Connect with us

Știri

Stadiul în care se află proiectul de reabilitare și modernizare al fostului Cinema Victoria din municipiul Călărași. Ce precizări face primarul Marius Dulce

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Cinema Victoria din municipiul Călărași, o clădire simbol, este cu atât mai aproape de a-și recăpăta frumusețea de odinioară. Compania Națională de Investiții (CNI) va reabilita și moderniza clădirea cinematografului, iar Marius Dulce anunță că în momentul de față CNI reface devizul general al proiectului pentru a intrat în Comisia Tehnică la Minister, potrivit unei conferințe de presă. 

„Cu Cinema Victoria am intrat pe ultima sută și acolo, sperăm noi. Amplasamentul este predat către Compania Națională de Investiții. Se face devizul general pentru a intra în Comisia Tehnică la Minister, pentru că valoarea este undeva la 20 de milioane, 20 de milioane și ceva. Schimbându-se datele, se reface devizul general și nu-l refacem noi, îl reface CNI-ul, și după aceea intră în Comisia Tehnică la Ministerială ca să fie pe semnătură de Ministru”, a declarat Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

Odată reabilitată și modernizată, clădirea își va păstra funcționalitatea de cinematograf, dar va deveni și centru cultural unde vor fi găzduite piese de teatru, concerte și evenimente festive în sălile de spectacole și conferințe. 

Advertisement

Scurt istoricul al clădirii 

Construită la începutul anilor 1900, imobilul a suferit avarii din cauza cutremurului din 1940. Prin reabilitare, clădirea a fost modificată din punct de vedere arhitectural și a căpătat forma pe care o vedem și astăzi, potrivit lui Florin Rădulescu, șef de serviciu al Muzeului Municipal Călărași. În 1948, clădirea a fost naționalizată ca Cinematograf Victoria. 

Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate