Connect with us

Știri

SCANDALUL REPARTIȚIEI LOCUINȚELOR SOCIALE

Published

on

Consilierii locali au dezbătut în şedinţa de joi, 23 martie, raportul privind aprobarea listei de repartizare cuprinzând solicitanţii îndreptăţiţi să primească o locuinţă socială.

Din „Lista de priorităţi cuprinzând solicitanţii îndreptăţiţi să primească în anul următor(n.r:2017) o locuinţă socială”  au fost luaţi în ordinea descrescătoare a punctajului, un număr de 29 de solicitanţi. Conform adresei nr. 396/07.02.2017 a Serviciului Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ Călăraşi blocul de locuinţe C15, situat în municipiul Călăraşi, strada Pescăruş, nr. 43 are în componenţă 29 unităţi locative după cum urmează:

6 apartamente cu 3 camere;

12 apartamente cu 2 camere

11 garsoniere.

„Au fost respectate prevederile HCL nr. 55/31.03.2016 privind aprobarea Regulamentului de repartizare a locuinţelor sociale din municipiul Călăraşi precum şi prevederile stipulate în cadrul articolului 14 (1 şi 2) din Anexa la HCL nr. 55/31.03.2016 astfel ca: ” Art. 14. (1) Repartizarea locuinţelor în municipiul Călăraşi se face în baza listelor de priorităţi  şi repartizare, întocmite şi aprobate,  de  Consiliul Local în felul următor: -1 persoană – 1 cameră; -2 persoane  – 1 cameră; -3 persoane – 2 camere -4 persoane /sau mai multe – 3 camere ” (2) Solicitanţii   înscrişi  în lista de priorităţi, cu respectarea criteriilor de acces la locuinţă, care  nu pot beneficia  de  repartizarea  unei  locuinţe  în  limita  fondului  disponibil  în  anul  respectiv,  pot  primi repartiţii  în anii  următori, în  limita  fondului  disponibil  în fiecare an şi în noua ordine  de prioritate stabilită”, se arată în Regulamentul de repartizare.

În timpul sedinte câțiva dintre călărășenii ce au depus dosarele pentru o locuință socială au considerat că sunt neindreptățiți prin faptul că oameni care nu trebuiau să beneficieze de o locuință socială, o au…

Tot despre situația locuințelor sociale se vorbește că ar fi fost date „cui a trebuit”, doar celor ce știau la ce usă să bată.

Vom reveni cu noi informații despre acest subiect controversat!

În continuare, vă lăsăm să urmăriți punctul de vedere al persoanelor ce se simt neidreptățite în privinta locuințelor oferite de primărie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole