Connect with us

Știri

Spitalul Județean de Urgență Călărași a rămas fără conducere| Didilescu și Militaru și-au dat demisia

Published

on

  • Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Pompei Samarian” şi-a depus demisia. Vineri, 3 martie, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Călăraşi, Vasile Iliuţă, a găsit pe birou demisiile lui Silviu Didilescu, managerul unităţii spitaliceşti, şi a lui Marius Militaru, preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean. Pentru preluarea interimatului se vehiculează numele fostului prefect al judeţului Călăraşi, Emil Muşat.
  • Preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă, a declarat că nu ştie motivul pentru care cei doi au recurs la acest gest. “Nu ştiu ce motiv au avut. Probabil a fost presiunea prea mare pe umerii lor. Trebuia să se ocupe de reorganizarea spitalului şi contractarea serviciilor cu CAS. În momentul de faţă nu am decis cine va prelua interimatul. Emil Muşat ar fi una dintre variantele propuse”, a spus Iliuţă. Emil Muşat este actualul director de cabinet al preşedintelui CJ Călăraşi, Vasile Iliuţă. Emil Muşat are experienţă în domeniu, ocupând de-a lungul timpului funcţia de director executiv la Casa de Asigurări de Sănătate şi manager la Spitalul Ministerului de Justiţie.
  • Emil Muşat: “Va urma o perioadă un pic mai dificilă”
  • “Dacă voi fi nominalizat, voi accepta să preiau funcţia de manager interimar pe o perioadă de şase luni, până la scoaterea postului la concurs. Va fi o sarcină grea, ţinând cont de faptul că începe perioada de contractare a serviciilor medicale cu CAS. Va urma o perioadă un pic mai dificilă, mai ales că, în momentul de faţă, spitalul nu mai are nici director economic. Doamna Chivulescu şi-a înaintat demisia zilele trecute”, a afirmat Emil Muşat.
  • Marius Militaru, director în Consiliul Judeţean?
  • Marius Bogdan Militaru l-a înlocuit pe Rareş Ionescu, ocupând de luna trecută funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Pompei Samarian” Călăraşi. Cunoscut drept finul secretarului general al Partidului Naţional Liberal, Cristian Buşoi, Militaru a beneficiat de o maşină Renaul Kadjar, oferită de preşedintele Consiliului Judeţean, chiar dacă nu era angajat al instituţiei. Presa bănăţeană a scris în nenumărate rânduri despre tunuri date de Marius Militaru în Spitalul Judeţean Timişoara şi afaceri dubioase făcute cu Primăria Municipiului Timişoara. Mai mult, Marius Militaru este prins într-un dosar privind retrocedarea unei suprafeţe de teren din Timişoara, aflat în cercetare la Direcţia Naţională Anticorupţie. Mai exact, în anul 2008, Militaru a preluat, contra sumei de 500.000 de lei, de la o femeie din Timişoara, dreptul de creanţă asupra unei suprafeţe de 2,5 hectare de teren. Femeia se chinuia de ani buni să recupereze banii pe proprietate, însă fără succes. Ca prin minune, în doar câteva luni, Marius Militaru a reuşit să recupereze de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor suma de 77 de milioane de lei. Direcţia Naţională Anticorupţie cercetează în acest moment cazul retrocedării. Cu toate acestea, Marius Militaru se bucură de susţinerea şi aprecierea preşedintelui Consiliului Judeţean Călăraşi, Vasile Iliuţă. Mai mult, a umblat zvonul că lui Militaru i se pregătea un post de director în cadrul Consiliului Judeţean, pentru care acesta urma să susţină examen în data de 9 martie 2017.
  • Silviu Didilescu a preluat funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Pompei Samarian” Călăraşi anul trecut, la începutul lunii decembrie. Interimatul acestuia lua sfârşit abia în luna septembrie a acestui an. Cel mai probabil, Didilescu a renunţat la funcţie mai devreme pentru a putea contracta serviciile medicale la cabinetul său particular. Silviu Didilescu nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.
  • sursa: Observator de Călărași

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Marius Dulce cere refacerea unei zone din Centrul Vechi

Published

on

Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, a ieșit din nou pe șantierul pietonalului din Centrul Vechi pentru a le arăta reprezentanților constructorilor detaliile nesatisfăcătoare. Acesta a cerut refacerea zonei. 

E vorba de spațiul din fața Muzeului Municipal, unde vopseaua lemnului și îmbinările acestuia nu sunt conforme peste tot, potrivit primarului.

În plus, Marius Dulce cere amplasarea mai multor coșuri de gunoi, menționând că a găsit la fața locului mucuri de țigară aruncate printre arbuștii ornamentali și grafitti pe capacele coșurilor de gunoi.  

„Dragi cetățeni, nu numai noi ca autoritate locală avem datoria de a păstra curățenia. Oricât de des ies pe teren și oricât de mult solicit curățenie exemplară, tot de noi depinde păstrarea acesteia. (..) Vreau să cred că împreună ne îndreptăm spre un oraș civilizat”, a scris Marius Dulce pe o rețea de socializare despre problema deșeurilor din zonă. 

Continue Reading

Actualitate

VIDEO. Operatorul Ecoaqua continuă implementarea proiectului POIM. Patru localități din Ialomița vor beneficia de rețea modernă de apă-canal

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

Proiectul POIM intră într-o nouă etapă la începutul acestui an. Operatorul regional de apă și canalizare din județele Călărași și Ialomița, ECOAQUA S.A., va beneficia de 15 milioane de euro dintr-un total de peste 400 de milioane de euro, fonduri europene destinate modernizării și îmbunătățirii rețelei de apă și canalizare din localitățile Manasia, Gârbovi, Coșereni și Alexeni.

Astăzi am participat la predarea amplasamentului, a proiectului de apă și canal de infrastructură mare. Ecoaqua a predat astăzi amplasamentul unui proiect de 15 milioane de euro pentru locuitorii comunei Coșereni. Am fost invitat și am venit cu o mare bucurie să văd că proiectul pe care l-am promovat împreună cu primarul municipiului Urziceni, Sava Constantin, am reușit să ajungem la o primă fază – predarea amplasamentului către constructor ca să înceapă lucrările. Oamenii sunt neîncrezători, pentru că de 30 de ani nu s-a întâmplat nimic. Toată lumea a promis, dar nimeni nu a reușit să pună în practică un proiect de o anvergură atât de mare. E o bucurie să fim astăzi prezenți aici, unde atât de mulți cetățeni au venit să vadă dacă e adevărat ce li s-a spus. – a punctat Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași în cadrul dezbarii publice.

Astăzi, oficialii au predat amplasamentul către firma Mega Edil, câștigătoarea licitației. Lucrările trebuie finalizate în termen de 36 de luni de la semnarea contractului.

„Este un obiectiv important pentru Ialomița, în primul rând, pentru că cel mai mare proiect pe fonduri europene din Ialomița și Călărași face un alt pas la nivelul județului dumneavoastră. Este vorba de un proiect de 15 milioane de euro doar pe zona dumneavoastră. E vorba de patru localități care vor beneficia de extinderea rețelei de apă și canal. „ – a precizat Eduard Grama în cadrul dezbaterii publice de astăzi.

Proiectul, finanțat prin POIM, va contribui la îmbunătățirea calității serviciilor de apă și canalizare din localitățile Manasia, Gârbovi, Coșereni și Alexeni din județul Ialomița și va demara la începutul lunii martie.

„Am venit să predăm amplasamentul către constructori și să începem lucrările mult așteptate, de introducere a rețelei de apă și canal în comunele adiacente municipiului Urziceni. Este un proiect măreț cu care ne și mândrim. Împreună cu președintele Consiliului Județean, Vasile Iliuță, am muncit vreo cinci ani la acest proiect. La un moment dat, eram pe aproape de a spune adio acestui proiect. Multă lume și mulți cârcotași spuneau că e o poveste mai frumoasă. La un moment dat, am spus că nu trebuie să dăm satisfacție gurilor rele și acum am ajuns să semnăm acest contract – unul din cele mai mari proiecte, în valoare totală de peste 400 de milioane de euro. Urmează ca suma să fie actualizată pe parcurs, probabil va ajunge la aproape jumătate de milioane de euro” – spune Constantin Savu, primarul din municipiul Urziceni.

La data de 19 februarie, operatorul ECOAQUA S.A. împreună cu autoritățile din Ialomița au organizat o ședință de dezbatere publică în comuna Coșereni, la care au participat: Eduard Grama, directorul ECOAQUA S.A., Vasile Iliuță, președintele CJ Călărași, Bogdan Mihai, administratorul public al CJ Călărași, Stan Ionuț, subprefectul județului Călărași, Eugen Ilie, director adjunct al operatorului ECOAQUA S.A., și alți funcționari, precum și directori de deconcentrate.

Toma Anton, viceprimar comuna Coșereni: „Avem un sistem vechi, din 1974, cu trei antene care s-au tras în anii trecuți pentru CAP, pentru școală, grădiniță și dispensarul veterinar. Ulterior, oamenii s-au racordat cum au putut. Nu avem stație de clorinare sau de tratare a apei.”

Participanții la ședință au adresat întrebări autorităților, care au oferit răspunsuri pentru a clarifica toate aspectele privind implementarea proiectului.

„Eu pot spune că am luat pulsul localității. Este un proiect mult așteptat de localitatea noastră, fiindcă din 2017 avem rețea de gaz. Avem o rețea veche de 20 de km. de apă, dar nu avem rețea de canalizare. Nu exista an în care locuitorii să nu mă întrebe despre începerea acestui proiect, mai ales că doi ani am fost în consiliul director al Ecoaqua. Știam foarte bine ce se întâmplă, numai că erau localități care ieșeau și intrau în proiect. Din cauza asta s-au făcut cele nouă revizii. De nouă ori s-a modificat proiectul” – a declarat Lucian Tudorache, primarul comunei Coșereni din județul Ialomița.

Continue Reading

Știri

Marius Dulce: „Lucrăm la capacitate maximă în Cartierul Măgureni”

Published

on

Marius Dulce le cere cetățenilor care locuiesc în Măgureni să se racordeze la rețeaua de apă și canal înainte de a începe asfaltarea străzilor. Lucrările din zonă sunt pe jumătate gata, iar după asfaltarea trotuarelor, urmează turnarea asfaltului, anunță primarul municipiului Călărași. 

„Lucrările de execuție ale obiectivului au ajuns la un procent de 50%, iar valoric la 25%. După asfaltarea trotuarelor, urmează turnarea de asfalt pe străzi. Aici valoarea investiției este cea mai mare”, a transmis Marius Dulce.

Continue Reading

Cele mai vizualizate