Connect with us

Cultură

Spectacolul “Gunoierul”, o comedie spumoasă, la Călărași

Published

on

“Gunoierul” – Marți, 26 aprilie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei.
Spune-mi ce arunci la gunoi ca să îți spun cine ești – proverb nou.
La finalul unei zile obositoare, Domnul mai are o sarcină de îndeplinit: să arunce gunoiul la tomberon. Acolo, are parte de o întâlnire surprinzătoare cu un… cititor în gunoaie.
Metodic precum un detectiv, Gunoierul îi analizează resturile și îi dezvăluie lucruri de care el nu are habar și care au legătură cu viața lui, dar și cu cea a vecinilor. Căci nu o să îți vină să crezi câte poți afla, aruncând un ochi în sacul cu gunoi al cuiva. Ușor, ușor, Domnul o ia razna și este cuprins de paranoia, realizând că Gunoierul ar putea avea dreptate. Ce enigme ajung cei doi să rezolve și ce consecințe apar veți afla vizionând spectacolul „Gunoierul” – o comedie spumoasă, care va trezi atât râsul, cât și investigatorul din tine.
Text : Mimi Branescu
Distributie: Daniel, Hara, Pavel Barsan si Maria Magdalena Chihaia.
Preț bilet : 50 lei
Biletele se pot achiziționa de la Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași și de pe https://m.iabilet.ro/bilete-calarasi-gunoierul-74281/

Cultură

„CALATORIND PRINTRE SUNETE”, Concursul National de Interpretare Pianistica – ediția a V-a

Published

on

Copii din toată țara, cu vârste cuprinse între 5 și 18 ani vor dezmierda pianul vineri, 3 iunie începând cu ora 11 în Sala Barbu Știrbei și ne vor purta într-o călătorie printre sunete.

“Călătorind printre sunete” este Concursul Național de Interpretare Pianistică, ajuns la ediția a V-a, organizat de Palatul Copiilor nr.1 Călărași, în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, Consiliul Județean Călărași și Inspectoratul Școlar Județean Călărași.

Continue Reading

Cultură

VIDEO. CJCC aduce Lumea Disney la Călăraşi de Ziua Copilului

Published

on

Manager CJCC, Georgiana Teodorescu: Anul acesta, 1 iunie este „Lumea Disney”. Am ales această temă deoarece copiii vor fi surprinși de personajele îndrăgite din lumea Disney – Elsa, Maria, Alice, Sofia, mai avem câteva surprize, dar nu le vom dezvălui acum. Îi așteptăm pe cei micuți să le descopere singuri.
În acest eveniment avem parteneri, avem Muzeul Dunării de Jos care va fi alături de noi cu un atelier de modelaj în lut, avem Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”, care va fi alături de noi cu trei ateliere de creație – un atelier de pictură, altul de bricolaj, unul de desen și unul de lectură. Avem și Palatul Copiilor care de asemenea vine cu ateliere de creație pentru copii, dar avem și foarte multe activități distractive – avem concursuri, jocuri, dansuri și bineînțeles vor fi prezente toate personajele îndrăgite Disney, care se vor juca cu micuții și vor face poze cu aceștia.
Așadar, îi așteptăm pe toți micuții din Călărași, în data de 1 iunie pe platoul Consiliului Județean, începând cu ora 15:00.

Continue Reading

Cultură

Atracția lunii aprilie la Muzeul Dunării de Jos

Published

on

Statueta antropomorfă feminină este vedeta lunii aprilie, la Muzeul Dunării de Jos Călărași. Aceasta este prezentată în cadrul proiectului “Exponatul lunii”, derulat de instituția de cultură de peste 4 ani. Muzeograful Andreea Parnic ne-a declarat că, prin acest proiect, se dorește ca atât comunitatea locală, cât și oamenii din toată țara să cunoască patrimoniul muzeului de pe malul Borcei, colecțiile de arheologie ale acestuia fiind extrem de valoroase.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.