Connect with us

Știri

Școala Altfel: elevii din Călărași descoperă procesul de tratare a apei la Ecoaqua

Published

on

Operatorul regional Ecoaqua a deschis porțile pentru un număr de 50 de elevi din Călărași în data de 13 martie, în cadrul proiectului „Școala Altfel”. Elevii, aparținând clasei pregătitoare C și a clasei A I-a C de la Școala Gimnazială Mircea Vodă, au avut ocazia să viziteze Stația de tratare a apei și să afle pașii prin care apa devine potabilă.

Prima oprire a fost la dispeceratul unde micuții au fost întâmpinați de Petronel Birjaru, șeful dispecer, care le-a explicat rolul și importanța acestei instituții în procesul de furnizare a apei potabile către locuințele din Călărași.

Apoi, elevii au ajuns în incinta Stației de tratare a apei unde au avut ocazia să vadă și să înțeleagă procesul de tratare prin care trece apa. Maria Bratu, laborant în cadrul acestui compartiment, le-a răspuns la întrebări și le-a explicat în detaliu, pe înțelesul lor, fiecare etapă prin care trece apa pentru a deveni potabilă.

Însoțiți de cadrele didactice Aurelia Pețu și Mihaela Cojocaru, elevii au avut parte de o experiență inedită și educativă. Aceștia au învățat „pe viu” despre procesul diversificat prin care trece apa ce ajunge în locuințele călărășenilor și au fost încurajați să se implice activ în promovarea importanței apei potabile și a igienei în general.

Prin astfel de proiecte educaționale, operatorul regional Ecoaqua contribuie la creșterea gradului de conștientizare și informare a copiilor cu privire la importanța apei potabile și a procesului de tratare prin care trece aceasta.

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole