Connect with us

Breaking News

Senatorul N. Cionoiu: Realitatea cruntă pe care o trăim impune renegocierea PNRR!

Published

on

Senator Nicușor Cionoiu: Realitatea cruntă pe care o trăim impune renegocierea PNRR! Condițiile s-au schimbat, este război la granița țării noastre, suntem printre cei mai afectați și trebuie să facem față valului de refugiați și a crizei energetice cu efecte grave asupra economiei, agriculturii și a societății.
Elementele ce trebuiesc rediscutate URGENT sunt agricultura, politicile de mediu- energie, dar și pensiile.
Este în interesul tuturor, inclusiv al Uniunii Europene, ca agricultura românească să aibă acces la banii din PNRR. În contextul războiului Rusia-Ucraina, devine de-o importanță vitală producția agricolă a României.
În ceea ce privește politicile de mediu- energie, #UniuneaEuropeana se adaptează la criza energetică amplificată de invadarea Ucrainei de către Rusia și permite revenirea la producerea energiei electrice pe bază de cărbune. Bruxelles-ul și statele membre au trecut în ultimii ani la o politică agresivă de de-carbonizare a sistemului energetic, acum însă, pe măsură ce Rusia folosește gazele naturale ca o armă politică, dat fiind că e responsabilă pentru o treime din gazele utilizate în Europa, UE permite revenirea la cărbune.
Când vorbim de scumpirile din ultima perioadă, acestea afectează grav puterea de cumpărare a pensionarilor. Plafonul de 9,4% din PIB, cheltuieli cu pensiile – inclusiv cele speciale, de serviciu, dar și cu includerea transferurilor de la Pilonul 1 la Pilonul 2 – face imposibilă creșterea pensiilor în următorii 50 de ani, lucru de neacceptat!
Miniștrii PSD pregătesc un set de propuneri, pe care-l vor supune discuțiilor din coaliție și guvern, care să fundamenteze ajustarea PNRR și să susțină din bani europeni domenii esențiale.
România este în prima linie, la granița războiului Rusia –Ucraina și are tot dreptul să pretindă solidaritate și sprijin!

Breaking News

Incendiu de proporții la un centru de dezmembrări din Călărași

Published

on

Un incendiu devastator a izbucnit astăzi la ora 15:00 pe Varianta Nord din Călărași, la un centru de dezmembrări auto. Peste 12 autoturisme au fost distruse complet.

La fața locului, pompierii din cadrul ISU Călărași au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările. Echipajele de intervenție au reușit să localizeze incendiul și se află în plină acțiune pentru lichidarea acestuia.

Continue Reading

Breaking News

Utilaje agricole și sisteme GPS furate. Polițiștii descind în peste 40 de locații

Published

on

Astăzi, polițiștii din Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, desfășoară 41 de percheziții în diverse județe, printre care Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, vizând indivizi suspectați de comiterea de furturi calificate din societăți comerciale.

Conform cercetărilor efectuate, mai mulți indivizi ar fi săvârșit multiple infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale agricole în intervalul 2021-prezent, în care ar fi furat echipamente GPS și utilaje agricole. Procurorii vor pune în aplicare 6 mandate de aducere, iar persoanele respective vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru interogatorii.

Operațiunea a beneficiat de suportul specializat al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română și a implicat polițiști din diverse unități, precum Serviciul de Investigații Criminale, Poliția Orașului Fundulea, Poliția Orașului Lehliu Gară, Poliția Municipiului Călărași, Poliția Municipiului Oltenița, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic, și Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

De asemenea, au fost implicați polițiști din județele Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Continue Reading

Breaking News

IPJ Călărași va prelua fostul sediu al SRI Călărași

Published

on

Inspectorul-șef al Inspectoratului de Poliție Județean Călărași a dezvăluit în cadrul conferinței de presă desfășurate marți, 19 septembrie, importante informații cu privire la bilanțul activităților polițienești desfășurate în ultimele 8 luni ale anului. Pe lângă acestea, au fost discutate și alte subiecte de interes pentru călărășeni.

Una dintre vestea notabile aduse în discuție a fost preluarea fostei clădiri a SRI Călărași de către Inspectoratul Județean de Poliție Călărași printr-un protocol, programată să se realizeze la sfârșitul lunii septembrie. Conducerea IPJ Călărași consideră că această preluare va rezolva problema spațiilor și birourilor aglomerate din instituție, estimând că procedura va dura aproximativ o lună sau o lună și jumătate.

De asemenea, un alt aspect semnificativ este mutarea efectivă a aparatului județean din IPJ Călărași în clădirea actualului sediu al SRI Călărași. Despre acest lucru, șeful Poliției din Călărași nu a oferit detalii exact pentru că nu au fost încă stabilite.

Acest pas va permite reorganizarea și relocarea personalului, având în vedere că SRI Călărași a redus semnificativ structura lor de personal prin reorganizarea teritorială.

Prin această mutare, IPJ Călărași se așteaptă să rezolve problemele de spațiu și să eficientizeze activitatea, împărțindu-și structura de personal între cele două clădiri. De asemenea, se ia în considerare organizarea astfel încât structurile care dețin comanda să rămână în locația actuală pentru a asigura o funcționare optimă a instituției.

Continue Reading

Cele mai vizualizate