Connect with us

Breaking News

Șeful IPJ Călărași, Petronel Dumitrașcu, citat de DNA București într-un dosar de corupție

Published

on

CERCETĂRILE DNA SE INTENSIFICĂ ÎN CAZUL ACHIZIȚIONĂRII UNIFORMELOR POLIȚIȘTILOR DIN CĂLĂRAȘI

Astăzi, ancheta Direcției Naționale Anticorupție a făcut un pas important în ceea ce privește dosarul uniformelor care au ajuns și în județul Călărași la Inspectoratul Județean de Poliție. Conform unor informații apărute în cursul acestei zile, la sediul IPJ Călărași a ajuns o adresă emisă de DNA structura centrală în care mai mulți polițiști anchetați au fost citați să se prezinte la sediul instituției abilitată în efectuarea cercetărilor privind demersurile achizițiilor ce vizează uniformele polițiștilor din IPJ Călărași.

Se pare că ținta de astăzi a procurorilor a fost, astăzi, Petronel Dumitrașcu, inspectorul șef al Inspectoratului de Poliție Județean din Călărași. Acesta a fost înștiințat că trebuie să se prezinte luni, 6 martie 2023, la sediul DNA central pentru a fi audiat și a i se aduce la cunoștință calitatea procesuală dobândită în timpul anchetei ce vizează circuitul achizițiilor uniformelor și a altor echipamente necesare polițiștilor. 

Vă reamintim că,  la data de 30 ianuarie 2023, au fost efectuate percheziții la Direcția Economică și Direcția Logistică, la Serviciul Juridic și Serviciul Resurse Umane din structura IPJ Călărași.

Această acțiune a DNA vine ca urmare a investigațiilor desfășurate în legătură cu modul în care au fost achiziționate uniformele polițiștilor și dacă s-au respectat procedurile legale. Conform unor surse, se pare că există suspiciuni privind posibile ilegalități în ceea ce privește modul în care au fost făcute achizițiile și dacă acestea au fost în concordanță cu legislația în vigoare.

Advertisement

Polițiștii citați astăzi de către DNA vor trebui să se prezinte la sediul instituției pentru a fi intervievați și pentru a oferi explicații cu privire la aceste achiziții. Este important de menționat că, potrivit legii, toți cei implicați într-un astfel de dosar au dreptul la prezumția de nevinovăție și la un proces echitabil.

În ultimii ani, Direcția Națională Anticorupție a desfășurat numeroase anchete și investigații în legătură cu posibile fapte de corupție în rândul funcționarilor publici și al instituțiilor statului.

Totodată, săptămâna aceasta, la sediul IPJ Călărași se efectuează un control al Direcției Control Intern din cadrul IGPR, care efectuează un control tematic la Politia Municipiului Călărași și la alte servicii din I.P.J., în legătură cu activitatea polițienească din municipiu în ultimele luni.

Advertisement

Breaking News

King Julien, maimuța lemur sechestrată într-o clădire abandonată din Călărași, a ajuns din nou la Grădina Zoologică

Published

on

Un incident neobișnuit a avut loc recent în Complexul de Agrement ZOO Călărași, unde doi indivizi au reușit să pătrundă în habitatul maimuțelor de tip lemur și să sustragă un exemplar. Incidentul a avut loc în cursul zilei de joi, 13 iunie.

Conform primelor informații, furtul a fost comis de doi tineri din municipiul Călărași, care au reușit să pătrundă neobservați în zona lemurilor și să fure un exemplar prețios. Pe piața neagră, astfel de animale sunt extrem de valoroase, prețul unui lemur variind între 5.000 și 7.000 de euro.

După ce au realizat dispariția lemurului, angajații ZOO Călărași au anunțat imediat poliția. În urma unei intervenții rapide, polițiștii au reușit să identifice locația în care era ascunsă maimuța – o clădire abandonată din cartierul Livada al municipiului Călărași. Animalul a fost găsit legat la picioare și abandonat, dar, din fericire, într-o stare relativ bună de sănătate.

Investigațiile poliției au dus la identificarea unuia dintre autori, Curt Francesco Ionuț, un tânăr de 18 ani din municipiul Călărași. Acesta a fost asistat în comiterea infracțiunii de un alt tânăr. Ambii sunt acum cercetați de procurori pentru faptele lor.

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Județul Călărași sub un nou cod galben de vreme rea

Published

on

LInspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași a transmis un nou cod galben de vreme rea, valabil astăzi, între orele 12:00 și 23:00.

Potrivit avertizării, județul Călărași se va confrunta cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin descărcări electrice frecvente, intensificări ale vântului cu viteze cuprinse între 55 și 70 km/h, vijelii și averse torențiale.

De asemenea, sunt posibile căderi de grindină și acumulări semnificative de apă, cantitățile de precipitații estimându-se între 20 și 30 l/mp, cu valori izolate de până la 50 l/mp.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Alimentarea cu apă potabilă, sistată pentru câteva ore în Călărași. Ce zonă este afectată

Published

on

Joi, 6 iunie, Ecoaqua Călărași anunță întreruperea temporară a furnizării apei potabile pentru locuitorii și utilizatorii din zona cuprinsă între străzile Mihai Viteazul și Ciocârliei, din cauza unei avarii apărute la rețeaua de apă pe strada Macului.

UPDATE 15:30: S-a reluat furnizarea apei

„S-a remediat și cea de-a doua avarie, fiind reluată furnizarea apei către consumatori”, confirmă maistrul Mihai Ionel.

Știrea inițială:

Advertisement

Echipele de intervenție Ecoaqua Călărași au ajuns deja la locul avariei și depun toate eforturile pentru a remedia situația în cel mai scurt timp posibil. Estimarea actuală pentru remedierea avariei este de aproximativ trei ore.

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, a transmis compania Ecoaqua.

Locuitorii sunt rugați să își facă rezerve de apă pentru a putea trece peste această perioadă de întrerupere și să contacteze echipa Ecoaqua pentru orice nelămuriri sau probleme apărute în acest interval de timp.

𝐒𝐢𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞 furnizare apă potabilă – Mun. Călărași

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă pe str. Macului, în data de 06.06.2024, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între str. str. Mihai Viteazul – str. Ciocârliei.

Advertisement

Echipele de intervenție Ecoaqua Călărași sunt la fața locului și depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil.

Timp estimat remediere avarie: 3h

Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”  au scris reprezentanții Ecoaqua Călărași în anunțul postat pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate