in

Șofer prins cu alcoolemie de 0,04, după ce a mâncat crenvuști și iaurt. Sancțiunea primită este de peste 1.300 lei

Un tânăr din Călărași, rămas fără permis de conducere după ce poliţiştii Biroului Rutier i-au găsit o alcoolemie de 0,04 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Pentru a demonstra că nu a consumat băuturi alcoolice, bărbatul a solicitat analiză de probe biologice la UPU Călărași. Șoferul susține că a mâncat crenvursti și a băut iaurt sana cu câteva ore înainte de testare.


Bărbatul a fost oprit în trafic în noaptea de sâmbătă, 13 iunie la ora 02.15 de un echipaj al Poliţiei Rutiere Călărași pe strada Mușețelului, cartierul 2 Moldoveni din Călărași, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,04 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi l-au amendat cu peste 1.300 de lei.

Eu vineri toată ziua am fost la muncă. Sunt macaragiu și sunt testat zilnic cu aparatul alcooltest. Toată ziua eu mâncasem foarte puțin, dar nu am mâncat nimic ce să fermenteze sau mai știu eu ce.. Gen sa conțină oțet sau altele. După munca, mai exact în jur de 11.00 am ieșit afară. Am dat o tura, am stat puțin prin zonă și pe la 01.30 dimineața (sâmbăta mai exact) m-a oprit agent Șchiopu Robert, pentru un control de rutină. I-am dat actele mele și ale mașinii, iar apoi m-a pus sa suflu, înainte de a sufla i-am spus sa aștepte puțin ca aveam ceva ciocolată în gură. Am suflat, dar aparatul a stat mai mult ca de obicei sa proceseze.. Și boom 0.04%. Am cerut să fiu dus la sânge.. Mi-au recoltat o probă, și luni trebuie sa plătesc analizele. Amenda a fost de 1305lei și retinerea permisului pe 90 de zile.” – povestește Barbu Mihai

Permisul conducătorului auto depistat cu alcoolemie de 0,04 mg/litru alcool pur în aerul expirat ar putea fi recuperat dacă rezultatul probelor biologice vor fi negative, iar sancțiunea primită trebuie contestată în instanță.

POZIȚIA OFICIALĂ A IPJ CĂLĂRAȘI

Bianca Ghiveci, agent principal de poliţie / purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a oferit un punct de vedere la solicitarea redacției privind situația mai sus expusă:

La momentul testării șoferul a avut o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și l-au sancționat contravențional.
Conducătorul autovehiculului are posibilitatea să solicite recoltarea de probe biologice, dacă rezultatul probelor va fi negativ poate să meargă în instanță să solicite anularea procesului verbal și a sancțiunii complementare.

REZULTATUL ANALIZELOR 

Barbu Mihai, tânărul conducător auto ne-a trimis rezultatul testării pentru a arăta public faptul că acesta nu a consumat alcool.

 

4.3 3 votes
Article Rating

What do you think?

-8 points
Upvote Downvote

Total votes: 10

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 10.000000%

Downvotes: 9

Downvotes percentage: 90.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Accident rutier în Ulmeni, soldat cu decesul unui bărbat și rănirea altor 5 persoane

Arena “Victoria” din Lehliu Gară – pe lista investițiilor importante susținute prin CNI