Connect with us

Știri

Serviciul Rutier în Poliția locală?! O nouă gafă de nivel național?

Published

on

În urma cu ceva timp, am observat o situație destul de ciudată, dar am așteptat… Într-un final ne-am convins. Ceea ce se întâmplă este adevărat, nu este doar o greșeală la nivel de județ, e mai grav. Problema este la nivel național!

Vedem, în fiecare zi pe toate străzile din România echipaje de Poliție. Poliție locală sau echipaje de Poliție Județeană. Foarte bine, nimic rău în asta… Undeva este o problemă. Aflăm imediat… Pe internet, circulă, de ceva timp mai multe fotografii cu echipaje ale Poliției locale cu inscripționare ilegală pentru a induce în eroare cetățenii…

AU VRUT SĂ SE IMPUNĂ ÎN FAȚA CETĂȚENILOR…DEGEABA…

Angajații polițiilor locale de la nivelul primăriilor din țară, precum și din Mun. București, au utilizat și utilizează autovehicule având aplicate pe toate laturile acestora sau numai pe unele, inscripția ilegală „POLIȚIA RUTIERĂ”, ”POLITIA LOCALĂ RUTIERA” sau ”POLIȚIA”, caracterele fiind formate din alte culori decât cele negru pe fond alb, sau/și sunt scrise cu fonturi de mărimi diferite, respectiv ”POLIȚIA” cu caractere mari și ”locală” sau ”locală sector …..” cu caractere mici, de natură a induce oamenii în eroare și a se confunda cu autospecialele Poliției Române. Aduc în atenția dvs. faptul că potrivit prevederilor H.G. nr. 1332 din 23 decembrie 2010, privind aprobarea Regulamentului cadru de organizare si funcționare a poliției locale: art. 31. — (1) Pe timpul desfășurării activităților de serviciu, pe raza comunelor, a orașelor, a municipiilor, a sectoarelor municipiului București, personalul poliției locale poate folosi autovehicule cu însemnul distinctiv „POLIȚIA LOCALĂ”, urmat de denumirea unității/subdiviziunii administrativ-teritoriale din care face parte. Literele care compun inscripția trebuie să fie de culoare neagră, pe fond alb, și să aibă aceleași dimensiuni.

Însemnele nu trebuie să creeze confuzii cu denumirea altor instituții sau autorități publice și sunt amplasate pe toate laturile autovehiculului, portiere, portbagaj și capotă, pentru a fi vizibile din orice poziție.

Autovehiculele de patrulare sunt echipate, în mod obligatoriu, cu dispozitive de iluminare pentru emiterea de semnale speciale de avertizare luminoasă, de culoare albastră și cu mijloace speciale de avertizare sonoră.

CE SE ÎNTÂMPLĂ PRIN BUCUREȘTI…

Angajații polițiilor locale de la nivelul primăriilor din țară, precum și din Mun. București se recomandă în trafic conducătorilor auto ca fiind ”polițiști rutieri, de la Brigada Rutieră” sau pur și simplu POLIȚIȘTI ”de la Poliția Capitalei”, înșelând conducătorii auto pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu și inducând ideea că ar fi polițiști din cadrul Poliției Române și nu polițiști locali din cadrul primăriilor.

Asta se întâmplă în București, nu în Călărași. Suntem raționali, sau nu!

Sunt cazuri izolate, dar există! Câțiva polițiști din cadrul Poliției locale, instituție aflată in subordinea Primăriei Mun. Călărași, au fost surprinși purtând în timpul programului sau la diferite evenimente unde erau chemați să participe, purtând echipament inscripționat greșit sau inscripționat ilegal, cu intenție. Aceștia purtau geci cu inscripția „POLIȚIA LOCALĂ RUTIERĂ” – fapt ce se constituie ilegal.

DESPRE RAMPELE MONTATE PE MAȘINILE DE POLIȚIE LOCALĂ

Sunt autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase:….. pentru lumina albastră – autovehiculele aparţinând poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, serviciului de ambulanţă sau medicină legală, protecţiei civile, Ministerului Apărării Naţionale, unităţilor speciale ale Serviciului Român de Informaţii şi ale Serviciului de Protecţie şi Pază, Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor din cadrul Ministerului Justiţiei, precum şi autovehiculele de serviciu ale procurorilor din Ministerul Public, atunci când se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă”. După cum vedeți, angajații poliției locale nu au dreptul de a folosi aceste lumini pentru a circula prioritar sau pentru a pătrunde pe culoarea roșie a semaforului în intersecții.

În Călărași nu este cazul să discutăm despre rampele cu pricina. În astfel de situații se regăsesc alte județe dar și Mun. București

Să sperăm că pe viitor nu vor mai exista astfel de exemple in cadrul acestor instituții.

În decursul zilelor ce vor urma, vom contacta conducerea Poliției locale pentru un punct de vedere oficial al domnului Daniel Anghel.

 FOTO: POLIȚIȘTII AU UMOR

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

Primarul Ionel Tatu se ține de cuvânt și obține finanțare pentru 35 km apă si canalizare

Published

on

Primarul Ionel Tatu din comuna Vâlcelele, județul Călărași, a marcat o zi semnificativă astăzi, pe 25 septembrie, o zi care va rămâne în istoria comunei. Cu mândrie și determinare, primarul a reușit să pună semnătura pe contractul pentru un proiect de importanță majoră: introducerea a 35 de kilometri de sistem de apă-canal în comunitatea sa.

Această inițiativă reprezintă un pas important pentru comuna Vâlcelele și locuitorii săi. Problemele legate de accesul la apă curată și serviciile de canalizare au fost o sursă constantă de preocupare pentru comunitatea locală. Prin semnarea acestui contract, primarul Ionel Tatu și echipa sa demonstrează angajamentul lor ferm pentru îmbunătățirea calității vieții locuitorilor.

Proiectul va implica lucrări extinse de construcție și infrastructură, inclusiv instalarea unei rețele de apă și canalizare care va acoperi cei 35 de kilometri stabiliți. Aceasta va permite accesul la apă potabilă de înaltă calitate pentru mai mulți locuitori și va contribui la menținerea unui mediu mai curat și mai sănătos în comună.

Primarul Ionel Tatu a subliniat importanța colaborării între administrație și comunitate în realizarea acestui proiect și a mulțumit tuturor celor implicați, inclusiv instituțiilor guvernamentale și partenerilor locali, pentru susținerea lor neîncetată.

Continue Reading

Administrație

A fost semnat contractul pentru transportul în comun pentru ruta ROSEȚI → JEGĂLIA → BORCEA

Published

on

Astăzi, în data de 25 septembrie a.c., președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a pus semnătura pe contractul pentru ultimul set de trasee din zona estică a județului.

Localitățile Roseți, Jegălia și Borcea au intrat în prim-plan odată cu semnarea lotului cu numărul 5 al proiectului care se ocupă de dezvoltarea transportului în comun din Călărași.

„Am finalizat procesul semnând ultimul lot de trasee ce acoperă ruta Călărași – Roseți – Jegălia – Borcea. Acest plan de transport județean a fost aprobat cu succes de către Consiliul Județean. Dorim să oferim servicii de transport de înaltă calitate locuitorilor din Călărași. Calitatea este esențială pentru noi”, a afirmat președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, într-un interviu acordat Canal SUD.

De notat că, spre deosebire de celelalte loturi de transport, care au fost adjudecate de companii din afara județului, lotul numărul 5 a fost câștigat de un rezident, subliniind astfel angajamentul pentru îmbunătățirea serviciilor oferite.

Costel Feldioreanu, transportatorul, a declarat: „Dorim să aducem îmbunătățiri semnificative serviciilor noastre, motiv pentru care am achiziționat două microbuze cu o capacitate de 22 de locuri. Acestea vor intra în circulație pe străzile județului în luna noiembrie.”

Planul de transport în comun cuprinde un total de 12 loturi, iar societățile implicate s-au angajat să asigure transportul sigur al cetățenilor timp de 10 ani, furnizând mijloace de transport noi și moderne pentru comunitatea din Călărași.

Continue Reading

Știri

Accident de circulație: O șoferiță a lovit un bărbat care circula pe trotinetă

Published

on

În dimineața zilei de 25 septembrie curent, un incident a avut loc la intersecția străzii Cornișei cu Bulevardul Nicolae Titulescu, implicând o trotinetă electrică și un autoturism marca Dacia Logan la volanul căruie se afla o șoferiță neatentă. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 09:30.

Potrivit informațiilor inițiale, autoturismul a virat la stânga, fără să observe prezența trotinetei electrice în trafic. Conducătorul trotinetei a fost evaluat medical, iar la locul accidentului a intervenit rapid un echipaj SMURD.

„Pe 25 septembrie, o șoferiță în vârstă de 27 de ani, domiciliată în municipiul Călărași, circula pe strada Cornișei. La intersecția cu bulevardul Nicolae Titulescu, a efectuat o viraj la stânga fără să acorde prioritate unui bărbat în vârstă de 51 de ani, care se deplasa regulamentar pe o trotinetă electrică. Incidentul s-a soldat cu daune materiale și rănirea ușoară a bărbatului. Ambii conducători auto au fost supuși testului etilotest, rezultatele fiind negative”, a declarat Bianca Ghiveci, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

În acest caz, s-a deschis un dosar penal pentru investigarea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

Continue Reading

Cele mai vizualizate