Connect with us

Știri

Speriați că ar fi murit în casă, locatarii unei scări de bloc din Călărași au sunat la 112

Published

on

Locatarii din blocul K14 de pe strada Policlinici din Municipiul Călărași au fost puși pe jar de o situație care implica unul dintre vecinii lor, un bărbat cu afecțiuni medicale și o stare generală precară, pe care nu l-au mai văzut de câteva zile.

Acesta locuiește singur și își duce traiul de pe o zi pe alta din mila vecinilor. Este vizitat la câteva saptamâni de ginerele sau, care vine să-l mai ajute cu treburi prin casă, spun vecinii bărbatului.

Pentru că nu a mai fost văzut de câteva zile, câțiva vecini din scară au încep să se îngrijoreze cu privire la starea de sănătate a acestuia.

Au încercat să verifice dacă se află în locuință, însă fără succes. Îngrijorați, au decis să solicite ajutorul autorităților prin apelarea numărului de urgență 112.

Advertisement

La fața locului s-au prezentat rapid un echipaj de poliție și un echipaj SMURD, pregătiți să intervină.

Împreună, aceștia au pătruns în locuința bărbatului pentru a verifica starea sa și dacă este în viață. Din păcate, locatarul nu a răspuns la solicitările salvatorilor. În cele din urmă, pompierii au pătruns în locuința acestuia.

Dorind să fie siguri că bărbatul primește asistența medicală de care are nevoie, pompierii au luat decizia de a intra în locuință prin geam. Astfel, au descoperit bărbatul într-o stare deplorabilă, aflându-se în pat și prezentând semne evidente de neglijare.

Vecinii erau conștienți de problemele de sănătate și dependența de alcool a bărbatului, ceea ce i-a îngrijorat și mai mult. Fiind imposibil să dea de el în ultima săptămână, aceștia au considerat că este momentul să solicite ajutorul autorităților prin apelarea serviciului de urgență.

Cu toate insistențele și eforturile depuse de către salvatori, bărbatul a refuzat să fie transportat la spital și să primească îngrijiri medicale.

Advertisement

Advertisement

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate