in

Sediul Primăriei Fundeni va fi modernizat anul acesta

În anul 2019, primarul Cărtușanu Gheorghiță a demarat proiectul de modernizare al Primăriei Fundeni, un proiect ambițios și de durată, ce presupune extinderea actualei construcții, noi săli de ședință, birouri de lucru pentru funcționarii publici și personalul contractual. Edilul social-democrat explică în materialul video că a întâmpinat mici probleme de ordin tehnic, dar ia în calcul și pandemia ca unul dintre obstacole. Termenul pentru finalizarea proiectului de reabilitare a sediului este sfârșitul lunii Mai, iar cetățenii continuă să fie încrezători în primarul pe care l-au ales anul trecut și sunt satisfăcuți de munca depusă până acum.

 

Primarul Gheorghiță Cărtușanu: Dacă vorbim de sediul primăriei, este o clădire care este reprezentativă pentru toți locuitorii comunei Fundeni, este casa, cred eu, a tuturor cetățenilor care vin să-și plătească impozitele, taxele și vin să-și rezolve problemele pe care le au. Pentru reabilitarea sediului avem termen de finalizare sfârșitul lui Mai.

Ce a impus această modernizare a sediului?
Primarul Gheorghiță Cărtușanu: Având în vedere că am văzut la dispoziție o clădire mică, înghesuită, funcționarii pe care îi avem nu aveau spațiul adecvat, am făcut un proiect pe extindere și modernizare. Ce cuprinde? Am mai extins încă un corp, în afară de cel existent, cu o recompartimentare a unui spațiu vechi care era cu încă două birouri, va mai fi o mică sală de consiliu, încă un birou mai mare, cu centrală, cu toalete. Corpul nou pe care îl extindem va avea un etaj, vom face o sală de Consiliu pentru a putea ține unele ședințe cu cetățenii comunei Fundeni.

Când au început lucrările?
Primarul Gheorghiță Cărtușanu: Lucrările sunt începute de la finalul anului 2019. Greutățile pe care le-am întâmpinat au fost mici, dar a fost nevoie și de multe discuții cu proiectanți, experți, constructori, cu dirigintele șantierului, și anul ăsta dorim să finalizăm. Trebuie să luăm în calcul și această pandemie.
Credeți că veți mai întâmpina probleme sau dificultăți în aceste proiecte? Mă refer la sediul primăriei.
Sperăm că nu. Au fost și mici probleme tehnice pe care le-am stabilit, sperăm că nu. Orice obiectiv care poate întârzia este și din lipsa banilor. Cred că toate administrațiile au problemele astea.

Ceva de transmis pentru locuitorii comunei Fundeni, și nu numai?
Nu doresc decât să-i protejeze Dumnezeu, să le dea Dumnezeu multă sănătate și să respecte regulile ca până acum, pe cât posibil. Sunt un om care doresc să fac treabă, sunt aici datorită lor, și vreau să le mulțumesc pe această cale, pentru că au avut încredere în mine. Le mulțumesc și celor care n-au avut încredere în mine, pentru că o să vadă că merit să fiu aici.

La următoarele întâlniri o să vă prezentăm și alte obiective. Un obiectiv foarte important – Fundeni are gaz pe conductă acum. Nu e poveste, nu este film cum credeau cârcotașii. Sperăm ca în două săptămâni toate școlile să fie racordate cu centrală pe gaz. Noi acum, la Școala 2 și Școala 3, avem centrală pe combustibil solid. Deja s-a tras rețeaua, s-a tras conducta, doar trebuie să se facă legăturile pentru centrală. Urmează să facem lucrul ăsta și pentru Școala Nr. 1. Un obiectiv mare, în afară de Chirnogi și Frumușanu, în Călărași, singura comună care are gaz este comuna Fundeni. Avem multe proiecte pe care le dorim. Ne pasă. Ne pasă de educație, de sănătate, de siguranță.

Câțiva dintre locuitorii comunei Fundeni, atunci când au fost întrebați de jurnaliștii CĂLĂRAȘI PRESS despre primar și realizările sale, și-au exprimat satisfacția față de munca depusă de acesta, dar și de personalitatea dânsului:

„Drumurile erau un dezastru, un adevărat dezastru. Erau gropi peste tot. Acum suntem foarte mulțumiți. Într-adevăr, a făcut pentru această comună. Școlile erau aproape dărâmate și le-a renovat, le-a modernizat, le-a oferit copiilor toate condițiile. Noi am vrea să stea o veșnicie ca primar. Mai este un aspect, faptul că este un om atât de civilizat, vorbește atât de frumos, se adresează la fiecare în parte cu cuvinte foarte frumoase de îți câștigă încrederea și te face să-ți faci și datoria, pentru că și noi avem datorie față de primărie să mergem să ne plătim impozitele și datoriile pe care le avem. Este foarte cumsecade.” Despre noul dispensar uman ,reabilitat de primarul comunei Fundeni, locuitorii își exprimă mulțumirea față de proiect: „Înainte aveai impresia că intri într-o casă obișnuită de acum 30-40 de ani, acum este super frumos. O să aibă toate condițiile posibile. Avem medici buni.”

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Poșta Veche a fost inaugurată oficial

Rezultatele acțiunii pe linia protecției mediului