in

Sediul Primăriei din comuna Cuza Vodă a fost reabilitat. Iată și alte proiecte

Proiectele primăriei din comuna Cuza Vodă nu se opresc nici la finalul acestui an. Ambițiile și prioritățile au fost clar stabilite împreună cu cetățenii din localitate în cadrul mai multor ședințe/adunari publice realizate de câteva ori pe an.

S-a renovat sediul primăriei,  reabilitatea instituției fiind necasă din cauza timpului care a degradat clădirea. Au fost efectuate lucrări normale, de întreținere, care au durat câteva săptămâni. Acum totul e pus la punct. Zonele decorative din curtea primăriei au fost și ele frumos amenajate…Toate florile au fost achiziționate prin SICAP…urmând să se pună pavajul, florile și arbuștii în zonele amenajate. Două fântâni arteziene vor infrumuseța intrarea în insituție.

Funcționarii primăriei au declarat pentru Călărași PRESS: “La Grădinița din satul Călărașii Vechi se lucrează la acoperiș și sperăm ca până toamna să terminăm lucrările și să mutăm acolo copiii. Asfaltarea s-a întrerupt până la 15 mai din cauza pandemiei. Am continuat de la 15 mai reluăm cu refacerea spațiilor pietonale a șanțurilor, intrărilor auto. Vrem să finalizăm în toamnă și să ne onorăm promisiunile electorale. S-a pus piatra și am pus și1 km de asfalt, apoi alți 2 km până în drumul național, un drum util cetățenilor. Am lucrat la monografia comunei cu dl prof. Țiripan. Am adunat aici într-o carte toată istoria și tradiția noastră, date despre eroii noștri. Tradițiile locale s-au cam pierdut. Mă refer la colinde. Vrem să terminăm Căminul Cultural si să înființăm aici ansamblul de dansurile populare prin asociația noastră. Privind gazele naturale avem multe soluții, dar așteptăm dispoziția prefectului.”

FERMIERII DIN CUZA VODĂ PRIMESC SPRIJINUL PRIMĂRIEI

Primăria Cuza-Vodă este și în acest an alături de fermieri, pregătind proiecte care să combată efectele secetei prelungite.

Responsabilii de la biroul Registrului Agricol au declarat că: “Avem pentru fermieri teren de alocat și așteptăm și pentru aceasta avizul prefectului. Asociația Comunelor are și ea un cuvânt de spus. Particip pentru că avem de învățat și putem demara împreună proiecte. Învăț de la experiența altor colegi. Seceta ne-a afectat negativ agricultura. Fermierii au recuperat foarte puțin. Sperăm să poată fi despăgubiți după ce li s-au evaluat culturile. La canalizare am efectuat cca. 90% așteptăm montarea bazinelor. Instalația este făcută. Forăm puțurile și montăm capsulele la canalizare. În timpul pandemiei am luat toate măsurile legale. Am dezinfectat. Acum igienizăm spațiile verzi, vom pietrui străzile acolo unde am avut lucrări pentru a le aduce la starea inițială.”

Sunt așteptate nou vești de la FDI către un viitor PNDL3. Primăria Cuza Vodă derulează în prezent  un proiect important pentru finanțarea asfaltării a 24 km de străzi și se așteptă decizia guvernului. Administrația locală nu intenționează să renunțe la proiectele de modernizare regională a drumurilor pe relația Cuza Vodă – Grădiștea – mun. Călărași. Se urmărește dezvoltarea unui proiect de asociere  și dezvoltare a magistralei de drumuri pe această relație. Pentru moment, finanțarea unui astfel de proiect nu a fost posbilă din cauza resurselor financiare, dar prin asociere cu alte localități, prin proiecte regionale, transfrontaliere se pot realiza drumuri, piste de iluminat. trotuare, iluminat.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Călărași: Sesizări de mită electorală, falsificare evidențe electorale, împărțire buletine de vot, influențare alegători…

Vasile Iliuță și Marius Dulce au câștigat alegerile locale la CJC și Primăria Călărași