Connect with us

Știri

Se întrerupe curentul în Călărași și Ialomița

Published

on

E-Distribuţie Dobrogea a redus, pe cât posibil, numărul întreruperilor programate pentru buna administrare și funcționare a rețelei de distribuție a energiei electrice, pentru a minimiza disconfortul clienților. Lucrările au fost reduse la cele care sunt necesare pentru a asigura capacitatea rețelei de a funcționa și a alimenta clienții cu energie electrică în bune condiții, după cum se arată într-un comunicat de presă al E-Distribuție.

“Regretăm neplăcerile resimțite de clienți în cazurile în care aceste lucrări, efectuate pentru a preveni eventuale probleme în alimentare, perturbă temporar activitățile acestora. Colaborăm cu autoritățile locale, dar și cu alte utilități, pentru a minimiza impactul”, se precizează în comunicatul de presă al E-Distribuţie Dobrogea.

Județul Călărași

Joi, 18 Ianuarie 2024

Localitatea Stâncea, str.: DJ 31, Panduri, Tei, Viselor, Grânelor, Lunii, Orion, Oituz, Anemonei, Vest, Ștefan Luchian, Rozelor, Macului, Carelor, Luminii, Spicului, Ion Creangă, M.Eminescu, Florilor,N.Grigorescu – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Dor Mărunt, zona Școlii, Poliție și Primărie -întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Plevna, zona Școlii -Întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitățile Unirea, Dichiseni, Iezerul – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Spanțov, zona fost IAS – întrerupere parțială 09:00 – 17:00
Localitatea Vâlcele, zona extravilan – întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Advertisement

Vineri, 19 Ianuarie 2024

Localitățile Vărăști, Ciocănești, Tonea – Întrerupere totală 09:00 – 17:00
Localitatea Călărași, zona ALDIS, Balastieră Pod, str: General Constantin Ștefănescu – Întrerupere parțială 09:00 – 17:00

Județul Ialomița

Joi , 18 Ianuarie 2024

Localitatea Gura Ialomitei, intrerupere partiala, zona irigatii 08:30 – 16:30
Localitatea Patru Frati, intrerupere partiala, str. Poetului, si agentii economici din zona 09:00 – 17:00

Vineri , 19 Ianuarie 2024

Advertisement

Localitatea Cazanesti, intrerupere partiala, str: Soseaua Bucuresti (de la strada Iliescu pana la APIA), Muzicantilor, Iliescu, Florilor, Scolii Vechi, Vasile Popescu, Nachita Nastase inclusiv Primaria, Politia, Trezoreria, APIA, Casa Dalia 08:00 – 11:00
Localitatea Perieti, intrerupere partiala, str: Calea Bucuresti (de la intrare dinspre Slobozia pana la iesire spre Urziceni partea dreapta), Ciobanilor, Morii, Scurta si strada dintre strada Morii si strada Scurta 08:30 – 16:30
Localitatea Gheorghe Lazar, intrerupere partiala, str: Mihai Eminescu, Matei Basarab, Ionel Perlea, Sf Ioan, Teilor, Marului, Carol I 08:30 – 16:30
Intrerupere totala client Epurare Raja Fetesti 08:30 – 16:30
Orasul Urziceni, intrerupere partiala, clientii: Olimpic Trade Distribution, Complex Seliak, CFV Urziceni(parc Fotovoltaic), Statia Peco Petrom Urziceni, Midas, Spalatorie Auto X-TEH, Marian Blondu, Autoservice Urziceni, Statie Gaz Rompetro 09:00 – 17:00
Localitatea Manasia, intrerupere partiala, str. DN 2 A, Hanul Manasia si agentii economici din loc. Urziceni: Fan Courier, LTS Fabrica de Confectii, Apicola Costache 09:00 – 17:00
Localitatea Patru Frati, intrerupere partiala, str. Bulgarasi si agentii economici din zona 09:00 – 17:00
Intreruperi de scurta durata zona Soseaua Brailei, localitatea Slobozia in intervalele orare 13:00-14:00 si 16:00-17:00 13:00 – 17:00

 

Advertisement

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate