Connect with us

Breaking News

Șomajul în România a ajuns la un minim istoric – doar 3,19%!

Published

on

Conform cifrelor oficiale, publicate de ANOFM (Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă), România a reușit performanța istorică de a avea cel mai mic șomaj din ultimii 30 de ani! Rata șomajului a coborât la 3,19%, record atins în luna martie.

Interesantă, dar deloc surprinzătoare, este structura şomajului după nivelul de instruire al șomerilor. Astfel, şomerii fără studii si cei cu nivel de instruire primar au o pondere însemnată în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele ANOFM, procentul acestora fiind de 33,20%. Şomerii cu nivel de instruire gimnazial reprezintă 31,20% din totalul şomerilor înregistraţi, iar cei cu studii universitare 4,76 %.

În acest context, preocuparea Guvernului pentru creșterea nivelului învățământului românesc este firească, iar creșterea salariilor profesorilor contribuie din plin la obținerea acestui deziderat.

Dincolo de aceste procente care indică legătura directă între interesul pentru învățătură al elevilor și studenților și posibilitatea de a obține ulterior un loc de muncă, rata extrem de mică a șomajului pune România pe un loc fruntaș din acest punct de vedere pe harta Europei.

Putem spune cu mândrie că avem o rată a șomajului mai scăzută decât unele dintre țările europene, așa cum sunt Suedia, Belgia sau Finlanda.

Recordul înregistrat de România este consecința benefică a dezvoltării economice asigurate în ultimii doi ani consecutiv de către Guvern prin aplicarea consecventă a programului de guvernare, un program care, în ultimii doi ani, a generat o creștere economică de 7% în 2017 și de 4,1% în 2018 și a creat sute de mii de noi locuri de muncă.

Astfel, încurajarea inițiativei private prin intermediul unor programe specifice, așa cum este și Start-Up Nation, dar și sprijinul tinerilor antreprenori, atât din mediul urban, cât și din mediul rural, au fost decizii inspirate ale Guvernului care au contribuit din plin la performanța de a avea o rată a șomajului atât de redusă.

Creșterea economică se simte atât în economie, dar și în buzunarele oamenilor. Salariul mediu net este acum mai mare cu peste 50% față de acum doi ani, iar pensia medie s-a majorat cu 28% față de 2016.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Breaking News

VIDEO. Călărași / Crimă îngrozitoare, tată și fiică, găsiți fără suflare în propria locuință

Published

on

UPDATE: 14:00

Anchetatorii au descoperit criminalul și mobilul crimei. Potrivit unor surse judiciare, un bărbat de aproximativ 40 de ani, chiriaș în locuința celor doi ar fi recurs la acest gest teribil în urma unor discuții tensionate privind chiria bărbatului, pe care proprietarii ar fi vrut să o sisteze.

Chiriașul a fost cel care a anunțat „descoperirea”, ulterior  acesta recunoscându-și fapta. Conform unor informații, bărbatul este recidivist, în anul 2014- 2015 ar mai fi avut o tentativă de crimă.

Tragedie la Călăraș, tată și fiică, de 71 și respectiv 41 de ani, au fost găsiți fără suflare în propria locuiță din municipiul Călărași. Descoperirea sângeroasă ar fi fost făcută de chiriașul care locuia împreună cu cei doi.

Strada pe care s-a petrecut teribila crimă a fost împânzită de forțe de ordine și anchetatori. Vecinii sunt terifiați, criminaliștii prezenți la fața locului au ridicat mai multe probe. Potrivit unor surse, în familia unde s-a petrecut tragedia au existat mai multe conflicte.

Bărbatul, în vârstă de 71 ani, și fiica acestuia, în vârstă de 42 ani, au fost găsiți decedați în locuință, cu multiple leziuni prin înjunghiere.

Continue Reading

Breaking News

COD GABLEN de ploi, vânt puternic și vreme deosebit de rece

Published

on

Cod gaben

Interval de valabilitate: 10 aprilie, ora 11 – 11 aprilie, ora 21. Fenomene vizate: intensificări ale vântului. Zone afectate: estul, sud-estul și sud-vestul țării; zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură

În intervalul menționat, în estul, sud-estul și sud-vestul țării, local și temporar vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…60 km/h, iar luni (11 aprilie), în jumătatea de sud a Moldovei, Dobrogea și estul Munteniei, rafalele vor depăși 70 km/h. Pe parcursul zilei de luni, în zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură, vântul va continua să sufle tare, cu rafale de peste 90 km/h, iar zăpada va fi spulberată

sursa: ANM

Continue Reading

Breaking News

DIICOT a destructurat o rețea de cinci români bănuiți că administrau site-uri care oferă servicii de asasinare la distanță, pe darknet

Published

on

DIICOT a destructurat o rețea de cinci iromâni bănuiți că administrau site-uri care oferă servicii de asasinare la distanță, pe darknet.

În urma cercetărilor, autoritățile de la Washington au stabilit că grupul în cauză este format din cinci sau mai multe persoane care locuiesc în România. La finalul acțiunii DIICOT, au fost aduși la audieri cinci suspecți și patru martori.

Biroul de presă al DIICOT informează că a realizat șapte percheziții la adrese din Gorj și Hunedoara, în urma unei cereri venite din partea autorităților americane care ”vizează activitatea unui grup infracțional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă”.

Respectivele site-uri puteau fi accesate numai prin browsere special dezvoltate, iar plata pentru servicii era acceptată numai în monede electronice, ale căror traseu este mult mai greu de urmărit.

Prejudiciul estimat în acest caz este de 500 de mii de euro. În urma perchezițiilor, au fost ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri și suma de 30 de mii de lei.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro