Connect with us

Știri

Spitalul Județean de Urgență Călărași a rămas fără conducere| Didilescu și Militaru și-au dat demisia

Published

on

  • Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Pompei Samarian” şi-a depus demisia. Vineri, 3 martie, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, Vasile Iliuţă, a găsit pe birou demisiile lui Silviu Didilescu, managerul unităţii spitaliceşti, şi a lui Marius Militaru, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean. Pentru preluarea interimatului se vehiculează numele fostului prefect al judeţului Călăraşi, Emil Muşat.
  • Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a declarat că nu ştie motivul pentru care cei doi au recurs la acest gest. “Nu ştiu ce motiv au avut. Probabil a fost presiunea prea mare pe umerii lor. Trebuia să se ocupe de reorganizarea spitalului şi contractarea serviciilor cu CAS. În momentul de faţă nu am decis cine va prelua interimatul. Emil Muşat ar fi una dintre variantele propuse”, a spus Iliuţă. Emil Muşat este actualul director de cabinet al preşedintelui CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă. Emil Muşat are experienţă în domeniu, ocupând de-a lungul timpului funcţia de director executiv la Casa de Asigurări de Sănătate şi manager la Spitalul Ministerului de Justiţie.
  • Emil Muşat: “Va urma o perioadă un pic mai dificilă”
  • “Dacă voi fi nominalizat, voi accepta să preiau funcţia de manager interimar pe o perioadă de şase luni, până la scoaterea postului la concurs. Va fi o sarcină grea, ţinând cont de faptul că începe perioada de contractare a serviciilor medicale cu CAS. Va urma o perioadă un pic mai dificilă, mai ales că, în momentul de faţă, spitalul nu mai are nici director economic. Doamna Chivulescu şi-a înaintat demisia zilele trecute”, a afirmat Emil Muşat.
  • Marius Militaru, director în Consiliul Judeţean?
  • Marius Bogdan Militaru l-a înlocuit pe Rareş Ionescu, ocupând de luna trecută funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Pompei Samarian” Călăraşi. Cunoscut drept finul secretarului general al Partidului Naţional Liberal, Cristian Buşoi, Militaru a beneficiat de o maşină Renaul Kadjar, oferită de preşedintele Consiliului Judeţean, chiar dacă nu era angajat al instituţiei. Presa bănăţeană a scris în nenumărate rânduri despre tunuri date de Marius Militaru în Spitalul Judeţean Timişoara şi afaceri dubioase făcute cu Primăria Municipiului Timişoara. Mai mult, Marius Militaru este prins într-un dosar privind retrocedarea unei suprafeţe de teren din Timişoara, aflat în cercetare la Direcţia Naţională Anticorupţie. Mai exact, în anul 2008, Militaru a preluat, contra sumei de 500.000 de lei, de la o femeie din Timişoara, dreptul de creanţă asupra unei suprafeţe de 2,5 hectare de teren. Femeia se chinuia de ani buni să recupereze banii pe proprietate, însă fără succes. Ca prin minune, în doar câteva luni, Marius Militaru a reuşit să recupereze de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor suma de 77 de milioane de lei. Direcţia Naţională Anticorupţie cercetează în acest moment cazul retrocedării. Cu toate acestea, Marius Militaru se bucură de susţinerea şi aprecierea preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă. Mai mult, a umblat zvonul că lui Militaru i se pregătea un post de director în cadrul Consiliului Judeţean, pentru care acesta urma să susţină examen în data de 9 martie 2017.
  • Silviu Didilescu a preluat funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Pompei Samarian” Călăraşi anul trecut, la începutul lunii decembrie. Interimatul acestuia lua sfârşit abia în luna septembrie a acestui an. Cel mai probabil, Didilescu a renunţat la funcţie mai devreme pentru a putea contracta serviciile medicale la cabinetul său particular. Silviu Didilescu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.
  • sursa: Observator de Călărași
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole