in

Senatorul PSD Nicușor Cionoiu, despre dezinteresul companiei ENEL privind problemele semnalate de călărașeni

Senatorul social democrat de Călărași, Nicușor Cionou, a vorbit în cadrul conferinței de presă ce s-a desfășurat joi la sediul PSD Călărași, despre problema furnizorului de electricitate care nu gestionează eficient problemele semnalate de călărășeni. Parlamentarul a făcut un experiment apelând numărul de telefon menționat în factură pentru a primi explicații privind factura de curent, așteptând în telefon mai bine de 30 de min. Iată ce propunere are parlamentarul:

Senator PSD Nicușor Cionoiu: Vreau să vă spun că aproape jumătate care au venit în audiență au mari probleme cu Enel, probleme legate de întreruperi de curent. Probleme legate de, în primul rând, aparatele de uz casnic, probleme legate de comunicare. Aș vrea să vă supun atenției doar un singur cuvânt – respectul. Respectul pe care trebuie să-l acorde această instituție unor oameni care plătesc zi de zi facturile. Acest Enel scumpește prețul, dar care este responsabilitatea si unde regăsim chestia din prețul respectiv care reprezintă investiția? De aceea statul românesc când ninge, când bate vântul, rămâne 5 zile, 10 zile în umbră din cauză că Enel nu face investiții. Care este responsabilitatea acestei instituții? Eu am venit în fața dumneavoastră acum să vă iau ca parteneri, să mă ajutați să putem să ajutăm acești oameni care sunt vulnerabili. M-a frapat faptul că o femeie a rămas fără două aparate de uz casnic din cauza întreruperilor de curent. Ce poate să facă acea femeie?
Cine răspunde? Am verificat și eu acel număr de telefon care se dă pe factură, o factură pe care un om simplu nu o poate înțelege. Am sunat la 0219977 și dacă ai timp sau ești la pește, este ok, pentru că poți să stai o jumătate de zi să-ți răspundă cineva ambiguu și nu rezolvi nimic. Toate aceste lucruri nu se rezolvă cu mijloace automate în care nepăsarea este crasă. Am mers mai departe și am verificat, avem un director pe zona Călărași – Slobozia, domnul Vasile Dumitru Adrian, care vine la Călărași exact cum circula rata pe vremea comunismului, din doi în doi. Nu se poate așa ceva. Plătim aceste facturi, se scumpesc aceste facturi, ni le însușim. Totuși, noi pentru ce plătim? Toți avem dreptul la o justificare.
Avem o societate în care toți antreprenorii sunt supuși controalelor. Acest Enel nu este supus la nimic. Totul este la libertatea fiecărui șef și așa mai departe. Nu se poate așa ceva! Oamenii aceștia nu trebuie să beneficieze doar de scumpirea prețurilor. În componenta aceea în care regăsim investiția, unde este prosperitatea care ar trebui să apară? Când va apărea la noi în țară? Acest Enel italian se va retrage peste doi ani și rămânem cu o societate vlăguită. Unde este dialogul acestui Enel cu un cetățean de rând?
Aș vrea să vă spun că acest lucru pe care vi-l expun nu va rămâne așa. Toți oamenii care sunt nemulțumiți vor face obiectul unei discuții personale. Vom întocmi o listă, și această listă va fi supusă mai departe. V-am expus acest punct de vedere din cauză că foarte mulți oameni se chinuie să plătească aceste facturi, foarte mulți oameni destul de amărâți se chinuie să plătească și diferența de preț, referitor la scumpire. Nu vorbim de stabilirea furnizorului pentru că e greu, un om de rând de la țară să știe să stabilească furnizorul. Într-un sat în care, în momentul ăsta, totul îmbătrânește, noi vrem să aducem infrastructură, acum le luăm banii pe curent, pe un serviciu care în mare parte nu este corect?

Președintele interimar al PSD Calarasi, Vasile Iliuta a completat declarația senatorului Cionoiu, spunând: E un serviciu public care e destinat să aducă servicii populației. Populația, astăzi, e derutată. Se va majora, se va liberaliza prețul energiei și ei sunt abandonați iar dorințele de a se informa nu pot fi împlinite pentru că sunt ținuți de un robot timp de jumătate de zi și cetățeanul este forțat să renunțe, să nu primească informațiile de care are nevoie.

Referitor la grevele din țară, la grevele care s-au întâmplat și la noi, lucrurile sunt clare. Nu se respectă legea pensiilor și de aceea aceste mișcări de stradă. Pensionarii își doresc dreptul de 26%, așa cum le-a fost promis. Legislația a fost amânată până la 1 ianuarie. Noi apărăm drepturile pensionarilor, îi susținem în toate mișcările sindicale pe care le fac și ne dorim ca guvernul PNL să pună în practică respectarea legii – să majoreze pensiile cu 26% așa cum a fost promis.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

PSD/ Săndina Georgescu: “Venim cu un suflu nou, suntem debarasați de „obligații” personale, și venim cu o nouă viziune”

VIDEO. Alex Drăgulin: Mi s-a solicitat clar să plec din acest serviciu