Știri

Se închid plajele la Călărași?! DSP Călărași a depistat o bacterie periculoasă în apă

Published

on

Apa din Borcea este infectată cu “Escherichia Coli”, este constatarea Direcției de Sănătate Publică din Călărași, se arată în adresa nr. 9981 din data de 15.06.2022.

“În urma rezultatelor din probe de apă de îmbăiere prelevate în cadrul monitorizării, de la plajele S.C. Lazy Garden S.R.L. si S.C. Albatros Horeca S.R.L., s-a identificat un risc semnificativ pentru sănatatea utilizatorilor, prin valori ale parametrului ,,Escherichia Coli” mult peste limitele admise de prevederile anexei 1 din H.G. nr. 546/2008.” – scrie Ediția de Călărași

Ce înseamnă asta?

Fata de cele constatate, s-au înaintat adrese scrise celor doi operatori de plaje, prin care s-a dispus interzicerea imediata a folosirii zonelor in scop de îmbăiere, până la conformarea parametrilor de calitate si adoptarea tuturor masurilor de management adecvate privind avertizarea rapida a utilizatorilor si intensificarea ritmului de monitorizare.

Ce rămâne  de făcut?

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, Cezar Rădulescu, directorul DSP Călărași susține că, acum, după prelevarea probelor de apă, în presezon și în sezon, cotele de bacterii sunt normale pentru Brațul Borcea.

Cu alte cuvinte, DSP Călărași nu impune închiderea plajelor din Călărași, ci a înștiințat administratorii acestor zone să afișeze în zone vizibile faptul că nu se recomandă scăldatul.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Tendințe

Exit mobile version