemy sau LinkedIn Learning oferă o sumedenie de cursuri care te pot ajuta să rămâi la curent cu ultimele tendințe din domeniul tău.

De asemenea, obținerea de certificări recunoscute în industrie este un mod foarte bun de a îți spori atractivitatea în fața angajatorilor. Aceste certificări le vor confirma că deții cunoștințele și abilitățile necesare pentru a excela în pozițiile la care aplici.

  • Fă cât mai mult networking

Dacă reușești să îți construiești o rețea de contacte profesionale, îți vei deschide multe uși către oportunități de angajare. Participă la cât mai multe evenimente de networking, aderă la grupuri profesionale și asociații din domeniul tău și folosește platformele online pentru a îți extinde rețeaua de contacte.

Mai mult, un profil de LinkedIn complet și actualizat, cu o fotografie profesională și o descriere clară a experienței și a competențelor tale, poate atrage atenția recrutorilor și îți poate facilita stabilirea conexiunilor profesionale.

Advertisement
  • Fii adaptabil și flexibil

Pentru a te adapta la schimbările permanente de pe piața muncii, este important să fii deschis la diferite tipuri de joburi și contracte de muncă. Fii dispus să iei în considerare oferte de muncă temporare, part-time sau chiar proiecte de freelancing. Aceste oportunități îți pot oferi experiențe inedite și pot duce ulterior la angajări permanente.

Lucrul remote a devenit din ce în ce mai popular, oferind flexibilitate și oportunitatea de a lucra pentru companii din alte orașe sau chiar țări. Familiarizează-te cu instrumentele de colaborare la distanță și dezvoltă abilitățile necesare pentru munca de la distanță, pentru a fi pregătit pentru aceste oportunități.

  • Pregătește-te serios pentru interviuri

O pregătire temeinică pentru interviuri îți va spori șansele să îi impresionezi pe angajatorii potențiali. Exersează răspunsurile tale la întrebări și pregătește exemple concrete care să îți confirme competențele și realizările. Simularea unui interviu cu un prieten sau cu o rudă te poate ajuta să capeți încredere în sine și să îți cizelezi răspunsurile.

De asemenea, informează-te despre companiile la care aplici, studiind valorile și cerințele acestora, pentru a îți adapta răspunsurile în consecință.

  • Monitorizează tendințele din industrie

Pentru a rămâne competitiv pe piața muncii, este important să fii la curent cu toate tendințele noi din domeniul tău. Citirea publicațiilor de specialitate, abonarea la reviste și newslettere de profil, precum și participarea la seminare web și conferințe te pot ajuta să fii la curent cu schimbările și să identifici oportunitățile noi.

  • Fii flexibil geografic

În anumite situații, poate fi necesar să te relochezi pentru noul tău loc de muncă. Astfel, flexibilitatea geografică îți poate deschide noi oportunități și poate reprezenta un mare avantaj pentru angajatorii care caută candidați dispuși să se mute. În plus, posibilitatea de lucru remote îți permite să colaborezi cu companii din alte regiuni sau țări, fără a fi nevoie să te relochezi fizic.

  • Dezvoltă-ți abilitățile soft

Pe lângă competențele tehnice, cele ”soft” sunt din ce în ce mai apreciate de angajatori. Acestea includ comunicarea eficientă, munca în echipă, adaptabilitatea și gestionarea timpului. Dezvoltarea acestor abilități poate face diferența între a fi doar un candidat bun și a fi candidatul ideal pentru job.

Continue Reading

Cele mai vizualizate