in

Scandal între Prefectură și CJ pe tema repartizării unor sume de bani! Plângerile penale, de nelipsit din peisaj

Preşedintele  Vasile Iliuță a confirmat în conferința de joi, 22 aprilie faptul că Prefectura a atacat la instanta de contencios şi cea de-a doua Hotărâre privind repartizarea sumelor din fondul constituit la dispoziția Consiliului Judeţean Călăraşi, în procent de 6%, din impozitul pe venit estimat a fi încasat la nivelul Județului Călăraşi, pe unități administrativ-teritoriale, pe anul 2021 şi estimări pentru anii 2022-2024, adoptată luni în plenul unei ședințe extraordinare de îndată ce a avut loc zilele trecute.

Vasile Iliuţă: “Prefectura a atacat într-adevăr şi a doua Hotărâre. Am revocat prima hotărâre pe care am aprobat-o pe motivele pe care le-au spus şi am adoptat luni o altă hotărâre în cadrul unei şedinţe extraordinare de îndată. Vom merge în instanță și ne vom apăra față de abuzul prefectului pe care-l vom dovedi. Care a fost motivul juridic invocat? Că nu am inserat în Hotărâre toate administrațiile publice locale care au făcut solicitări Consiliului Județean. Toate solicitările noi le-am consemnat, le-am pus în preambulul hotărârii”, a declarat  președintele Vasile Iliuță care a mai explicat presei motivele care au stat la baza deciziei de adoptarea a Hotărârii  CJ în formula contestată în instanţă de PNL și prefectul Valentin Barbu

Vasile Iliuţă: “Am văzut comparația corect făcută. Anul trecut, din fondul de rezervă, Guvernul a alocat administrațiilor liberale câte 1,1 milioane lei. Primăriile PSD au primit sume mult mai mici. În decembrie, doar câte 100 de mii de lei. Am încercat să creăm acest echilibru ca să putem ține în funcțiune şi administrațiile PSD, chiar dacă n-am putut să ajungem la suma de 1,1 milioane lei pe fiecare primărie. Am ajuns undeva la 800 de mii de lei pe fiecare administrație. Şi Partidul Social Democrat are primari, are cetăţeni care aşteaptă programe de dezvoltare în localitățile lor.”, a declarat Iliuţă. De asemenea, acesta  a mai declarat că va depune plângere penală împotriva prefectului de abuz în serviciu.

Vasile Iliuţă: “Primarii PNL nu şi-au cheltuit banii pe care i-au dus în fondul de rulment sau de rezervă. Au bani în cont dar vin la noi și ne contestă cu prefectul. După hotărârea judecătorească, prefectului o să-i facem plângere penală pentru abuz în serviciu. Ne-a atacat până acum 70% din hotărârile CJ, inclusiv dispoziţii care țin de funcționarea Consiliului Județean. Nu are dreptul prin lege, obligația domniei sale este să vadă dacă am încălcat o lege şi nu să corecteze hotărârile CJ sau dispozițiile preşedintelui. Cei care au dreptul să ne atace pe funcționarea Consiliului Județean este Agenția Națională a Funcționarilor Publici.”

0 0 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Președintele Vasile Iliuță, despre gestionarea bugetului

PMC | Marți, consilierii locali sunt convocați în ședință ordinară