in

Spitalul Județean Călărași are un nou bloc operator

Miercuri, 23 ianuarie 2019, Consiliul Județean Călărași a făcut recepția obiectivului de investiție : Modernizare și reabilitare etaj 4 , bloc operator corp al Spitalului Județean Călărași. La activitate a asigurat prezența vicepreședintele CJ Călărași Valentin Barbu și managerul Spitalului Județean Valentin Emanoil. Lucrarea a fost proiectată de S.C. Arhitect Studio CN SRL Bucuresti și realizată începând cu 2016  de S.C. Confort S.A. Călărași. 

Valentin Emanoil și cadrele medicale au prezentat cu lux de amănunte spațiile care s-au creat în incinta acestui bloc operator realizat la standarde europene:  sala de operatii 1, sala de operatii 2, filtruaseptic 1, sala de operatii 3, sala de operatii 4, filtruaseptic 2, sala de operatii 5, sala de operatii 6, filtru aseptic 3, sala de operatii tampon, filtru aseptic tampon, salon trezire postoperatorie, salon pregatire preoperatorie, protocoloperator, cabinet asistente, camera de odihnamedici+g.s., camera medicianestezisti, centrutransfuzii+g.s., sala de gipsare, vestiar cadre medicale+2dusuri+g.s., camera decontaminaremateriale de curatenie.

Valentin Emanoil a descris dăruirea pe care echipa Vasile Iliuță a manifestat-o pentru realizarea acestei investiții atât de necesară la Spitalul Județean, menită să ridice standardele acestuia, clasificarea sa, a descris eforturile ca spitalul să fie încadrat cu personal medical de specialitate, cu medici având expertiză în toate domeniile.

Cele  7 Sali de operatii sunt încadrate ca fiind “Camere curate” in domeniul spitalicesc si reprezintă încăperi în care concentraţia de particule din aer este controlată si menţinuta in nişte limite prestabilite conform încadrărilor din punct de vedere al  purităţii aerului. Aceste incinte sunt construite si utilizate în aşa fel încât introducerea, generarea si reţinerea de particule să fie minimă, iar parametrii relevanţi (temperatura, umiditate, presiune, viteza) sunt de asemenea controlaţi conform standardelor naţionale si internaţionale .

Salile de operatii sunt prevazute  cu instalatii speciale de ventilare-climatizare care să asigure nivelul deaseptie cerut, controlul parametrilor interiori pentru temperatura, umiditate, presiune si viteza decirculaţie ale aerului interior pe toată durata anului (iarnă-vara). O atenție deosebită s-a acordat achiziției de mobilier modern.  Noua investitie a fost dotata cu paturi metalice de spital, scaune , dulapuri de depozitare,noptiere.

Lucrarile de modernizare a Blocului Operator din cadrul spitalului au demarat in luna martie 2016,terminarea lucrarilor s-a realizat in data de 27.07.2017 , data la care s-a efectuat receptia la terminarea lucrarilor la acest proiect. Valoarea totala a lucrarilor realizate este de 3.927.958,36 lei cu T.V.A .inclus.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Se închide circulația pe A2 între Brănești și Drajna

O cisterna cu GPL s-a răsturnat pe DJ 403