in

Senator PSD Roxana Pațurcă: “Este normal ca, în condițiile unor creșteri salariale consistente, dar și pe fondul creșterii punctului de pensie, să crească și puterea de cumpărare a românilor”

Roxana Pațurcă, senator PSD, membru al Comisieu de Buget – finanțe declară, prin intermediul unei postări pe pagina sa de facebook, susținând că “deficitul comercial României n-ar trebui să trezească motive de îngrijorare în condiţiile în care s-au majorat salariile iar românii îşi pot permite acum să achiziţioneze bunuri şi servicii pentru creşterea nivelului de trai.”  Totodată, senatorul PSD a apreciat faptul că datoria publică guvernamentală este în scădere, ajungând de la 37,6 în anul 2016 la 34,9 în anul 2018.

Deficitul comercial al României este normal pentru realitățile economice pe care le trăim în prezent. Cu alte cuvinte, este normal ca, în condițiile unor creșteri salariale consistente, dar și pe fondul creșterii punctului de pensie, să crească și puterea de cumpărare a românilor, care își permit acum să achiziționeze bunuri și servicii care să le crească nivelul de trai.
Importurile sunt în creștere tocmai din acest motiv – România importă o serie întreagă de medicamente, destinate îndeosebi pensionarilor, dar nu numai, dar și alimente și autoturisme, majoritatea acestora cumpărate de salariați, cererile pentru aceste produse și bunuri fiind o consecință directă a puterii de cumpărare în creștere. 
Cu siguranță, dacă liberalii s-ar fi aflat la guvernare, ar fi preferat să taie pensiile și salariile românilor, așa cum au făcut-o formațiunile de dreapta și în alte rânduri, doar de dragul unei balanțe comerciale care să arate bine pe hârtie dar care să arate prost în buzunarele românilor. 


Dimpotrivă, în timpul guvernării social-democrate a crescut puterea de cumpărare a românilor, care acum își permit mult mai mult, pe fondul creșterilor salariale și a pensiilor.
În plus, pentru a răspunde criticilor nefondate, datoria publică guvernamentală este în scădere, de la 37,6% din PIB în 2016 la 34,9% din PIB acum, iar deficitul de cont curent este la nivelul de 7,4% din PIB.
În aceste condiții, este limpede pentru oricine că dincolo de cifrele bugetului pe 2019 stau calcule concrete și estimări realiste privind evoluția economiei. 
Așa cum am mai spus, prefer un buget bine creionat la început de 2019, decât un buget făcut în grabă la finalul lui 2018.”
– scrie senatorul PSD, Roxana Pațurcă pe pagina sa oficială de facebook

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Senatorul PSD Roxana Pațurcă: PSD va majora alocațiile copiilor. Acuzațiile celor de la PNL constituie un atac murdar de campanie

Alocaţiile pentru copii vor fi mărite!