Connect with us

Știri

Șofer prins cu alcoolemie de 0,04, după ce a mâncat crenvuști și iaurt. Sancțiunea primită este de peste 1.300 lei

Published

on

Un tânăr din Călărași, rămas fără permis de conducere după ce poliţiştii Biroului Rutier i-au găsit o alcoolemie de 0,04 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Pentru a demonstra că nu a consumat băuturi alcoolice, bărbatul a solicitat analiză de probe biologice la UPU Călărași. Șoferul susține că a mâncat crenvursti și a băut iaurt sana cu câteva ore înainte de testare.


Bărbatul a fost oprit în trafic în noaptea de sâmbătă, 13 iunie la ora 02.15 de un echipaj al Poliţiei Rutiere Călărași pe strada Mușețelului, cartierul 2 Moldoveni din Călărași, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,04 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere pentru 90 de zile şi l-au amendat cu peste 1.300 de lei.

Eu vineri toată ziua am fost la muncă. Sunt macaragiu și sunt testat zilnic cu aparatul alcooltest. Toată ziua eu mâncasem foarte puțin, dar nu am mâncat nimic ce să fermenteze sau mai știu eu ce.. Gen sa conțină oțet sau altele. După munca, mai exact în jur de 11.00 am ieșit afară. Am dat o tura, am stat puțin prin zonă și pe la 01.30 dimineața (sâmbăta mai exact) m-a oprit agent Șchiopu Robert, pentru un control de rutină. I-am dat actele mele și ale mașinii, iar apoi m-a pus sa suflu, înainte de a sufla i-am spus sa aștepte puțin ca aveam ceva ciocolată în gură. Am suflat, dar aparatul a stat mai mult ca de obicei sa proceseze.. Și boom 0.04%. Am cerut să fiu dus la sânge.. Mi-au recoltat o probă, și luni trebuie sa plătesc analizele. Amenda a fost de 1305lei și retinerea permisului pe 90 de zile.” – povestește Barbu Mihai

Permisul conducătorului auto depistat cu alcoolemie de 0,04 mg/litru alcool pur în aerul expirat ar putea fi recuperat dacă rezultatul probelor biologice vor fi negative, iar sancțiunea primită trebuie contestată în instanță.

POZIȚIA OFICIALĂ A IPJ CĂLĂRAȘI

Bianca Ghiveci, agent principal de poliţie / purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, a oferit un punct de vedere la solicitarea redacției privind situația mai sus expusă:

La momentul testării șoferul a avut o alcoolemie de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii i-au reținut permisul de conducere pentru 90 de zile și l-au sancționat contravențional.
Conducătorul autovehiculului are posibilitatea să solicite recoltarea de probe biologice, dacă rezultatul probelor va fi negativ poate să meargă în instanță să solicite anularea procesului verbal și a sancțiunii complementare.

REZULTATUL ANALIZELOR 

Barbu Mihai, tânărul conducător auto ne-a trimis rezultatul testării pentru a arăta public faptul că acesta nu a consumat alcool.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

ADR Sud Muntenia angajează expert în cadrul Serviciului evaluare

Published

on

Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia organizează, în data de 29 august 2022, concurs pentru ocuparea unui post de expert în cadrul Serviciului evaluare, selecție și contractare POR, la sediul central din municipiul Călărași.

Dacă ai studii superioare absolvite cu diplomă de licență în următoarele ramuri de știință (conform nomenclatorului domeniilor și al specializărilor/programelor de studii universitare): inginerie civilă; inginerie electrică, electronică și telecomunicații; ingineria transporturilor; inginerie mecanică, mecatronică, inginerie industrială și management, și de asemenea, capacitatea de a lucra în echipă, capacitatea de a gestiona un volum variabil de muncă și de a respecta termenele stabilite, abilități de analiză, gestionare și prelucrare a informațiilor, precum și disponibilitate pentru deplasări în regiune, te așteptăm să te înscrii la concurs.

Poți trimite dosarul de înscriere online, la adresa de e-mail resurseumane@adrmuntenia.ro, sau îl poți depune personal, la sediul central al ADR Sud Muntenia din mun. Călărași, până la data de 26 august 2022, ora 12:00.

Mai multe detalii despre concurs și bibliografie poți regăsi accesând următorul link: https://www.adrmuntenia.ro/index.php/concurs-in-data-de-29-august-2022-pentru-ocuparea-unui-post-de-expert-in-cadrul-/article/1608

Continue Reading

Știri

Două zile de muzică bună și atmosfera de petrecere – Zilele Comunei Roseți

Published

on

După trecerea celor doi ani de pandemie, lucrurile au revenit la normal. Sărbătorilor au fost reluate, iar tradiția a revenit în rândul localităților  care organizează manifestări cultural- artistice  dedicate comunelor , cunoscute de public drept “Zilele Comunei”.

Iată că a venit rândul comunei Roseti. Evenimentul se desfășoară pe doua zile, 20 – 21 August, organizat ca de fiecare dată în Parcul Central din localitate. Intrarea este liberă iar publicul va avea parte de muzică populară și artiști de renume ai muzicii românești.

“Vă așteptăm Sambătă 20.08.2022 și Duminică 21.08.2022 la Zilele Comunei Roseți, în parcul central (Camin Cultural). Mulțumim!” – au transmis reprezentanții Primăriei Roseți pe o rețea de socializare.

Continue Reading

Știri

Călărași: Polițiștii de frontieră depistează un transport cu haine contrafăcute

Published

on

COMUNICAT DE PRESĂ

17.08.2022

 

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute,

estimate la o valoare de aproximativ 146.000 lei,

oprite la P.T.F. Călărași

 

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Călărași, alături de  inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile, au descoperit în urma unui control specific, efectuat  asupra unui ansamblu rutier, o cantitate considerabilă de bunuri, constând în articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor firme consacrate și care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 14.08.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei  Călărași, s-a prezentat la intrarea în țară un cetățean turc care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, articole vetimentare, pentru o societate comercială de pe teritoriul României.

 Urmare a  unor informații deținute, precum și a analizei de risc efectuată de  Direcția Regională Vamală București,  la nivelul Poliției de Frontieră au fost dispuse măsuri pentru identificarea transportului și efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport.

Astfel, echipa mixtă formată din inspectori ai Direcției Regionale Vamale București, din cadrul Biroului Echipe Mobile și  poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Călărași, a procedat la desigilarea mijlocului de transport și verificarea mărfurilor transportate.

În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.946 articole vestimentare și articole de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

Bunurile,  în valoare de 145.300 lei,  dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost reținute de către inspectorii DGV.

Totodată, în cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași,  pentru săvârșirea infracțiunii de  punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro