Connect with us

Știri

Statistici: Aproximativ 47% din populația județului Călărași s-a autorecenzat până astăzi

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor

Conform Hotărârii nr. 10 a Comisiei Centrale pentru RPL 2021, etapa de autorecenzare s-a prelungit cu încă două săptămâni, până în 27 mai 2022, perioadă în care toţi cetăţenii pot să completeze chestionarele online fie individual din confortul propriu, fie asistaţi de către un recenzor în spaţiile special amenajate de către primării. Situaţia chestionarelor completate este una foarte bună, Judeţul Călăraşi realizând un procent de aproximativ 46% raportat la populaţia estimată la 1 decembrie 2021. Centralizarea chestionarelor completate este destinată informării fiecărui cetăţean, în scopul unui proces de culegere de date transparent pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor.

În perioada 14 martie – 16 mai 2022, la nivelul judeţului Călăraşi, s-a completat un număr total de 125.351 chestionare atât direct de către populaţie, cât şi asistat de către recenzorii din punctele de lucru ARA. Din numărul total de chestionare completate la nivelul judeţului, aproape 37% au fost completate în mediul urban (46.291 chestionare) şi 63% în mediul rural (79.060 chestionare).

Situaţia în mediul urban se prezintă astfel: cele mai multe chestionare completate au fost la nivelul municipiului Călăraşi cu un total de 26.419 chestionare, urmat de municipiul Olteniţa cu 11.794 chestionare, oraşul Fundulea cu 3.742 chestionare, oraşul Lehliu Gară cu 2.573 chestionare şi oraşul Budeşti cu 1.763 chestionare completate.

În ceea ce priveşte mediul rural, primele cinci comune ierarhizate după numărul de chestionare completate sunt: Borcea cu un total de 6.231 chestionare, Modelu cu 4.655 chestionare, Mânăstirea cu 3.115 chestionare, Roseţi cu 2.951 chestionare şi Chirnogi cu 2.824 chestionare completate.

Din totalul de chestionare completate, un procent de aproximativ 73% aparţine populaţiei care s-a autorecenzat cu ajutorul unui recenzor ARA şi 27% celor care s-au autorecenzat pe cont propriu.

Facem precizarea că numărul chestionarelor completate nu este egal cu numărul celor validate şi nici cu numărul de persoane recenzate, deoarece o parte din aceste chestionare pot cuprinde doar date legate de locuinţele secundare.

Situaţia zilnică a chestionarelor completate la nivel naţional poate fi urmărită pe site-ul oficial: https://www.recensamantromania.ro/ , alături de alte informaţii importante despre recensământ.

Odată cu prelungirea etapei de autorecenzare şi autorecenzare asistată, etapa de colectarea a datelor din teren s-a modificat. Vizitele la domiciliu pentru efectuarea interviurilor faţă-în-faţă de către un recenzor se vor desfăşura începând cu data de 31 mai 2022.

Îndemnăm cetăţenii să fie deschişi la o bună comunicare şi colaborare cu recenzorii de teren şi să ofere toate informaţiile solicitate în mod corect şi complet.

Mai multe informaţii în timp real despre Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor pot fi urmărite cu uşurinţă pe pagina oficială de Facebook a instituţiei: https://www.facebook.com/DRSCalarasi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

VIDEO / Barul lui Bobiță din Tonea a luat foc. Pompierii intervin la fața locului

Published

on

Calarasipress.ro

Un incendiu a izbucnit în dimineața zilei de vineri, puțin după ora 03:00 dimineața, la un local din satul Tonea, comuna Modelu, județul Călărași. Autoritățile au fost alertate de vecinii îngroziți de flăcările care amenințau să cuprindă și proprietățile învecinate.

La fața locului au intervenit prompt echipe de pompieri cu mai, multe autospeciale de intervenție din cadrul ISU Călărași au fost mobilizate pentru a stinge incendiul.


Pompierii au înconjurat zona și au început să acționeze pentru a ține sub control flăcările care se propagau rapid în tot localul.


În același timp, poliția a asigurat perimetrul, menținând ordinea și siguranța în jurul zonei afectate de incendiu. Zona a fost restricționată accesului.


Cauza exactă a incendiului rămâne deocamdată necunoscută și urmează să fie investigată de către specialiștii în domeniu. Autoritățile vor efectua cercetări amănunțite pentru a determina originea și circumstanțele în care a izbucnit incendiul de proporții.

Continue Reading

Știri

Incendiu în bucătăria unui restaurant din Călărași din cauza unui grătar

Published

on

Un incendiu a izbucnit în această seară, orele 21:10, la un local situat pe Bulevardul Republicii, la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă din municipiul Călărași, mobilizând mai multe echipaje de pompieri și forțe de poliție. La fața locului au fost trimise rapid unități de intervenție pentru a lichida flăcările care au cuprins una dintre încăperile localului.


Evenimentul a atras atenția numeroșilor trecători și rezidenți din zonă. La momentul respectiv, zona a fost securizată de forțele de poliție, care asigură gestionarea traficului și menținerea ordinii publice.

Echipajele de pompieri s-au mobilizat rapid și au acționat cu promptitudine pentru a stăpâni flăcările înalte care au urcat pe coșul de evacuare al grătarului.

Nu au fost raportate victime sau răniți în urma incendiului. Până în prezent, cauza incendiului nu a fost stabilită și vor fi efectuate investigații amănunțite pentru a determina cauzele acestuia.

Continue Reading

Știri

Accident rutier în municipiul Călărași: Motociclist rănit într-o coliziune la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă

Published

on

Un accident rutier s-a produs în această seară în municipiul Călărași, la intersecția Bulevardului Republicii cu Bulevardul Cuza Vodă, soldându-se cu rănirea unui motociclist în urma coliziunii cu un autoturism care circula din sens opus.

Potrivit informațiilor preliminare, incidentul a avut loc în jurul orei 21:30, atunci când motociclistul, care se deplasa pe Bulevardul Republicii, nu a acordat prioritate unui autoturism  care intenționa să vireze spre dreapta pe același bulevard. Din nefericire, acest lucru a condus la coliziunea cu un autoturism marca Opel care circula regulamentar din sens opus.

La fața locului au intervenit de urgență echipaje ale serviciului de ambulanță și poliție pentru a acorda primul ajutor motociclistului rănit. Starea acestuia este evaluată ca fiind gravă, iar se pare că va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Municipal pentru investigații suplimentare și tratament adecvat.

Din cauza accidentului, traficul în zonă a fost afectat semnificativ, generând aglomerație și întârzieri considerabile. Autoritățile locale și polițiștii au intervenit rapid pentru a gestiona situația, îndrumând traficul în jurul zonei accidentului și asigurând măsurile necesare de siguranță.

Până în prezent, nu au fost furnizate informații suplimentare cu privire la identitatea și starea conducătorilor auto implicați în acest incident rutier. Poliția continuă investigațiile pentru a stabili cu exactitate circumstanțele și cauzele care au condus la producerea acestui accident nefericit.

Continue Reading

Cele mai accesate articole